The Walking Dead - The Final Season Episode 1: Done Running Review

Telltale Games is terug met hun laatste seizoen van The Walking Dead. In deze serie bepaal jij hoe het verhaal eruit ziet en bepalen de keuzes die jij maakt het verloop van het verhaal. Na 3 seizoenen en een Michonne spin-off zijn we eindelijk bij het laatste seizoen aanbeland. De eerste aflevering is sinds dinsdag 14 augustus verkrijgbaar en uiteraard heb ik deze voor jullie gespeeld. Deze review kan enkele spoilers bevatten! Happy reading!


Beer by Bas: Vloeibaar Brood van Pivo Brouwers

In deze Beer by Bas een biertje uit mijn eigen regio.
Kortgeleden ontving ik als cadeau een bierpakket met diverse in Groningen gebrouwen bieren.
Uiteraard zaten daar een aantal bekendere bieren tussen maar deze kende ik nog niet!
Ik kan enkel stellen, dat het een aangename kennismaken was!

Bier: Vloeibaar Brood 6%
Type: Dunkelweizen
Brouwer: Pivo Brouwers
Herkomst: Haren, Groningen, Nederland
BbB rating: 7,5 / 10


Het bier

Het bier zit in een flesje met een eenvoudig etiket erop, ondanks de eenvoud geeft dit wel een moderne look aan het flesje. Ik had er eentje van batch 17, dit stond er zelfs handgeschreven op zoals op de foto zichtbaar is! Prachtiger kan haast niet! Het bier wordt op Gronings bodem gebrouwen maar de brouwer haalt haar ingrediƫnten voor dit bier uit Tsjechiƫ. Meer hierover kun je op hun site vinden www.pivobrouwers.nl.

Het is een vrij romig biertje met een prachtige donkere kleur. Het geeft niet een al te grote schuimkraag en ruikt naar een normale pilsener met een licht fruitige aroma. Het bier heeft een heerlijke volle smaak en een nasmaak waarin je een banaan-achtig aroma kunt proeven, hierdoor heeft het bier een vrij lichte afdronk wat voor een aangename nasmaak zorgt die zelfs een beetje zoetig is.


De brouwers

Vloeibaar brood wordt gebrouwen door de Pivo Brouwers in Haren, deze brouwerij brouwt haar bieren volgens het Duitse 'Reinheitsgebot'.
Ze zijn er heilig van overtuigd dat de ondergistende bieren, beter bekend als Pils; erg ondergewaardeerd worden. Ze zijn continu aan het experimenteren met verschillende gistsoorten en vergistingsomstandigheden, hierdoor zijn ze dus ook op dit mooie brouwsel gekomen!

Ze brouwen op geheel eigen wijze 3 soorten bier:

Vloeibaar brood
Speciaal Pilsner
Groningse Glorie


De andere twee brouwsel van deze brouwerij staan uiteraard op het lijstje om ook snel onderdeel van Beer by Bas te worden! Wil je meer weten? Bekijk dan uiteraard onze site of mijn Instagram.

Volg uiteraard ook onze Noordelijke Kruistocht langs de brouwerijen, het volledige artikel daarover vindt je hier.

Vragen? Opmerkingingen? Suggesties? Neem gerust contact op via ons contactformulier of social media.

Geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88


Reacties