Beer by Bas Wieze Royal Blond & Belgium Tripel - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 28 juli 2017

Beer by Bas Wieze Royal Blond & Belgium Tripel

Vandaag aandacht voor de bieren Royal Blond en Belgium Tripel van de Belgische brouwerij 'Wieze'. Dit zijn niet zomaar Belgische bieren want een van deze bieren sleepten de afgelopen jaren al enkele prijzen in wacht.

De Wieze Tripel won 4 sterren op de 'Beer Awards' in 2016
Deze Belgische Tripel won in 2014 ook al een gouden medaille op de 'Brussels Beer Challenge' en in 2016 wonnen ze in Londen zelfs een gouden medaille tijden de 'International Beer Challenge'!
Ook down-under zijn ze onder de indruk van dit bier, want ook daar veroverde deze tripel een bronzen medaille bij de 'Australian International Beer Awards. Alles over deze bieren vindt je natuurlijk op www.wiezebier.be.Wanneer je een vaste volger bent van Fifty Shades of Men, dan weet je al dat ikzelf vooral georiënteerd was op Duitse bieren en uiteraard al het lekkers uit ons eigen landje. Echter een jaar of 4 geleden ben ik ook gaan kijken wat er elders gebrouwen wordt!
Vanuit België kende ik heus wel de bieren van Leffe, Stella, Jupiler, Duvel etc wel.
Maar veel verder ging mijn kennis van Belgische bieren niet. Inmiddels heb ik mijn eerst 'Beertrip' in de België erop zitten en ik was dusdanig onder de indruk... dat er vele zullen volgen!


Deze bieren heb ik nou net juist niet meegenomen uit België, maar heb ik gescoord in mijn favoriete winkel in ons eigen land!
Namelijk: Burg Bieren in Ermelo! Brouwerij, Bierwinkel, Kroeg met biertunnel op 1 locatie!
Stiekem heb ik zelfs gekeken of er huizen in dezelfde straat te koop staan, want dit gewoon een gruwelijk concept an-sich en ook nog eens op een leuke manier uitgewerkt.
Kijk ook eens op www.burgbieren.nl.
De site is een beetje verouderd op sommige vlakken, want buiten het pand staat inmiddels een groot bord; met daarop: 2300 unieke bieren in het assortiment! Absoluut een aanrader om hier een keer langs te rijden!


Het oordeel

Bier: Wieze Royal Blond 5,9%
Type: Blond
Herkomst: Lebbeke, Belgïe
BbB rating: 7/10

Goede stevige blond bier smaak met toch een vrij lichte afdronk. Hergisting op de fles uiteraard.
Het bier ziet er prachtig uit, ruikt zalig door een speciaal kruiden mengsel dat ze gebruiken in het brouwproces. Hierdoor komt een heerlijk blond bier smaak tot stand met toch een prettig extraatje.


Bier: Wieze Belgian Triple
Type: Tripel
Herkomst: Lebbeke, België
BbB rating: 8/10

Nagistend op de fles komt ook bij dit biertje een heerlijke aroma vrij, een prachtige kleur en de geur is gewoon erg goed. Het heeft een redelijk krachtige smaak maar toch een prettige lichte afdronk.
Bij deze raadt ik je gewoon aan om dit biertje te proeven en jezelf te laten overtuigen dat dit misschien wel een van de betere Belgische Tripels is!


Om even snel en simpel samen te vatten. Deze bieren zijn niet super sterk of enorm bitter, maar zijn gewoon erg prettig te drinken. Ideaal voor bij het dineren en wat mij betreft maakt wat je eet helemaal niets uit! Deze bieren zijn absoluut een aanrader om in je koelkast te zetten ze zijn namelijk uitermate geschikt voor elk moment!


Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Proeverij?
Wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?
Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fiftyshadesofmen.nl.

Meer zien? Volg ons dan op Facebook en Instagram en mis niets! 

Artikel geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdad


Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.

Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?