Brouwerijen Kruistocht 'de Noordelijke editie' - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

woensdag 19 juli 2017

Brouwerijen Kruistocht 'de Noordelijke editie'

Geachte lezer,

Dit artikel is een aankondiging van iets wat mij al enige tijd bezig houdt. Je kent dat gevoel vast wel, je loopt met een vraag rond, maar je hebt geen flauw idee wat het antwoord op deze vraag is...

Waarom is er zo weinig animo voor de kleine brouwerijen en hun prachtige bieren in de Noordelijke provincies van ons land?
Veel mensen, brouwers, bierliefhebbers die ik heb gesproken, hebben hun eigen visie daarover. Sommige hebben een mening die ik deel of hun eigen visie op dit vraagstuk, maar zelfs wanneer je al deze meningen op een grote berg schept... Kom je nog niet tot een definitief antwoord...Ik ga daarom als onderdeel van onze brouwerijen kruistocht beginnen om de noordelijke brouwerijen op de kaart te zetten. De meeste liefhebbers kennen de brouwerijen zoals: Oedipus, van de Streek, Walhalla, 't IJ, Maallust, Bax bier etc.. wel. Maallust uit Veenhuizen en Bax bier uit Groningen hebben zichzelf al enige naamsbekendheid verworven; maar er zijn er nog zoveel meer! Zoveel meer kleine brouwers en thuis brouwers die een podium voor hun prachtige bieren verdienen. In samenwerking met een aantal van deze brouwerijen ga ik de Noordelijke kruistocht vormgeven.


Voor de lezers die de geschiedenis van Europa goed kennen, is mijn Noordelijke kruistocht niet vergelijkbaar met die van de Teutonische ridders.
Mijn kruistocht is ook niet religieus geïnspireerd, alhoewel bier natuurlijk wel een centrale rol in het leven speelt. Zoals er honderden jaren geleden ook een aanleiding was voor deze Noordelijke kruistocht.

www.geschiedenisbeleven.nl

Om een correcte omschrijving van een kruistocht te geven:
In overdrachtelijke zin kan met kruistocht elke ideologisch gemotiveerde, heftige poging om verandering te bewerkstelligen, aangeduid worden, al dan niet met een positieve of negatieve connotatie.
Uiteraard vergeten we dat laatste stukje, want van een negatieve connotatie is absoluut geen sprake bij deze kruistocht!

Wat ik wel hoop te bereiken, is dat er zoveel mogelijk liefhebbers, kenners, brouwers en amateurs zich bij mijn kruistocht aansluiten om zo de lokale brouwerijen op de kaart te zetten!


De brouwerijen die ik ga bezoeken, zijn veelal brouwerijen waarvan normale hardwerkende mensen de motor van zijn, mensen die ons niveau van bier drinken willen verhogen. Geen enorme fabrieken waar bier een massaproduct is, niet dat daar per definitie iets mis mee is. Maar de kleine ondernemers die elke liter bier met veel zorg en liefde brouwen. Mensen die een visie voor ogen hebben en zich door niet of niemand van hun pad laten brengen... Daar draait het bij deze kruistocht om!

De brouwerijen die ik als eerste op mijn lijstje heb gezet, zijn 'Noarder Dragten' uit Drachten en 'Kleine Beer'. Tot voor kort had ik nog nooit van deze brouwerijen gehoord...Shame on me? Dat is wel het eerste wat me te binnen schoot! Alleen toen ik mijn huiswerk ging doen, kwam ik tot de schokkende conclusie dat ik niet de enige ben!
Ik kwam lokaal gezien, heel erg veel mensen tegen die nog nooit van deze prachtige brouwerij hadden gehoord.
Hoe kan dat, vroeg ik mij af? Hoe kan het, dat in deze tijd van social media en de opkomst van het 'Craft' bier. Dat Mensen in en rondom Drachten, nog nooit van dé enige brouwerij in hun woonplaats hebben gehoord!? Pas na wat doorvragen, gaat er bij sommige een lichtje branden.


Met de kruistocht van Fifty Shades of Men, gaan we daar verandering in brengen! Elke brouwerij, die uiteraard eerst door ons vakkundige panel goedgekeurd wordt! Krijgt een prachtig stuk op onze site!
Wij gaan veel brouwers onder de loep nemen, en gaan in op de opkomst van de brouwer, de mensen achter de bieren en uiteraard de bieren zelf!

Binnenkort volgt kruistocht #1, mochten jullie naar aanleiding van het lezen van dit artikel nog suggesties hebben. Zijn deze uiteraard van harte welkom, ook wanneer je iets wil betekenen voor de kruistocht ben je van harte welkom!

Like en share onze berichten en uiteraard... Volg ons!
Deel uiteraard dit bericht met iedereen die je kent zodat we een boost kunnen geven aan de prachtige brouwerijen in het Noorden van ons land!

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties?
Maak dan gebruik van het contact formulier op onze site of reageer onder dit artikel.

Uiteraard kunt ook contact met mij opnemen via Facebook of Instagram!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88


Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.

Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?