Wat is Zwickl of Kellerbier eigenlijk? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

maandag 6 november 2017

Wat is Zwickl of Kellerbier eigenlijk?

Zwickl bier word ook wel Kellerbier genoemd, het is een Duitse troebele biersoort die je hier in Nederland vrij weinig tegen komt. En ondanks de variatie in benaming is het precies hetzelfde. Uiteraard leven wij in een importlandje dus gelukkig zijn er wel wat mogelijkheden om de bieren hier te krijgen, maar mocht je echt het Zwickl avontuur aan willen gaan dan is de grens over je enige optie.

Net over de grens tussen Nederland en Duitsland vindt je tal van leuke plaatsen die uitermate geschikt zijn om je dagelijkse boodschappen te doen en flink wat eurootjes te besparen!
Maar onze Oosterburen hebben ook een zeer gerenommeerde naam als bierland om maar eens een understatement te gebruiken. Vandaag pakken we een bijzonder biersoort uit de eeuwig uitdijende collectie van biersoorten. De Zwickl!


Wat is Zwickel bier?

Zwickl of Kellerbier is een troebele biersoort die zowel van hoge of lage gisting kan zijn.
Hoge of lage gisting komt er grof gezegd op neer dat het bier op hoge of lage temperatuur in de tank gist. Er word wel eens gezegd dat bier van hoge gisting van betere kwaliteit is echter zijn de meningen daarover vaak verveeld. Het gistingsproces is simpelweg het omzetten van suiker naar alcohol. Echter komen er nog wat meer facetten bij kijken waar ik binnenkort een zeer interessante brouwer voor gaan interviewen die je alles gaat uitleggen hoe het brouwproces in de praktijk word uitgevoerd!

Deze troebele Duitse biersoort word vaak erg vers gedronken en is slechts zelden zolang houdbaar als andere reguliere biersoorten. De smaken kunnen enorm uiteenlopen en naast de troebele amberkleurige Zwickl's zijn er bijvoorbeeld ook Keller Weizen bieren. Wat wel consistent is, is dat de Zwickl/Kellerbieren traditioneel gebrouwen worden met een laag koolzuurgehalte.
Het is een bierrecept dat al uit de middeleeuwen stamt en soms zelfs met andere ingrediënten hadden de brouwers en drinkers destijds niet zozeer problemen qua smaak en dergelijke, maar was het grootste probleem hoe ze de bieren (gekoeld) konden bewaren.

Voor dit artikel proefde ik de Zwickl van Paulaner. Dit bier moet je niet zien als een bijzonder speciaalbier die door het magnifieke brein van een creatieve brouwer haar smaak krijgt maar meer als een op zichzelf staande biersoort. Deze amberkleurige Zwickl heeft zijn eigen authentieke smaak en alhoewel deze niet spectaculair lekker was raadt ik je toch aan deze te gaan proeven, net als alle anderen... Hierdoor kun je een mooie basis aanleggen om de vele andere Zwickl bieren te gaan proeven!


Bierpaspoort

Naam: Paulaner Zwickl Naturtrüb
Soort: Zwickl/Keller
Kleur: Amber/Troebel
Brouwer: Paulaner
Herkomst: München, Duitsland
Untappd: 2,75/5
Bierrating: 6,5 / 10

De foto's in dit artikel zijn onbewerkt, eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners en niet voor commerciële doeleinden.Volg mijn bieravonturen niet alleen via Instagram maar vergeet vooral niet om Untappd (degoedebas88) te gaan gebruiken!

Artikel door: Bas / degoedebas88

Meer door mannen! Check snel onze kanalen en sluit je aan bij de pagina door mannen!
Facebook
Instagram
Twitter

Wil jij zelf ook onderdeel worden van de #FSOM crew!?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Samen bouwen we aan de leukste community waar de belangrijkste bijzaken in het leven aan bod komen!

Wil je meer weten over deze biersoort?
Laat het ons dan weten via Social media of via ons contactformulier op de website.

Heeft u interesse in het aanschaffen van bepaalde biersoorten of wilt u meer weten over proeverijen en buitenlandse bieren. Wij brengen u graag in contact met een van onze partners!

Dit is ook interessant voor jou!Alle afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners tenzij anders vermeld. Ⓡ
Het gebruik van deze afbeeldingen zonder toestemming is niet toegestaan. ©
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons contactformulier. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?