Peter's HQ: Gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 20 maart 2018

Peter's HQ: Gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum

Deze week een extra Peter's HQ en dit is een met een politiek randje. Zoals jullie weten juich ik de democratie toe en daarom roep ik jullie via deze weg op om morgen te gaan stemmen!


Waarom stemmen?

Omdat je stem van nut is. Wanneer je je stem laat horen maak je gebruik van je recht om mee te bepalen welk beleid er gevoerd gaat worden de komende vier jaar in je gemeente. Dit is een belangrijk goed en ik hoop dan ook van harte dat je je stempas gaat verzilveren.

Twee stempassen?

Jazeker. Je kunt namelijk twee stemmen uitbrengen! Je kunt een keer je stem uitbrengen op de politieke partij die het beste bij je past en je kunt een stemmen in het referendum over de Wet Veilighied en Inlichtingendiensten.

Dat laatste kan maar zo aan je aandacht zijn ontsnapt. De overheid heeft het raadgevend referendum een beetje ondergeschoven in verband met de campagne voor de gemeenteraad. Daarbij is de overheid ook niet zo'n voorstander van referenda dus dan is 1+1 al snel 2.

Wil je meer weten over de Wiv? Check dan mijn artikel (klik hier) en kijk ook nog even Zondag met Lubach terug van afgelopen zondag. Die nam de "Sleepwet" nog eens onder de loep en informeert ons allen.

Doe er je voordeel mee!


Ga stemmen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maak gebruik van je recht om te stemmen. Maak gebruik van je democratische rechten en zet ze niet bij het grof vuil.

Image result for ga stemmen 21 maart

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagram en Twitter!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?