Breaking Benjamin is terug met Ember! - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

donderdag 12 april 2018

Breaking Benjamin is terug met Ember!

Eerder liet ik al weten dat de band Breaking Benjamin bezig was met een nieuw album en deze is nu wel heel erg dichtbij. De heren staan bekend om hun stevige doch melodieuze rock/metal. Hebben ze met Ember goud in handen? Of is het echt een overblijfsel van een dovend vuur?
They are back!

Ja, de heren van Breaking Benjamin zijn terug. De eerste single, Red Cold River, wist al een hoge verwachting neer te zetten bij de fans. Een stevige mix van melodie en heavy screaming zit helemaal op het niveau wat je mag verwachten. Tijd om het album eens goed onder de loep te nemen.

Op z'n Breaking's

Het zesde album alweer van Breaking Benjamin kent, net als "Phobia" en "Dark Before Dawn" een korte opener en afsluiter van het album. Waar het bij Phobia nog simpelweg "Intro" en "Outro" waren werd het bij "Dark Before Dawn" als iets anders met "Dark" en "Dawn". Ember begint met "Lyra" en eindigt met "Vega". Na een klein beetje onderzoek blijkt het dat "Lyra" een klein sterrenbeeld is en dat "Vega" en felste ster is van dat sterrenbeeld. Wie zegt dat een album review niet educatief kan zijn?


Het album opent met rustige piano om daar tegen het eind de gitaar erbij te gooien en het album stevig open te beuken met "Feed the Wolf". Stevige riffs en pounding drums.

It is no longer a human, it's a beast
Unmerciful, ferocious, fearless

Eigenlijk beschrijven deze woorden precies zoals het nummer en de rest van het album klinken.

Heavy

Fans van de band kunnen opgelucht adem halen. Het album is heavy geworden en klinkt weer zwaarder dan het vorige album "Dark Before Dawn". Het doet mij sterk denken aan het Phobia tijdperk. Met "Red Cold River" doet de band het niet rustig aan. De coupletten zijn rustig gezongen waar het refrein je letterlijk toeschreeuwt! Luister deze track hieronder.


Tourniquet laat je muzikaal gezien een beetje op adem. De tekst is, zoals bij elk nummer op het album, van prima format en probeert je wel een verhaal te vertellen. Het nummer Psycho is weer een heel ander verhaal. Een vette riff die overloopt in een soort ballad achtige rocker.Dancing with the Stars en Breaking Benjamin?

We mogen nu echt even bijkomen en krijgen het nummer "The Dark of You" voorgeschoteld. Ondanks dat ik fan ben van het zwaardere geluid springt een nummer als deze mij altijd tegemoet. Het is een samenwerking met Dancing With the Stars (US) danser Derek Hough. De zanger zag een cover van "Ashes of Eden" op Instagram en was zo onder de indruk dat hij Hough vroeg om te zingen op deze track. Dit is goed uitgepakt want het klinkt anders, fris en echt vernieuwend! Ik was blij verrast en ik verwacht dat andere fans dat ook zullen zijn.

Full steam ahead

De eerste helft van het album is geweest en we gaan weer full steam ahead! Met "Down" en "Torn in Two" breekt de band geen nieuwe grond maar zet het gewoon de sound neer die ze al jaren neerzetten. Recht voor z'n raap en op volle stoom.

"Blood" gooit nog wat extra olie op het vuur en zorgt ervoor dat het vuur nog niet dooft! Lekker riffs en de nodige screams met een melodische achtergrond. Voor iemand die van het ruigere werk houdt is dit zeker een aanrader!

"Safe Yourself" en "Close Your Eyes" zetten de trend voort en weten je aandacht goed vast te houden tot de outro in de vorm van "Vega" inzet.

Verdict

Ik zei het al, they are back! Het album is wat je van Breaking Benjamin mag verwachten. Geen groundbreaking nieuw geluid maar wel weer vanouds goed. De echte uitschieter, "The Dark of You" springt er echt uit en als ze dat nummer niet als officiele single uitbrengen dan snap ik er niets van. Mark my words, die gaat komen! En laat dat nu ook net een nummer zijn die voor fans en niet fans een nummer is die de charts gaat veroveren.

Overall gezien hebben de heren het vuur niet uit laten gaan en is "Ember" heel stiekem een laaiend vuur. Fans kunnen hun hart ophalen en simpelweg gaan genieten.

#FSOM cijfer 7.5/10

Album nog niet besteld? Laten we daar nu ook aan gedacht hebben! Klik hier om hem te bestellen!

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?