Dutch Beer Challenge 2018 vanuit Rotterdam! - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 6 april 2018

Dutch Beer Challenge 2018 vanuit Rotterdam!

Op 4 April van dit jaar was het weer zo ver, de Dutch Beer Challenge 2018!
In het het Excelsior stadion Woudestein -tegenwoordig bekend als het van Donge & van Roo stadion- werd alweer een nieuwe editie van de belangrijkste bierverkiezing van Nederland gehouden. Wat gebeurde er allemaal...

Er zijn al voldoende sites die de verkiezing bekend hebben gemaakt, dus daar gaan wij de toppers van Bierista voor bedanken. Ze hebben al een prachtig overzicht voor je gemaakt als je klikt op deze 
---> Link!

Ik pak er wel een aantal zaken uit die ik persoonlijk opvallend vindt, en hoor daarover graag jullie mening. We weten allemaal dat de heren van Bird Brewery geweldig bezig zijn, prachtige bieren, een uniek bierconcept en uiteraard de Bird Collab Tour die we bij Fifty Shades of Men op de voet volgen. Bird pakte maar liefst 3 prijzen. In de categorieën: Licht Donker, Pale Ale en ze scoorde ee 'certificate of excellence' voor de Rye IPA met de eenvoudige maar prachtige naam "Vink Heerlijk". 

Hiermee is Bird nadat ze vorig jaar al als beste nieuwkomer werden uitgeroepen, dit jaar direct de meest succesvolle micro brouwerij. Hierdoor gaan ze zij aan zij met Brouwerij 't Uiltje die al jaren met de meest maffe bieren en vooral namen komt! 

De Leckere die het 'Leckerste' pilsje heeft gebrouwen, op de voet gevolgd door Alfa en Dommelsch.
Ik snap het eerst volkomen, maar die andere twee zag ik toch niet zo snel aankomen. De Stormbock van de Texelse Bierbrouwerij kreeg nog een certificaat en dat maakte het voor mij al een geslaagde Beer Challenge dit jaar! 

Wij zijn een zeer ambitieus volkje, we zijn heel erg innovatief en dat zie je ook als je kijkt naar de medailles in de categorieën Innovatie/speciaal. Leeghwater, Stanislaus, van de Streek, Nipke en ga zo maar door. Veelal brouwerijen die nog niet eens zijn begonnen om ons eigen bierige landje te veroveren! 

Nederland mag hier best trots op zijn, de ontwikkelingen op de markt gaan in sneltrein vaart; en! Minstens zo belangrijk! De kwaliteit ligt enorm hoog! Natuurlijk heeft iedereen wel zijn voorkeur, zo viel Brand regelmatig in de prijzen dit jaar, ongetwijfeld volkomen verdient. Maar veel mensen zullen ook wat argwanend tegen een macro brouwerij aankijken, toch? Of misschien wel niet, misschien moeten we gewoon niet zo zeiken en de ontwikkelingen bij micro en macro toejuichen. 
De thuisbrouwers een podium geven en gewoon genieten met zijn allen! 

Tot volgend jaar! Proost!

Artikel geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88

Speciaal voor jou geselecteerd!


De credits voor het overzicht van de prijsuitreikingen zijn voor www.bierista.nl 
Kijk snel op onze Social Media kanalen en Likevolg en abonneer je snel!
Mis niets meer over de belangrijkste bijzaken in het leven!
Afbeeldingen zijn eigendom van haar rechtmatige eigenaren.
Zonder toestemming is het niet toegestaan deze afbeeldingen te gebruiken.
Logo Dutch Beer Challenge eigendom van Dutch Beer Challenge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?