Is de Session IPA het nieuwe pareltje van Grolsch? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 10 april 2018

Is de Session IPA het nieuwe pareltje van Grolsch?

In December bracht Grolsch een Session IPA uit in de Grolsch Proefbrouwerij. De Grolsch Proefbrouwerij is een reeks van beperkt uitgebrachte bieren, gebrouwen door meesterbrouwer Marc Jansen. De Session IPA viel destijds zo goed in de smaak, dat Grolsch nu heeft besloten om de eerste stralen zon te combineren met het uitbrengen van deze Session IPA.

Wat is een Session IPA?

Met Session wordt niet echt een biersoort aangegeven. Een IPA is simpelweg een smaakvoller en steviger, hoppiger bier. Session staat voor laag alcoholhoudend bier. Dit kan dus ook Session Ale of Pils zijn. Het is een trend die zich de komende tijd enorm gaat ontwikkelen. De trends voor dit jaar zijn bier in blik, -dit is overgewaaid uit de VS en moet de kwaliteit van het bier beter waarborgen dan glas- en een lager alcohol percentage.

Door het lagere alcoholpercentage kun je dus niet alleen meer drinken, -dit was wel de oorspronkelijke opzet- maar gaat bier drinken ook langzamerhand toegankelijker worden voor een groter publiek. De markt is enorm in ontwikkeling en bier, met name speciaalbier,is helemaal hip en hot!  
Wat is de verwachting?

Meesterbrouwer Marc Jansen legt in de video even kort iets uit over de Session IPA.
De Session IPA met slechts 3,5% alcohol is een van de succesvolle producten uit de Grolsch Proefbrouwerij geweest en komt nu dus definitief op de markt. Uiteraard subliem getimed met het beginnen van de Lente! 
Ook de Session IPA zal uitgebracht worden in handige 3-pack net als de Weizen IPA en de Winterbok daarvoor. Het bier zal online verkrijgbaar zijn en eerst enkel bij de supermarktketen Albert Heijn.
Mijn mede beergeek bij Fifty Shades of Men (Dutchbeergeek) heeft de Session IPA al eerder mogen ontvangen in 1,5Liter fles. Deze gaat mee op reis wanneer hij richting het Zythos bierfestival gaat in België. Hij heeft het bier dus niet aan zijn kundige blik en smaak kunnen onderwerpen, maar dit gaat snel komen nu Grolsch ook de kleine flesjes heeft verstuurd richting de proevers van de eerdere uitgave! 

Naar mijn mening is het grote klasse dat een brouwerij van het formaat van Grolsch en de overkoepelende organisatie, toch zo omgaat met het uitbrengen van nieuwe bieren en de kenners en liefhebbers betrekt bij het proces.

De Session IPA gaat dus snel grondig getest worden en uiteraard kijken we uit naar de nieuwe releases van de Grolsch proefbrouwerij! 

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88

Speciaal voor jou geselecteerde Grolsch artikelen en andere must-reads!


Kijk snel bij ons facebook, Like onze pagina en join een van onze groepen!
Volg ons snel op Instagram! En abonneer je snel op ons YouTube kanaal Fifty Shades of Men!
Voeg je bij de vetste community gemaakt door mannen!
Mis niets meer over de belangrijkste bijzaken in het leven!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?