Peter's HQ: Marvel Cinematic Universe - Part I - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 13 april 2018

Peter's HQ: Marvel Cinematic Universe - Part IOndertussen is iedereen wel bekend met de Marvel Cinematic Universe maar er was ooit een dag dat dit nog niet het geval was. Met de komst van alweer de NEGENTIENDE film van Marvel leek het mij tijd om de wereld van de MCU eens in te duiken. Daarvoor moeten we eerst terugblikken, vervolgens stilstaan en dan vooruitkijken. Daarom deze week in Peter's HQ: Marvel Cinematic Universe - Part I!
Related image

It all began with Iron Man

Er waren al best wat Marvel films uitgekomen voor Disney zich er mee ging bemoeien. Denk hierbij aan de verschillende X-Men films van FOX of aan Spider-Man van onze vrienden van Sony. Deze films vallen echter allemaal buiten de "officiele" MCU. Dat avontuur is begonnen in 2008 met de eerste Iron Man. Robert Downey Jr. is sindsdien niet meer weg te denken als deze superheld. Na deze rol vertolkt te hebben in 8 films is dat ook niet heel erg verrassend natuurlijk. Dat dit zou lijden tot een filmreeks met op de dag van schrijven 18 films, dat had toen nog niemand durven dromen.


Dat men grotere plannen had voor de franchise was wel bekend. In de zeer bekende after credits scene zien we Tony Stark zijn woning weer binnen lopen waar een myserieus persoon op hem wacht. Dit blijkt niemand minder dan de door Samuel L. Jackson vertolkte Nick Fury te zijn. Hij wil het eens hebben over The Avengers Initiative.

All Aboard the Avengers train!

Vanaf de eerste Iron Man wordt er dus al gesproken over de Avengers. In The Incredible Hulk (2008), waar Bruce Banner nog gespeeld wordt door Edward Norton, heeft de film een volledig eigen verhaal maar wel met een link naar het vervolg. In de after credits scene zien we Tony Stark weer praten over het samenstellen van een team. Dit was natuurlijk een mooie opstap naar Iron Man 2 (2010)! Daar zie je in de after credits scene een mooie opbouw naar de volgende film in de rij, Thor (2011) die op zijn beurt weer verwees naar een opstap maakt naar de film waar we allemaal op hebben gewacht sinds 2008, The Avengers (2012). Maar voordat we daadwerkelijk naar die film gingen kwam in 2011 ook nog Captain America - The First Avenger waar Nick Fury hem uitnodigd voor het team van Avengers.

Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, and Chris Hemsworth in The Avengers (2012)

Het einde van Fase I en de start van Fase II

Met The Avengers werd het einde van de eerste fase van Marvel films afgemaakt en gingen we Fase II in met weer een nieuwe Iron Man. Dit was de eerste film die niet echt een introductie was naar een nieuwe film maar meer een grappige uitwisseling van dialoog tussen Tony Stark en Bruce Banner. Wel kwam in het zelfde jaar (2013) nog een Marvel film op de markt, Thor - The Dark World. Hierin werd verwezen naar The Collector, een karakter uit Guardians of the Galaxy en ook de eerste keer dat de Infinity Stones direct genoemd worden. Waarom dit interessant is houd ik nog even voor me.

Afbeeldingsresultaat voor mcu fase 1

In 2014 ging het Marvel avontuur alweer verder met een kleine film genaamd Captain America - The Winter Soldier om later dat jaar op de proppen te komen met een hele andere groep helden The Guardians of the Galaxy. Al deze films maken de opstap naar, zo zou je denken, het einde van Fase II met de komst van de in 2015 gelanceerde Avengers: Age of Ultron welke ons nog dichterbij de ontknoping brengt door Thanos nogmaals in beeld te brengen. Maar 2,5 maand later kwam daar nog een "kleine" verassing bij. Paul Rudd speelt Ant-Man een kleine superheld die stiekem toch wel groot kan worden! Na afloop wordt je meegenomen naar het directe vervolg door het pak van The Wasp te laten zien maar... het zou geen Marvel film zijn zonder een verwijzing naar het directe vervolg waarin we zien dat Captain America zijn goede vriend Bucky vindt. Dit is allemaal de grondlegger voor de volgende fase.

Afbeeldingsresultaat voor mcu fase 2

Op naar Fase III

Om jullie deze week alles te geven over de reeds verschenen films en hoe ze kleine simpele hints toe hebben gevoegd aan de after credits scene ga ik volgende week verder. Dan gaan we kijken naar Fase III en hoe het er voor staat met de komst van de nieuwe films in 2018. See you next week!

Gerelateerde afbeelding

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?