The Walking Dead - All Out War? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 17 april 2018

The Walking Dead - All Out War?

Dat was het dan, het doek is gevallen. Voor seizoen 8 van The Walking Dead that is. Gisteravond was het langverwachte einde van de oorlog tussen Rick en Negan, tussen Alexandria, Hilltop en The Kingdom vs The Saviors. Voor je verder leest, heb je het seizoen nog niet gezien, lees dan niet verder! Spoilers ahead!Image may contain: 19 people, people smiling, text

In memorian

Ik zat er helemaal klaar voor. Gisteravond kwam eindelijk de ontknoping van het grote gevecht tegen Negan. Twee seizoenen werd er opgebouwd naar de grote ontknoping en veel moesten het met hun leven bekopen. We hebben afscheid moeten nemen van een aantal karakters sinds onze ontmoeting met Negan begin seizoen 7. Een kleine throwback van de bekendere karakters:

  • Abraham Ford
  • Glenn Thee
  • Spencer Monroe
  • Olivia
  • Sasha Williams
  • Shiva
  • Eric Raleigh
  • Gavin
  • Carl Grimes
  • Simon
Seizoen 7 begint natuurlijk erg sterk met de dood van Abraham EN Glenn. Glenn ging ook dood in de comics dus iedereen zat daarop te wachten. Toen Abraham dood ging dacht iedereen dat Glenn veilig was. Na de klap van Daryl veranderde dat spontaan! De reacties waren soms hilarisch te noemen en voor jullie gemak heb ik het deze reacties hieronder nog even toegevoegd.


Took you long enough!

Na die knallende opener moest het natuurlijk wat gematigd worden. Maar waarom moest het zo gematigd worden dat de kijkcijfers in elkaar vielen als een niet goed gelukte cake? Zoals de afbeelding van TV By the Numbers laat zien waren er maar 11.31 miljoen kijkers bij de seizoensfinale van seizoen 7.

Afbeeldingsresultaat voor the walking dead viewer ratings

Voor seizoen 8 ging deze daling alleen maar verder. Toen de mid-season premiere was keken er nog 8.3 miljoen mensen en de finale is na verwachting gekeken door 7.8 miljoen mensen. Dat is over de loop van twee seizoenen een daling van 6.39 miljoen mensen.

Die heeft volgens mij heel erg te maken met de voortgang die volledig ontbreekt in de laatste twee seizoenen. De afgelopen twee seizoenen hebben een tijdspannen van ongeveer 3 tot 6 weken gehad. Maggie was al zwanger eind seizoen 5 en is eind seizoen 8 nog niet echt zichtbaar zwanger. Dat er veel kan gebeuren in zo'n korte tijd moge duidelijk zijn maar het mag allemaal wel wat vlotter.

Seizoen 7 werkt naar de grote showdown tussen Rick en Negan en die krijgen we maar half. Alexandria wordt overlopen door de Saviors maar net voordat Negan de knuppel op Carl kan laten rusten vallen The Kingdom en Hilltop binnen en hebben ze de zaken nog even een tijdje weten te rekken. Het nadeel van seizoen 7 is dat er verder maar weinig gebeurde. Negan is niet zo'n fijne vent, dat hadden we min of meer vastgesteld na de eerste aflevering dat we hem zagen. Een kleine anticlimax toen het verhaal bleef doorsudderen naar seizoen 8. Wat wel een prestatie is van de makers, moet ik toegeven, is om het verhaal vervolgens NOG een heel seizoen te rekken.

Seizoen 8

Wat gebeurde er ook alweer allemaal in seizoen 8? Ohw ja, Carl ging dood, er kwam een nieuwe dokter in de show (toevallig hadden ze die net nodig), Morgan raakte van het padje en meer kan ik me er eigenlijk niet van herinneren. 

Is er dan helemaal niets gebeurd in die twee seizoenen? Jawel, er is genoeg gebeurd. Morgan is van het padje, er zijn nog wat extra karakters dood en we hebben na twee seizoenen eindelijk de grote showdown gehad met Negan en de Saviors.

En dat was me een finale! Puntje van... nou niet van mijn stoel. Niet dat het saai was, ik viel niet in slaap, maar het was gewoon een ontknoping van niks. De grote val waar Rick en consorten in waren gelopen werd door niemand minder dan Eugene gered! De kogels die gemaakt waren ontploften in plaats van afgeschoten te worden waardoor Rick en zijn vrienden per direct de overmacht hadden. Moest ook wel want het daadwerkelijke gevecht is in vijf minuten afgerond.

Jammer dat in die vijf minuten ook het een op een gevecht zit tussen Rick en Negan. Na wat klappen over en weer en een beuk van Lucille in Rick zijn zij eindigt het, hoe kan het ook anders, met gepraat over hoe het anders kan en dat ze samen moeten werken naar een betere wereld.

Het einde van Negan! Toch?

Rick zegt tegen Negan dat het voorbij is, de Saviors zijn down. Volgens Negan komt dat allemaal wel goed. They always come back. Op dat moment snijd Rick Negan's keel door en komt er door een anticlimax ineens een einde aan een verhaallijn waar ze twee seizoenen mee bezig zijn geweest. 

Ja maar, dit was precies zoals de comic! WHO CARES? Andrea leeft nog in de comics, Daryl bestaat niet in de comics, Carl leeft nog in de comics, Shane ging al dood bij de CDC in plaats van na seizoen 2. Er zijn wel meer dingen veranderd ten goede van de serie.

Afbeeldingsresultaat voor negan slit throat

Maar wat blijkt nu? Negan is stiekem helemaal niet dood! Rick roept al snel "Save him" en daar komt de dokter aangesneld om Negan te redden. Dit allemaal om een wereld te maken die weer lijkt op de oude. Een wereld waarin het recht weer zegeviert.

Season 9

Nu is het weer wachten op seizoen 9. Of dit beter gaat worden dan de afgelopen twee seizoenen betwijfel ik. Duidelijk is dat Maggie en Daryl het niet eens zijn met Rick en hun moment afwachten om daadwerkelijk wraak te gaan nemen op Negan. Kleine spoiler, ze krijgen Negan te pakken maar het lukt ze dan toch niet om hem dood te maken. Negan komt weer op zijn oude plekje terecht en Maggie moet weer in de pas lopen, evenals Daryl.

Bizarre twist, na de hele wereld constant te willen redden en in de finale nog tegen Morgan te zeggen dat de scherpe kant van de stok voor de ondoden is en de botte kant voor de levenden, Jesus dus, wil ineens Maggie en Daryl helpen door Negan om te leggen. What the fuck TWD, what the fuck.

Gelukkig kunnen we nu eerst genieten van het, in mijn ogen, betere vierde seizoen van FEAR The Walking Dead.

Heb je de finale gezien en ben je het met me eens of wellicht helemaal niet met me eens? Laat het weten in de comments!

Afbeeldingsresultaat voor fear the walking dead

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?