Het Zythos avontuur in Leuven - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 29 mei 2018

Het Zythos avontuur in Leuven

Op Koningsdag was het dan eindelijk zo ver, en uiteraard gaan we het niet over Koningsdag zelf hebben! Maar natuurlijk wel over mijn trip naar het Zythos bierfestival. Na een reisje van bijna 3 uur kwamen we tegen de avond aan bij een het karrehuis aan in Korbeek-lo net buiten Leuven. En daar kon ons avontuur gaan beginnen...

Dit mooie pand gelegen aan de Bierbeekstraat, hoe kan het ook anders met zo'n naam, is de perfecte locatie om het festival te bezoeken. Deze supermooie locatie naast een kasteel waar vroeger de paarden met hun wagens stonden, fungeert nu als bed&breakfast.Na aankomst zijn we nog snel even een pizzeria ingedoken, want zo'n reisje hakt er natuurlijk wel in! Diezelfde avond zijn er nog wat mooie bieren gedronken, waaronder een Grolsch Session IPA en een Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Bourbon uit 2016 .

De volgende ochtend na een heerlijk stevig ontbijt met o.a bierkaasjes van Orval en Corsendonk, zijn we tegen de middag in stijl naar het festival in de Brabanthal gegaan.
De eigenaar van 'het Karrehuis' wilde ons wel naar het festival brengen in zijn model X Tesla, en met snelheden van rond de 170 km/h, "ja, dat lees je goed!" kwamen we aan op het festival. Uiteraard ruim op tijd! 

Het eerste wat je opvalt aan het festival is toch de gekozen locatie, ik ben geen fan van grote evenementenhallen. Het ademt toch een stuk minder sfeer als bv een kerk een park of bij een brouwerij zelf, wat je gelukkig steeds vaker ziet tegenwoordig.

Elke brouwerij had dezelfde ruimte op het festival, je ziet vaak dat de brouwerij met het meeste geld de grootste stand heeft maar dat was hier dus niet zo geregeld.
Uiteraard kom je erg veel traditionele stijlen aan bier tegen waaronder:
-blond
-tripel
-witbier
-saison
-geuze/lambiek

De ipa en neipa zijn stijlen die in opkomst zijn maar daar moet je dan ook erg goed naar zoeken, wanneer je ze dan vindt zijn het ook 1 voor 1 prima bieren

In België is er een hele rijke bier cultuur die ook aardig wat jaren terug gaat, er word in België heel anders tegen bier aan gekeken dan in Nederland. In Nederland lopen we wel wat voor op onze zuiderburen als het gaat om het ontwikkelen en creëren van nieuwe bier stijlen.


Op de terug weg naar huis zijn we ook nog even langs de Caingy geweest om nog even wat mooie bieren in te slaan. Wanneer je de kans krijgt, ga hier dan zeker een keertje langs! 
Al met al een zeer geslaagd weekend, vanwege het aanbod van dit evenement zal ik hier waarschijnlijk niet nog een keer voor reizen. Gelukkig heeft Leuven meer te bieden dan het Zythos bierfestival! Op naar de volgende!


Dit artikel is geschreven door:
Gerben / dutchbeergeek

dutchbeergeek vindt je nu ook op YouTube!
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterestTwitter!
Subscribe je nu snel op ons YouTube kanaal voor jou dagelijkse dosis primaire levensbehoefte! 
Eindredactie: Fifty Shades of Men degoedebas88/TheDutchBeerDad
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?