Peter's HQ: We worden als land steeds gekker - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 25 mei 2018

Peter's HQ: We worden als land steeds gekker

We leven in een gaaf land. Tenminste, als we onze minister president mogen geloven. We betalen steeds meer belasting overal over en er wordt vervolgens een cadeautje gedaan van 14 miljard aan buitenlandse investeerders om een "gunstig vestigingsklimaat" op te zetten maar verder leven we in een gaaf land (ohw ja, het lage BTW tarief gaat ook met 50% omhoog, van 6% naar 9% op alle boodschappen). Deze week werd het echter nog een stukje gekker.


22 maart jongstleden schreef ik een stuk over de doorgeslagen vrouwenquota. Op dat moment kwam een uitspraak van de baas van Schiphol in de media omdat hij had gezegd dat zijn opvolger een man moest zijn. De reacties van waren niet mals. Zo schreef de voorman van de PvdA "Zo is het wel genoeg met de vrouwtjes", als een sarcastische sneer richting de beste man van Schiphol. Reden dat hij dit zei is de balans bewaren, op dit moment is het 50/50 (man/vrouw of vrouw/man als je wilt). Wanneer je dat zegt over vrouwen is het helemaal geweldig, wanneer je zegt dat de balans moet blijven en dus een man moet aantreden dan is de wereld te klein.

PvdA gaat gewoon door

Deze week kwam in het nieuws dat onze lieve Lilianne Ploumen zei dat ze een quota in wilde stellen voor Defensie. Minimaal 30% (het liefste 50%) moet een vrouw zijn. Dan ben je toch helemaal de weg kwijt? We hebben het over het verplicht stellen van een personeelsbestand op basis van gender. Dus je wordt op basis van het feit dat je een penis hebt afgewezen omdat er al 70% een penis heeft. Ja, zo krankzinnig klinkt dit plan wanneer je het uitschrijft.

Lieve Lilian, mocht je dit lezen, hou op met deze onzin. Stop met de waanzin van de gender/symbool politiek. Laten we vooral de beste persoon op de juiste plek neerzetten. Als dit 100% mannen zijn, prima, is het 100% vrouw, whatever. De beste persoon op de juiste plek. Lijkt me, zeker in zo'n geval, wel het allerbeste.

Nog meer gekte in het land

Gisteren werden de plannen van het college van Amsterdam bekend gemaakt en Amsterdam gaat er niet op vooruit. Mocht je nog van plan zijn om met je auto in de binnenstad te komen (om welke reden dan ook) mag je straks 7,50 gaan betalen in plaats van 5,00 euro. Per uur! Dus even 2 uurtjes op bezoek en je auto in de stad parkeren? Even 15 euro aftikken. Autotje pesten noemen ze dat ook wel.

Het "kneiterlinkse" Amsterdamse college, van links naar rechts, (Ivens (SP), Moorman (PvdA), Van Dantzig (D66) en Groot Wassing (Groenlinks)

Daarnaast zijn er plannen om tussen de 7000 en 10000 parkeerplaatsen uit de binnenstad te halen en om het toerisme flink TERUG te dringen. Niet omhoog krikken voor een mooier en stabielere economische boost, nee, weren die handel. Maar krakers en (uitgeprocedeerde) asielzoekers hebben straks gelukkig wel een plek om te slapen en te wonen. Amsterdam gaat daar gewoon lekker in investeren. Wie dit allemaal gaat betalen? De Amsterdammers natuurlijk! Maar ja, als je op zulke partijen stemt dan moet je ook op de blaren zitten.

We worden als land steeds gekker

We hebben het afgelopen jaar al de mogelijkheid gekregen om je gender van je paspoort af te slopen en zelf te kiezen, we hebben een quota nodig voor vrouwen, we pesten auto's en gaan uitgeprocedeerde asielzoekers niet het land uitzetten, nee, die gaan we (in onze hoofdstad) gewoon 24 uurs opvang bieden. Dan ben je als land helemaal van het padje.

Een sprankeltje hoop

Gelukkig denken ze in Den Haag anders over de krakers. Kraken is namelijk bij wet verboden. Mag dus niet. Als je dat wel doet dan mag ome agent je oppakken en vastzetten in een cel. Iets met de wet handhaven. Gelukkig is een VVD motie in de tweede kamer aangenomen om, door middel van bevel van de koning, Amaterdam te dwingen om de wet na te leven met betrekking tot krakers.Laten we hopen dat deze trend zich doorzet de komende jaren zodat we onze minister president weer kunen geloven, dan we daadwerkelijk weer kunnen zeggen: We leven in een gaaf land!

Ben je het met me eens? Of juist helemaal oneens? Laat het weten in de comments.

Tot volgende week!

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


2 opmerkingen:

 1. Dat van die parkeerplaatsen is Idd waanzin. Uitgeprocedeerde asielzoekers worden niet uitgezet omdat de landen van herkomst dat niet willen. Nederland wil niemand boos maken anders lopen de financiële belangen v d grote bedryven mogelyk gevaar. Dat die mensen vervolgens gaan slapen in panden die toch langdurig leeg staan en gesloopt gaan worden vind ik gen halszaak. Wel ieder jaar weer 1,5 miljard cadeau aan de rijkste der aarden in de vorm van afschaffing v d dividend belasting. Uit de door Rutte achtergehouden memo's blykt dat onze loonbelasting druk doorstygt naar 40%! Daarnaast wil de VVD de bijstand verlagen. De VVD wil eindelijk de integriteit van de vvd-er gaan opkrikken. Voorlopig is dat dus weer mislukt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Financiele belangen of niet, de wet schrijft iets voor wat niet gehandhaaft wordt. Zelfs de landelijke politiek spreekt zich hierover uit. Die mensen hebben alle procedures gehad en komen niet in aanmerking voor een vergunning, die moeten dus weg. Ik zou wel eens willen zien of het land van herkomst die mensen inderdaad niet terug willen. Waarom willen ze die niet terug? Welke achtergrond hebben deze mensen dat ze geweert moeten worden uit hun thuisland? Dat zijn de vragen waar ik wel benieuwd naar ben. Het is mij te eenvoudig om te stellen dat ze niet terug kunnen. Zeker zonder enige onderbouwing.

   Dat deze krakers nu panden overnemen in Amsterdam is ook niet gek. Je wordt er toch niet uitgezet. En als die dan enkel gebouwen zijn die klaar zijn voor de sloop maar dit is gewoon niet het geval. Ze dringen zelfs panden in waar mensen wonen of panden die gereed zijn/worden gemaakt voor verhuur en dus eigendom zijn van bedrijven. Die bedrijven verdienen er nu geen cent mee en de gemeente Amsterdam geeft ze vervolgens ook nog 1,5 jaar opvang met eventuele verlenging. Amsterdam is geen republiek met eigen wetten. Gelukkig gaat de landelijke politiek nu ingrijpen. Is wel nodig.

   Dat ze 1,4 miljard cadeau doen aan buitenlandse investeerders is te krankzinnig voor woorden maar dat is weer een hele andere discussie :)

   Verwijderen

Post Bottom Ad

Hier adverteren?