Peter's HQ: Roparun - Estafetteloop tegen kanker - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 19 mei 2018

Peter's HQ: Roparun - Estafetteloop tegen kanker

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd.
Afbeeldingsresultaat voor roparun

Vandaag is het zover, vandaag begint de Roparun 2018. De deelnemers hebben zich klaargestoomd, de acties zijn gevoerd, de donaties stromen binnen en het daadwerkelijke doel, het lopen van de Roparun, gaat vandaag echt van start. Vandaag zullen 345 teams gaan starten aan deze tocht van 3 dagen en jij kunt helpen!

Nog niet helemaal helder wat het nu precies is? Ik denk dat de video van Roparun dit beter kan uitleggen dan ik dit kan in tekst.


Mijn interesse

Ik moet eerlijk bekennen, als je mij twee maanden geleden had gevraagd wat de Roparun is, dan had ik werkelijk geen idee gehad waar je het over had. Maar nu denk ik er veel aan en dat heeft een reden.

16 juni aanstaande is het twee jaar geleden dat mijn moeder is overleden aan de gevolgen van longkanker. In de periode van haar ziek zijn voel je je machteloos, je hebt geen controle. Natuurlijk was het voor mijn moeder een hele zware periode, het ging tenslotte om haar leven, maar ook voor ons als gezin was het erg zwaar om toe te zien hoe een sterke vrouw verzwakt werd door deze slopende ziekte. We waren dan ook blij dat het voorbij was, niet omdat we van haar af wilden of omdat ze lastig was, in tegendeel, we waren en zijn nog steeds blij dat haar strijd gestreden is.

Contact met Roparun

Mijn eerste contact met Roparun was eigenlijk vrij recent, op 17 april 2018. Ik zag een berichtje voorbij komen op Facebook en zag dat niemand minder dan mijn broer deze barre tocht van 500 kilometer gaat maken met zijn team.

Vanaf dit moment ben ik eens verder gaan kijken naar wat deze prachtige stichting doet en eigenlijk is dat heel eenvoudig. Het motto van Roparun is:
"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".
In het geval van kanker is dit helaas vaker regel dan uitzondering. Maar in de strijd tegen kanker is het wel een pracht initiatief om geld in te zamelen en tegelijkertijd een mooi evenement op te zetten.

Jij kunt ook helpen

Het is natuurlijk heel erg mooi dat er zoveel teams en zoveel deelnemers zijn die deze estafetteloop gaan doen maar wat vooral nodig is in de strijd tegen kanker is geld. Heel veel geld. Gelukkig kunnen artsen tegenwoordig al heel veel doen om kanker weg te halen of te genezen. Denk hierbij aan chemotherapie en bestraling, vaak in combinatie. Of denk aan een nieuwere en experimenteel onderzoek in de vorm van Immuntherapie. Minder heftig voor het lichaam dan chemotherapie maar echt nog volop in onderzoek.

Daarom is het heel erg belangrijk om geld in te zamelen. En daar kom jij om de hoek kijken. Elke euro helpt. Omdat mijn broer een van de lopers is van team Albron (team #277) vraag ik natuurlijk om je donatie te doen op dat team en dan loper William van de Velde.

Doneren kan via de volgende link:


Je klikt op Doneer op naam van dit team

In bovenstaande afbeelding klik je op teamlid en kies je William van de Velde () - Loper. 
Hij staat onderaan in de lijst. Kies daarna je betalingsmethode.


Vervolgens vul je je gegevens in en klik je op Doneer.

Een kind kan de was doen! En ik en mijn broer zijn je heel erg dankbaar.

Aan de lopers

Lopers, heel erg veel succes vandaag, morgen en maandag! Ik heb echt respect voor wat jullie gaan doen de komende dagen. Het zal een zware tocht worden maar ik kan me niet anders voorstellen dan dat het ook ontzettend veel energie gaat geven. Ga ervoor!

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?