Orange is the New Black Season 6 - Review - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

donderdag 9 augustus 2018

Orange is the New Black Season 6 - Review

27 juli heeft Netflix het nieuwe seizoen van Orange is the New Black online gegooid. De dames hebben in het vorige seizoen nogal wat stof doen opwaaien met hun "prison riot" en dat liep niet voor iedereen even goed af weet een ieder die het vorige seizoen heeft gezien. Seizoen 6 is nu hier en er is nogal wat veranderd. Zonder teveel weg te geven een kleine review!
Afbeeldingsresultaat voor orange is the new black season 6

It's a hard knock life...

De dames van Litchfield zitten in max. Na de opstand in het vorige seizoen zijn de dames verspreid over verschillende gevangenissen en in seizoen 6 volgen de de gevangen die zijn verplaatst naar Litchfield Max. Het leven in Max is anders. Niet meer vrij rondlopen, open slaapruimtes en al die dingen. Nee, de dames moeten nu een cel delen met een ander en vriendschappen kunnen onder de juiste omstandigheden ineens veranderen in vijandigheden.

A change of pace

Dit is echter niet de enige verandering. De helft van de cast is min of meer verdwenen en daar komen een aantal karakters voor terug. Zo zijn er maar liefst ZESTIEN van de orignele cast verdwenen. Zo zijn Maritza Ramos en Brook Soso bijvoorbeeld er niet bij dit seizoen. Dat is op zich jammer.

Afbeeldingsresultaat voor Maritza Ramos
Maritza Ramos

Voor een aantal namen vond ik het ook niet zo jammer dat ze er niet waren. Angie Rice en Leanne Taylor waren voor mij niet echt interessante karakters en vond ik niet heel interessant.Andere karakters, zoals Ramos, heb ik dit seizoen echt gemist. Voor de rest is het me eigenlijk niet opgevallen dat er iemand miste. Als je me er naar had gevraagd had ik ze niet kunnen noemen.

The New Gals

Natuurlijk zijn er ook een aantal nieuwe karakters die hun opwachting maken. Buiten de cipiers om zijn er vier die er een beetje uitsprongen. Natuurlijk zijn dit de vier die het verhaal maken. Dit zijn de gezusters Barb en Carol Danning. Uiteraard hebben ze beide een rechterhand in de vorm van Daddy en Madison aka Badison.

KLEINE SPOILERS AHEAD

In vogelvlucht is het verhaal vrij eenvoudig. Barb and Carol hebben niet zo'n hele goede band. Zij zijn de reden dat een spelletje, Kickball, niet meer gespeeld mag worden om gevaar te voorkomen. Carol en Barb hebben natuurlijk beide een leuke side-kick. Carol heeft Badison en Barb heeft Daddy.

Afbeeldingsresultaat voor daddy and madison oitnb
Carol, Daddy en Madison

Nu de dames van Lithfield zijn verdeeld over C block en D block komt de strijd tussen die twee afdelingen ineens een stuk dichterbij en moeten vrienden vijanden worden en vijanden vrienden. Dit zorgt voor een nieuwe dynamiek en levert leuke fragmenten op.

Wie wel wist te scoren dit seizoen is Tasha "Tastee" Jefferson. Zij was natuurlijk de stem tijdens de riot en in plaats van de schuld op zich te nemen voor de dood van Piscatella vecht ze het aan en wordt ze een icoon. Black Live Matter, fanmail en goede representatie in de rechtbank inclusief Joe Caputo die zich inzet voor haar rechtzaak. Voor mij de meest interessante verhaallijn.

EINDE KLEINE SPOILERS

Afbeeldingsresultaat voor barb orange is the new black
Barb

Wat vond ik er van?

Het seizoen begint niet heel sterk. De show moet erg zoeken naar zijn nieuwe gezicht nu de gevangenis is veranderd en er karakters zijn weg gevallen. Uiteindelijk wordt het wel beter maar het herpakt zich niet zoals in voorgaande seizoenen. De connectie tussen Piper en Vauss viel tegen dit seizoen, Red is veranderd van een fantastisch karakter naar een zeurpiet die uit is op wraak. Van de nieuwe karakters weten eigenlijk alleen Barb en Badison indruk te maken. De overige nieuwe karakters blijven oppervlakkig en ze proberen Daddy nog wel wat diepgang te geven maar dit lukt toch niet helemaal.

Al met al kijkt het seizoen wel prima weg maar verwacht niet het beste seizoen van de serie.

#fsom cijfer: 7

Join us!

Lijkt het je wel wat om zelf ook eens zulke reviews te schrijven? Vul dan snel het contactformulier in en neem contact met ons op!

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl / dutchplaystationgamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?