De collabbrews van Tempest Brewing Co. uit Schotland - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 5 oktober 2018

De collabbrews van Tempest Brewing Co. uit Schotland

#95 Tempest Brewing Co. - Het plaatsje Tweedbank gelegen in het gebied met de naam Scottish Borders. Waar we het door Hertog van Roxburghe gebouwde Floors Castle, dat het enige nog in particuliere bezit zijnde kasteel van Schotland is, kunnen vinden. Vind je  zomaar ineens een bierbrouwerij. En niet zomaar eentje, nl. Tempest Brewing Co...

Over de brouwer

Ooit begonnen in een vervallen schuur in het plaatsje Kelso, timmeren ze bij Tempest Brewing Co. continu aan de opbouw en uitbouw van de brouwerij. Inmiddels hebben ze die vervallen schuur natuurlijk allang verlaten en zijn verhuisd naar het plaatsje Tweedbank in het gebied met de naam; Scottish Borders. 

Nabij Eildon Hills tref je hun state-of-the-art Brewhouse waar ze naast een capaciteit van 30HL, een eigen lab hebben om continu de nieuwste technieken toe te passen. Hier ontwikkelen ze bijvoorbeeld hun eigen soorten huis-gist. Ze brouwen enkel met de beste lokale ingrediënten en hebben hun eigen canning-line. Hierdoor kunnen ze de versheid van de bieren garanderen, alles staat in het teken van hoge kwaliteitseisen aan de bieren. Neem hier een kijkje bij het uitgebreide Hopt aanbod aan biere, en scoor uiteraard ook snel de bieren van Tempest Brewing Co.! 

Green River

Green River is het eerste biertje dat ik proefde van Tempest brewing Co. Tot het eerste slokje Green River, had ik nog nooit eerder iets geproefd van deze brouwer! Deze brutale Juicy Session IPA is gedry-hopped met Citra en Nugget en gebrouwen in samenwerking met Duration Brewing uit Norfolk in het Oostelijke hoekje van Engeland. 

En dan nu proeven! Bij het openen klapt er direct een lekkere tropische aroma in je gezicht, wanneer je het biertje inschenkt komt er een prachtige sap-achtige gelige heerlijkheid in het glas. Een ruime witte kraag die snel vervaagd geeft de gelige sap een prachtige heldere uiterlijk. De tropische fruit aroma's komen je werkelijk tegemoet.

De smaak komt perfect overeen met de geur. Je proeft een combinatie van Citrus, Ananas en Mango en een zalige Grapefruit bittertje in de nasmaak. Werkelijk een Juicy Session IPA! Is hij zo uitgesproken als de prachtige verpakking claimt; mwuah. Net niet. Maar zeker een topper!

Bierpaspoort

Brouwerij: Tempest Brewing Co. & Duration beer
Herkomst: Tweedbank, Scottish Borders, Schotland
Soort: Juicy Session IPA 
ABV: 4,5%
Serving Style: Can 440ML
Details: Super vers!
Geur: Tropisch Fruit
Smaak: Citrus, Ananas, Mango. Een tropische fruit verassing.
Waardering: 7,5 / 10
Verkooppunt: Hopt
Untappd: 3,75/5
Aanrader: JAZEKER! 

Eildon Days

Naar dit biertje keek ik enorm uit, het was haast misdadig dat ik besloten had om dit biertje samen met zijn Green River maatje, mee op vakantie te nemen. Gedry-hopped met El Dorado, Ekuanot en Mosaic en deze Sour IPA is gefermenteerd met wilde Saccharomyces. WAIT! WHAT?

Yes, wilde Saccharomyces! Dit is vaak te vinden in de grond bij wijngaarden, het is eigenlijk gewoon een schimmel! Saccharomyces is een biergist die in staat is om glucose om te zetten in alcohol en koolzuurgas. Verder kun je er een hoop over vinden op bier brouw pagina's en uiteraard Wikipedia, en allicht besteden we hier in de toekomst nog wat aandacht aan! Het bier is wederom een collabbrew, ditmaal met Buxton Brewery. Dit stelt mijn verwachtingen nog verder naar boven bij, want ik ben groot liefhebber van vele bieren uit Buxton.

Het moment suprême

Bij het openen van het blikje gebeurd en nog niet zo heel erg veel, de geur is niet veelzeggend echter ruik je vooral een zoetige topische fruit-achtige geur met een kleine hint van iets wat aan diep rood fruit doet denken. (Bessen!?) Het was wat lastig plaatsen! Wanneer je het bier inschenkt komt er een mini wit schuimlaagje op het heldere amberkleurige bier te staan. En ziet er echt uit als een soort licht gekleurd multi-vitamine sapje, wederom detecteer je nog weinig verandering in de geur op dit moment.

Bij de eerste slok van het bier, was teleurstelling het eerste wat meester van mij maakt. De smaak is zoals de geur deed vermoeden, dit is net als bij de Green River erg prettig. De smaak ik erg 'basic', je proeft absoluut het zuurtje op het beetje van wat zoetig tropisch fruit. Maar dan... Hoppa! Het bier komt werkelijk tot leven in je mond! Het is een gevecht tussen de super 'sour' smaak en de zoetige smaak van het tropische fruit. En het is een episch gevecht, wat een enorm genot! De smaak is echt enorm aanwezig en dit is ineens niet zomaar een Sour IPA. Maar een hele goede Sour IPA! I love it!

Bierpaspoort

Brouwerij: Tempest Brewing Co. & Buxton Brewery
Herkomst: Tweedbank, Scottish Borders, Schotland
Soort: Sour IPA fermented Wild Saccharomyces
ABV: 5,3%
Serving Style: Can 440ML
Details: Super vers!
Geur: Beetje scherp, zoetige tropische fruit geuren met een zuurtje. 
Smaak: Zuur, Tropisch, Besje en lekker Hoppig! 
Waardering: 8 / 10
Verkooppunt: Hopt
Untappd: 4/5
Aanrader: Absoluut!
Als je Hopt nog niet kent, klik dan snel op de klikbare link! Je kunt er terecht voor de 'Beery Christmas', alles voor je eigen Oktoberfest (met kortingscode "SPATEN" scoor je zelfs een GRATIS biertje bij je bestelling vanaf €40,-!), je tapvaatjes, brouwkitjes en natuurlijk gewoon je bieren. Bij Hopt scoor je bieren van ruim 1800 verschillende brouwerijen! Daarom ben ik stiekem een beetje fan!

De bieren van Tempest Brewing Co. kwamen vlak voordat ik op vakantie ging in het assortiment bij Hopt, dus mochten ze mee op reis naar het altijd prachtige Limburg! Hier bezocht ik ook even snel de Gulpener bierwinkel en scoorde een aantal pareltjes, hierover binnenkort meer!

Heb je nog tips wat ik moet proeven van Tempest? Let me know!

Cheers! #FSOM

Artikel door: Bas de Goede / Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 
Kijk snel bij ons op facebook, Like onze pagina en join een de Fifty Shades of Men groepen!

Volg ons op Instagram! En abonneer je snel op het YouTube kanaal van Fifty Shades of Men!

Deze artikelen zijn speciaal voor jou geselecteerd!

--> De Keientrekkers van Rock City Beers
-->De Winter Stout en Chocolava van Emelisse!
-->De Paters uit Zundert komen met een nieuw Trappistenbier!

Jouw bier op Fifty Shades of Men

Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com 
Ben jij of  jou onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 
Neem dan contact op met Kim Michaelis Marketing via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.
Foto's zijn eigendom van de maker van dit artikel. gebruik is enkel 
toegestaan met de toestemming van de maker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?