PlayStation 5 hype! - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

maandag 8 oktober 2018

PlayStation 5 hype!

Deze week een keer een topic waar ik van denk dat iedere PlayStation gamer wel eens aan heeft gedacht. Zeker gezien de berichtgevingen de laatste weken en met name het nieuws van vandaag leek het me wel een geschikt moment om onderzoek te doen naar de geruchten. Kortom, is de hype rond de PlayStation 5 terecht of niet?


Afbeeldingsresultaat voor playstation 5Dat de PlayStation 5 gaat komen staat denk ik wel vast maar er komen de laatste tijd steeds meer geruchten uit. We horen veel over de features van de PlayStation 5, hoe gaat de console eruit gaat zien, wanneer hij uit komt en meer van dat soort vragen. Om vragen te krijgen op die antwoorden heb ik het internet voor jullie afgespeurd en de resultaten lees je in dit artikel!

De geruchtenmolen draait volop

Dat de geruchtenmolen volop draait is meer dan duidelijk. De PlayStation 4 is ondertussen bijna 5 jaar op de markt en het wordt tijd voor een opvolger. Het gat tussen de PS3 en de PS4 is 7 jaar dus het is niet ondenkbaar dat de PS5 dit jaar of volgend jaar wordt aangekondigd. Toch zijn er al verschillende nieuwsbronnen die denken te weten welke features de PS5 allemaal zal kennen. We gaan ze een voor een bijlangs.

Backwards compatibility

Op 2 oktober heeft het 'US Patent and Trademark Office' het patent "Remastering by Emultation" van Sony vrijgegeven. Dit werd gepubliceerd in mei en november van 2016. Een van de onderdelen die genoemd wordt in dit patent is backwards compatibility.

De grote vraag is dan, hoe kunnen we invulling geven aan backwards compatibility? Betekend dit dat we straks, zoals op de PlayStation 4 met PS Now, dezelfde streamingdienst kunnen verwelkomen op de PlayStation 5? Of betekent het dat we straks onze oude schijfjes, zoals de PS1, PS2, PS3 en PS4 straks ook gewoon kunnen afspelen op de PS5?

Eigenlijk weten we het gewoon niet. Wat we wel weten is dat er twee jaar geleden een patent is aangevraagd die spreekt over "Remastering by Emulation" en dat hierin backwards compatibility wordt genoemd. Ook weten we dat het patent doelt op het verbeteren van de grafische beelden. Concreet wordt dit echter ook nog niet. Dat PlayStation gamers om deze functionaliteiten vragen is echter wel een gegeven dus heel vreemd zou het allemaal niet zijn. Toch zou het zou dus ook zomaar een fabeltje kunnen zijn. Laten we afwachten tot Sony officieel een aankondiging doet, tot die tijd kunnen we enkel gissen.


Rocksteady?

Nu zul je wellicht denken, wat heeft Rocksteady nu weer met de PlayStation 5 te maken, dat is toch een gamedeveloper die ook games uitbrengt op andere consoles? Ja, dat klopt helemaal. Maar de geruchtenmolen geeft aan dat die studio werkt aan een Justice League titel, aldus een bericht op 4chan. De game zou namelijk volgend jaar uit moeten komen maar niet op de PlayStation 4! De PlayStation 5 zou volgens die berichten begin 2019 onthult worden en ook al eind 2019 op de markt moeten komen! Gezien de mate van details die de gebruiker op 4chan heeft zou er natuurlijk zomaar een vorm van waarheid in kunnen zitten.

Sony exec zegt...

Ja, wat zegt die eigenlijk? Nou, John Kodera, CEO van Sony Interactive Entertainment zegt dat de nieuwe PlayStation niet voor 2021 op de markt komt. Deze berichtgeving komt van 23 mei 2018 en is eigenlijk het enige "officiële" bericht vanuit Sony. Dit is natuurlijk geen officieel bericht vanuit Sony of PlayStation dus wellicht moeten we dit dan ook maar nemen met een korreltje zout.

Afbeeldingsresultaat voor playstation 5

Wat weten we nu?

Nou, we weten eigelijk nog helemaal niets zeker omtrent de PlayStation 5. Ja, we weten dat hij ooit op de markt gaat komen. We weten ook dat er een patent is aangevraagd in 2016 omtrent backwards compatibel emulation. Verder zijn alle looks, features en releasedata uit de duim gezogen. Neem die berichten dus niet zo serieus zou ik zeggen maar dat kan alleen maar tegenvallen.

Zodra er echter officieel bericht is zul je het natuurlijk hier lezen!

Wat denken jullie?

Denken jullie dat er enige waarheid schuilt achter de berichtgeving of is het allemaal tegenstrijdig en nietszeggend? Laat het weten in de comments!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!
Check back every friday!

Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer

1 opmerking:

  1. Heerlijk dat de molen vol geruchten steeds harder en sneller gaat draaien. Lijkt me wel super dat er eindelijk gewoon een oudere game op de nieuwe console gespeeld kan worden!

    BeantwoordenVerwijderen

Post Bottom Ad

Hier adverteren?