Beer by Bas: Camba Amber Ale - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 20 mei 2017

Beer by Bas: Camba Amber Ale

Bier: Camba Amber Ale
Brouwerij: Camba Bavaria (www.camba-bavaria.de
Herkomst: Duitsland
Type: Amber Ale ( IBU 20 7,2%)
Bierrating: 8/10
Regelmatig ga ik op jacht bij onze oosterburen, om daar de meest fantastische bieren te scoren. Want zeg nou zelf; HET bierland, grenst gewoon aan onze kleine ambitieuze bierbrouwlandje... Tijdens mijn laatste “Beertrip” trof ik deze prachtige Amber Ale van Camba brouwerij. Eerlijk gezegd kende ik deze brouwerij helemaal niet.
Camba is een microbrouwerij uit het plaatsje “Seeon”, ze hebben daar een prachtige brouwerij met alles erop en eraan. Ennnn... Ze zijn pas aan het begin van 2017 begonnen met brouwen! Op de 'oude locatie' in “Truchtlaching”,ook een zeer gezellig restaurant!
Dit betekend dus, dat ik ze snel ga bezoeken! Ze hebben een zeer gevarieerd assortiment, met wat interessante bieren! Hierover volgt in een later stadium nog een prachtige special.

FYI: Wat is een Amber Ale?
Vroeger werden deze bieren “Red Ale” genoemd. Dit zijn bieren met een prachtige roodachtige/amber kleur. Het is van oorsprong een zachte, zoete biersoort. Maar door diverse moutsoorten, Amerikaanse hopsoorten en aroma's zit er vaak een fruitige en bittere (na)smaak aan deze type bier.

Nu is natuurlijk het allerbelangrijkste! Hoe smaakt deze!?
Het is een Ale, waar een kersen/pruimen smaak aan hoort te zitten. Helaas proef je de kers niet heel erg terug, maar het geeft wel een zalige smaak op de tong. Hij is wat zwoel zoetig, maar wel krachtig van smaak. Door de toevoegingen, krijg je een flitsende pittige afdronk, wat citrusachtig zelf. Naar mijn mening een klasse Ale, vooral omdat hij heerlijk 'romig' over de tong glijd!

Absoluut een aanrader dus. Hou de site goed in de gaten, voor meer specials over deze brouwerij!Geschreven door: Bas de Goede (degoedebas88 #FSOM crew)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?