Beer by Bas: Tony's Choconelly Milk Stout - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 19 mei 2017

Beer by Bas: Tony's Choconelly Milk Stout

Bier: Tony Choconelly's Milk Stout
Brouwerij: de Prael
Locatie: Amsterdam
Type: Milk Stout
Drinkgelegenheid: Wordt hieronder verder toegelicht.
Bierrating: 7/10

Bron: deprael


De missie van Tony's Choconelly weten we allemaal wel "Crazy about Chocolate, serious about people". Brouwerij "de Prael" kennen wij van hun heerlijke Triple, zalige Scotch Ale, zeer herkenbare I.P.A; en uiteraard hebben ze nog veel meer zalige bieren in hun zeer ruime assortiment. Mijn advies is; probeer alles van deze top brouwerij uit onze hoofdstad!

Bron: deprael

Brouwerij "de Prael" is benaderd door Tony's om een heerlijk brouwsel te gaan creëren, naar mijn mening een fenomenaal initiatief! Dat deze twee ondernemingen zijn gaan samenwerking, is op zich niet zo heel erg vreemd. De brouwerij is namelijk in het leven geroepen, om mensen te ondersteunen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. 
En Tony's is overal op onze planeet actief, om zo lekker mogelijke chocolade te produceren, 100% slaafvrij! Twee sociale onderneming, die een gek brouwseltje van chocolade en bier hebben gemaakt. Om iets specifieker te zijn, is het een Milk Stout geworden. 


FYI: Wat is een Milk Stout?
Dit is een rokerig/branderig smakende biersoort, die met donkere gebrande moutsoorten word gebrouwen. De kleur is vaak zwart of in ieder geval heel erg donker. Dit is een Engelse stijl bier. Heden ten dage, wordt er steeds meer geëxperimenteerd met Stout.  

Ik ben zelf een enorme 'Stout' liefhebber, maar werd ondanks dat ik als “beergeek” alles graag wil proeven; niet direct aangetrokken tot deze combinatie bier. De Milk Stout zou in een beperkte oplage in de verkoop gaan, medio Januari 2017. Echter was mijn vriendin, die bij tijd en wijlen heus wel een lekker biertje lust; het meest enthousiast. DE GENIALE COMBINATIE! Ik heb dit biertje gescoord bij een vestiging van Mitra. In het pittoreske Burgum, ik wil graag even toevoegen. Dat ik dit echt een erg mooie en verzorgde Mitra vestiging vond! Kudo's voor de eigenaar en zijn medewerkers! Ik kwam hier per toeval terecht met mijn oudste dochter tijdens een zeer gezellige “road trip”.
Deze prachtige, haast sprookjesachtige kleine flesjes Milk Stout. Stonden onderin een stelling met lokaal gebrouwen bieren, echt letterlijk onderin! Nog 3 hele kleine prachtige flesjes...


FYI: Hoe smaakt het?

Het heeft een wat lichte Stout smaak, en daar blijft het ook even bij. Je proeft wel een beetje het branderige pittige van een Mout, echter wel erg licht naar mijn smaak. Bij het nemen van een slokje, gebeurde er dus nog niet zo heel erg veel. Maarrrr...... De nasmaak gaf best een sensatie, echt een zalige pure chocolade smaak! Die had ik op dat moment niet meer zien aankomen, maar werd er zeer aangenaam door verrast.

Ik heb deze Milk Stout uiteraard genuttigd met mijn prachtige vrouw, die ook best wel onder de indruk was van dit biertje. Als ze het voor het zeggen had, dan was de 'rating' van dit biertje een stuk hoger uitgevallen.....Geschreven door: Bas de GoedeGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?