Beer by Peter: Affligem Blonde - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zondag 21 mei 2017

Beer by Peter: Affligem Blonde

Bier: Affligem Blonde
Brouwerij: Alken-Maes
Herkomst: België
Type: Blond
Bierrating: 9/10

Bron: wikimedia.org


Als voorstander van blond bier ben ik regelmatig op zoek naar iets wat ik nog niet heb geproefd. Ben recent begonnen met het zoeken naar lekkere bieren en mooie bierglazen. Ineens kwam Affligem Blonde op mijn pad in, jawel, de lokale Jumbo!

Affligem draait natuurlijk al een tijdje mee, officieel werd de brouwerij voor het eerst vermeld in 1074! Raar dat ik in 30 jaar dus nog nooit gelet heb op deze mooie bieren!

FYI: Wat is een Blond?
Er zijn verschillende blond bieren met verschillende smaken. De ene wat krachtiger en de ander wat milder. Over het algemeen is een blond bier van hoge gisting. Blonde bieren van lage gisting noemt men doorgaans pils of dort. De aanduiding blond bier geeft in de meeste gevallen weer dat het een bovengistend blond bieren zijn uit België, Nederland en soms ook Frankrijk. Blonde bieren met een hoge gisting worden in het Verenigd Koninkrijk voornamelijk geclassificeerd als de Pale Ale.

De smaak is raak!
Dit blonde bier heeft een fruitige smaak en is erg romig. De afdronk is licht en verfrissend en heeft een hint van banaan. Verder kent dit biertje een mooie schuimkraag en dit moet uiteraard gedronken worden in het mooie Affligem glas.


Voor een blonde bier staat deze hoog op mijn lijstje! Absolute aanrader voor mensen die blonde bieren een warm hart toedragen.

Geschreven door Peter van de Velde (@cloudstrifenl #FSOM crew)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?