Games: Dark Souls Special - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

woensdag 31 mei 2017

Games: Dark Souls Special

In deze tweede special in de Souls/Bourne specials gaat over Dark Souls. Lets dive right in, shall we?


Dark Souls, you cold hearted bitch! Zo, dat is er uit. Deze game heeft me letterlijk het bloed onder de nagels vandaan gehaald. Desondanks is dit voor mij de beste game uit de geschiedenis van gaming. Een open wereld die volledig op elkaar aansloot, zonder kansloos lange laadtijden en laadschermen. Tenzij je dood gaat en geloof me, in deze game ga je dood!

Image result for dark souls prepare to die edition logo
bron: http://www.thevideogamegallery.com


Prepare to Die

Prepare to Die was de slogan van deze game. En hoe erg hadden ze gelijk! De moeilijkheidsgraad uit Demons Souls (klik hier voor de special) is niet opgeruimd en in de kast gezet. Integendeel, ze hebben er misschien wel een schepje bovenop gedaan.

The beginning

In the Age of Ancients the world was unformed, shrouded by fog. A land of gray crags, Archtrees and Everlasting Dragons. But then there was Fire and with fire came disparity. Heat and cold, life and death, and of course, light and dark. Then from the dark, They came, and found the Souls of Lords within the flame. Nito, the First of the Dead, The Witch of Izalith and her Daughters of Chaos, Gwyn, the Lord of Sunlight, and his faithful knights. And the Furtive Pygmy, so easily forgotten.

With the strength of Lords, they challenged the Dragons. Gwyn's mighty bolts peeled apart their stone scales. The Witches weaved great firestorms. Nito unleashed a miasma of death and disease. And Seath the Scaleless betrayed his own, and the Dragons were no more.

Thus began the Age of Fire. But soon the flames will fade and only Dark will remain. Even now there are only embers, and man sees not light, but only endless nights. And amongst the living are seen, carriers of the accursed Darksign.

Yes, indeed. The Darksign brands the Undead. And in this land, the Undead are corralled and led to the north, where they are locked away, to await the end of the world... This is your fate.
Only, in the ancient legends it is stated, that one day an undead shall be chosen to leave the undead asylum, in pilgrimage, to the land of ancient lords, Lordran.

Zo begint Dark Souls. En meer verhaal krijg je niet voorgeschoteld. Net als zijn voorganger schittert het verhaal in afwezigheid. Wederom kun je dit aan elkaar puzzelen door de beschrijving te lezen van items, ringen, wapens en overige uitrusting en door gesprekken te voeren met NPCs.

bron: upload.wikimedia.org

Northern Undead Asylum

Na het maken van een karakter wordt je wakker in het Northern Undead Asylum. Je ziet iemand een lijk je cel in gooien en de eerste gedachte die ik had was dit kan niet goed zijn.
Gelukkig had ik het mis. Je zit namelijk opgesloten in een cel maar gelukkig bevat het lijk die net naar binnen is gegooid de sleutel! WHOOHOO! Je loopt de gang in en ziet rare, oranje, berichten op de vloer. Ah, een tutorial. Uitleg van de knoppen en de eerste vijanden. Goed werk From Software!
Wanneer je eindelijk buiten komt op een soort veldje zie je midden in het veld de grote verlossing van deze game, een bonfire. Hier wordt je game opgeslagen, kun je levels omhoog gaan, je wapens repareren en meer. Praise the Sun! (Hier kom ik op terug).
Natuurlijk kan het niet altijd zo veilig zijn in Dark Souls dus ga je maar op pad. Eerst onderzoek doen en je komt rechts een deur tegen. Snel open doen! Maar helaas, de deur kan niet worden geopend omdat deze vanaf de andere kant geopend dient te worden. Een slimme manier van shortcuts die vaker voorbij komen in deze gameserie.
Dan maar door de grote dubbele deuren. Je opent ze en ziet een grote lege kamer. Dat voorspelt meestal weinig goeds maar ja, je hebt geen idee wat er gebeurd in deze game dus je loopt rustig verder. BAM! Daar is onze grote vriend en tevens eerste bossfight, The Asylum Demon. Met een gigantische hamer komt hij op je af en als je niet snel uit de weg gaat kan de aanraking met genoemde hamer je einde betekenen.
Maar wat moet ik doen?!?! Ik heb enkel mijn uitrusting meegekregen maar ik heb geen wapens en ondanks dat je deze boss kunt verslaan met je blote handen is het zeker niet aan te raden. Na hier een aantal keren dood te gaan en de kamer rondgelopen te hebben zie je ineens links een deuropening. Laten we die maar eens proberen, dan laten we de boss wel voor later. En ja hoor, het hek gaat naar beneden en je bent gered! Een bonfire wacht al op je en zodra je die aanzet heb je de eerste keer redding gevonden.
Snel verder verkennen. Onschuldig loop je door en ga je de volgende deur door. Eens zien, waar kan ik heen. Uhg! Ja hoor, een pijl in je nek! Gelukkig ben je niet direct door maar je gaat wel per direct op zoek naar een schuilplaats. Deze bevind zich gelukkig dichtbij en ook hier ligt een lijk met een mooi item, een schild! Snel equippen en doorlopen richting de pijlenschieter. Natuurlijk loopt hij dan ineens weg, mietje, maar gelukkig ligt er nog een item aan het eind van de gang. Dit keer een wapen! Ook snel equippen en snel een einde maken aan de eerste echte vijand uit de game. Snel door de fog gate en verder op onderzoek uit. Rechtsaf dan maar en de trap op. Surprise! Een grote bal komt naar beneden rollen en die rolt genadeloos over je heen. Snel opstaan en kijken waar die bal heen is gegaan! Een gat in de muur? Lets go! Hey, die gast ken ik! Die gooide het lijk mijn cel in. Even met hem praten. Ohw, hij heeft een quest maar hij kan die niet afmaken want hij is ernstig gewond. Wil jij de quest overnemen? HELL YEAH!! Je antwoord YES en krijgt de Estus Flask (potion) en een sleutel. Nu weer terug naar de trap. Hey, een trap naar beneden? Ja, die opent de deur die ik al eerder noemde en je bent weer terug bij het eerste bonfire. Direct maar even gaan zitten om je health weer vol te maken en je Estus Flask te vullen. De shortcut kun je nu gebruiken dus hup weer de deur door en gaan met die banaan. De trap weer op, maar kijk uit voor de steen! Boven staat een vijand, nog niet heel erg lastig. Open de deur met de zojuist verkregen sleutel en rechtdoor. Linksaf en direct weer een stapje terug voordat je pijlen in je nek krijgt terwijl je een andere vijand genadeloos afslacht. Aan het eind van de gang staat nog een undead spear soldier. Deze is iets moelijker te verslaan maar hey, ondertussen ben je bijna een veteraan dus ook die leg je snel om.
Verder is hier niets te doen dus maar weer terug. Weet je de orangje berichten op de grond nog? Bij de fog gate leest dit bericht R1 while falling: Plunging Attack. Hup de fog gate door en WOW, ineens sta je boven de boss van eerder! Hij kijkt gemeen omhoog maar gelukkig heb ik het bericht gelezen, dus ik val naar beneden en druk op R1. BAM!!!!! Direct 30% van zijn leven weg. Maar dit keer heb ik een schild en een wapen dus bring it on! Na een paar keer proberen (wellicht een paar keer doodgaan) heb je dan eindelijk je eerste boss verslagen en kun je de grote deuren door met de sleutel die je van hem krijgt. Helemaal aan het einde van het pad begint een cutscene en wordt je gebracht naar het land waar het om gaat, waar de game zich verder afspeelt, Lordran!

Het doel

Uiteraard was dat een uitgebreid verslag van de intro van Dark Souls maar ik ga hier niet een heel verhaal schrijven over de rest van de game. Het doel is om de Souls (hoe kan het ook anders) van de grote vier te pakken te krijgen. Herinner je je de intro nog?

Then from the dark, They came, and found the Souls of Lords within the flame. Nito, the First of the Dead, The Witch of Izalith and her Daughters of Chaos, Gwyn, the Lord of Sunlight, and his faithful knights. And the Furtive Pygmy, so easily forgotten.

Kortom je gaat op zoek naar de grote vier, Nito, The Witch of Izalith en Seath the Scaleless en de Four Kings. Maar voordat je hier uberhaupt aan kunt gaan denken moet je eerst je reis beginnen door te praten met de NPCs die deze game rijk is. Weet je niet waar je heen moet? Praat met NPCs. Het eerste wat je moet doen? De twee bellen luiden, een in de hoogste toren en een in de diepste grot.

Mijn eerste frustratie

Mijn eerste frustatie komt een tijdje later in de game wanneer je eindelijk bij de eerste bel bent. De boss die deze bel beschermt zijn de Bell Gargoyles. Hier heb ik uren vastgezeten en deze boss was de reden om de game een tijdlang aan de kant te leggen. Bijna een jaar later ben ik nogmaals gestart en toen heeft deze game mijn hart gestolen.

Image result for dark souls belltower gargoyles
bron: i.ytimg.com

Covenants

Een leuke nieuwe toevoeging in deze game is het concept van de Covenants. Dit zijn groeperingen waar je je bij aan kunt sluiten die je soms speciale wapens, magie of andere items opleveren. Praise the Sun! Dat is de term die het meest voorbij komt als je het over Dark Souls hebt en eigenlijk zijn de Warriors of Sunlight het enige covenant die in alle delen terugkomen.

bron: http://www.megabearsfan.net

Terugkerende segmenten vanuit Demon’s Souls

Is er dan verder niets wat terugkeert uit Demons Souls? Jazeker wel! Zaken kopen kost je nog steeds Souls, verkopen levert nog steeds Souls op en je kunt enkel level up gaan door, je raad het al, Souls in te leveren. Deze hebbedingen krijg je door het verslaan van bosses, enemies of het gebruiken van een boss-soul of souls die je vind in de wereld. Ook keert de unieke multiplayer terug en op die manier kun je ook met vrienden Souls farmen.
Ben je op zoek naar een uitdaging en heb je PS3 of een Xbox 360? Dan is deze game zeker voor jou. Dark Fantasy met een goede setting, fantastische bosses en een wereld die extreem soepel in elkaar overloopt. Bereid je voor wanneer je de game gaat spelen, hoge kans op een verslaving in worden. Dit was voor mij in ieder geval wel het geval.

Geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl #fsomcrew)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?