Kampioenschap Feyenoord - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

maandag 15 mei 2017

Kampioenschap Feyenoord

Op een overwegend zonnige Zondag in Mei; In het jaar 2017... Was het na ruim 18 jaar, eindelijk weer zover dat Rotterdam feest mocht gaan vieren. Het moment waarnaar zolang verlangt was, het moment waarop de Coolsingel als magneet werkt, op Feyenoord supporters vanuit alle windstreken...

Bron: frfans.nl


Het merendeel van mijn familie en vrienden zijn helaas geen Ajax supporters. Sterker nog, ik kom uit een familie waar Feyenoord overwegend als beste club van de wereld gezien word. 
Ik schrijf dit verhaal als echte Ajacied, maar u kunt van mij best een objectief stukje verwachten. 
Het is namelijk 'onze' eigen schuld dat Feyenoord dit jaar eindelijk weer een titel op hun palmares mocht bijschrijven. Dat klinkt natuurlijk wat arrogant, aangezien Feyenoord vanaf speeldag 1 bovenaan heeft gedaan, en dat tot en met de allerlaatste speeldag. 
Dat is een prestatie van formaat, absoluut...Ik kan dan zeggen dat er 3 cruciale momenten zijn, waarop Ajax beter had kunnen en eigenlijk zelfs moeten presteren, dan hadden wij een punten totaal van minimaal 87 gehad. Ongekend veel, en welke kleur vlag je ook draagt, wanneer je kunt rekenen; was Feyenoord geen kampioen geworden. 
Of merk u nu toch aan mij, dat ik een reden probeer te vinden om het feit te verklaren; dat Ajax geen kampioen is geworden?

Ajax begon ronduit dramatisch aan het seizoen, met flaters tegen Willen II en Roda JC. Daarna werd het langzamerhand steeds iets beter, helaas niet zo snel. Dit kwam vooral doordat onze trainer, vasthield aan een elftal waar wat twijfels over bestonden. Er was wat onenigheid met o.a El Ghazi, Gudelj. Ineens speelde Riedewald en Tete bijna niet, Sinkgraven linksback. Toch wat zaken waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Desalniettemin, heeft Ajax voldoende kansen gehad. Na de winterstop zijn er cruciale punten verspeeld met een gelijkspel tegen Excelsior en zelfs een nederlaag tegen het onthutsend zwakke Psv. Dit is uiteraard niet de reden dat Feyenoord kampioen is geworden, maar wel de reden waarom Ajax het NIET is geworden.

Bron: ad.nl

Jarenlang heb ik geroepen, dat als ik een club het kampioenschap 'gun' naast het door mij zo geliefde Ajax, dan is dat Feyenoord. Dat is natuurlijk erg vreemd, gezien de rivaliteit. Maar het was beter dan een kampioenschap voor het geldverslindende PSV, of een provincieclub uit de Twente of Noord Holland. Waarom? Het is toch een prachtige prestatie? Absoluut? Maar doordat die clubs geen punten gaan behalen in Europa over het algemeen, is het mede daardoor de oorzaak dat we onze rechtstreekse plaatsing voor de Champions League kwijtraken.
Ach, misschien draaf ik ook wel door.

Feyenoord kampioen...
Titel nummer 15...
Financiële boost voor de club die zover weggezakt was...
Gio als nieuwe toptrainer toegevoegd aan ons trainersgilde...
Een hoogtepunt in de carrière van Dirk Kuyt, onze eigen Dirk Kuyt... 

Bron: nu.nl

Diverse club gaan nu beginnen aan de play-offs. Wie degradeert? Wie promoveert? Wie gaat er Europa in? We gaan het zien de komende weken, met als kers op de taart een Europa League finale in Stockholm, een prachtige affiche: Manchester United - Ajax. 

Voor Feyenoord is het seizoen voorbij, een fantastisch seizoen...

Ik kan enkel zeggen... Gefeliciteerd Feyenoord... Gefeliciteerd Feyenoord supporters... 
Jullie hebben er Zondag al een prachtig mooi feest van gemaakt, Maandag genieten op de Coolsingel.
En dan vooruit kijken, vooruit kijken naar een toekomst, waarin de Feyenoord supporter niet weer 18 jaar hoeft te wachten....

Geschreven door: Bas de Goede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?