Pre-release (19/05/2017) blog: Album "One more light" Linkin Park - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 13 mei 2017

Pre-release (19/05/2017) blog: Album "One more light" Linkin Park

Wow, mijn eerste echte blog voor Fifty Shades of Men. Allereerst wil ik natuurlijk de crew van Fifty Shades of Men hartelijk feliciteren met het opzetten van deze website. Een site waar mannen nog gewoon mannen kunnen zijn en niet zwichten voor het slappe hap geouwehoer van de feministische vagina dragende man. Waar een man nog gewoon kan zeggen dat een vrouw een lekker ding is, die op zondag zijn ding doet, of dat nu sport kijken is als voetbal, Formule 1 of MotoGP, gamen, actief met de kinderen of gewoon (bij de vrouw) op de bank.

Ook wordt er aandacht geschonken aan muziek. Daarover in deze blog meer. Dit is mijn ongezouten mening over de eerste vier nummers die uitgebracht zijn van het nieuwe album van Linkin Park!

Bron: grmdaily.com

Maar voordat we dit doen eerst even een korte terugblik op het voorgaande werk...


Linkin Park kennen we allemaal natuurlijk van Hybrid Theory. Ik kan me nog herinneren dat we gingen stappen en dat In The End een nummer was die werd grijs gedraaid en altijd uit volle borst mee werd gezongen. Alternative Metal, Progressive Rock, hoe het beestje ook heet het was iets nieuws. Naderhand bracht men Meteora uit, een album met een soortgelijke sound waar scream, zang en rap hand in hand gingen.

Bron: cidentertainment.com

Hun derde album bracht een schok teweeg. Wat was dit? Een rock album? De eerste single, What I’ve Done was een nieuwe sound. En dit hoorde je terug op Minutes to Midnight. Vanaf hier werd Linkin Park de band van het experiment. Album vier, A Thousand Suns, is een album die de rock overboord gooide en ging volledig over in een concept album waar fans nog steeds “mixed-feelings” over hebben. Het was geen rock, geen metal, geen pop. Maar wat was het dan wel? Luister en oordeel zelf. Persoonlijk vind ik het nog steeds een van de betere pogingen van deze band.
Na A Thousand Suns kwam de band met Living Things. Een album waar alle stijlen een beetje samen kwamen. Met songs als Lost in the Echo en Castle of Glass was de rock een beetje terug maar kwam ook het alternatieve geluid van A Thousand Suns een beetje terug.
Mike Shinoda kwam voor het opvolgende album met het statement dat er geen “heavy shit” meer te horen was op de radio en dat vond hij jammer. Hij miste het ruwe. Daar zouden zij met “The Hunting Party” wel verandering in brengen. Dat beloofde veel goeds want de fans zaten met smart te wachten op het ouderwetse geluid van Linkin Park. Met een stevige opener van “Keys to the Kingdom”, zowel muzikaal als de tekst die het ondersteunde, brachten ze zeker de charme van het oude geluid terug.
Dan nu het nieuwe album “One More Light”. Op het moment van schrijven zijn er vier nummers uitgebracht van het album. De eerste single was “Heavy” en de titel lijkt wel alsof we wederom een album zouden krijgen die we kregen met The Hunting Party. Niets bleek minder waar. Heavy in een pure pop song met een gastoptreden van Kiiara (wie kent haar niet). Er kwam een statement naar buiten van, wederom Mike Shinoda, dat dit het nieuwe geluid was voor dit album. WHAT THE FUCK!!!? In 2014 was er nog te weinig “heavy shit” te horen en nu gaan ze full on pop? Dat bracht bij fans en bij mij geen goed gevoel.
Zoals ze zeggen, don’t knock it until you tried it of in dit geval listened to it toch met enthousiasme de volgende nummers binnen gehaald op de dagen dat ze uitkwamen. Het andere nummer die uitgebracht werd heet “Battle symphony”. Meer pop! WHAT THE HELL LINKIN PARK!!? Het was wel aangekondigd maar het blijft, op z’n zachts gezegd, een rare smaak geven. 
Nummer drie dan, kan die iets goedmaken? Het nummer heet “Good Goodbye” en is een samenwerking met twee bekende rappers, Pusha en Stormzy. Juist die, die iedereen kent van, uhm, van uhm, juist, helemaal nergens van. Buiten het feit dat Mike eindelijk weer rapt is het nummer gewoon pop tot de max. En de computer/chipmunk stem die erdoor komt had absoluut niet gehoeven. Dat is nooit een goed idee en wie dit bedacht heeft moet zich laten nakijken.

Bron: Nevinds

Dan het vierde nummer die op 10 mei, werd uitgebracht tezamen met een lyric video. “Invisible” heet het nummer en heeft daadwerkelijk wat trekjes van “Hands Held High” op muzikaal gebied. Je moet echter wel goed luisteren om het te horen.Al met al ben ik nog niet zo te spreken over het nieuwe album. Vrijdag 19 mei komt het album “One More Light” op de markt en dan zal ik het album een kans geven en een aantal keren luisteren.

Begrijp me niet verkeerd, er is niet zoveel mis met een goede pop-song. En de nummers zijn inhoudelijk (tekst) best aardig maar het is gewoon geen Linkin Park. Bieber Park zou hier eerder gepast zijn als naam. Een boyband met de leden van Linkin Park en de muzikale richtlijn van Justin Bieber. Zie je het voor je? Ik ook niet......


Geschreven door: Peter van de Velde (www.peterblogt.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?