Beer by Bas: Dunkle Materie Black IPA van Brew Age - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

woensdag 28 juni 2017

Beer by Bas: Dunkle Materie Black IPA van Brew Age

Bier: Dunkle Materie
Soort: Black IPA 6,9% 65IBU
Brouwerij: 
Brew Age 
Oorsprong: Wenen, Oostenrijk
Geleverd door: Hop in the Box
Bierrating: 8,5 / 10


Het bier...

Brouwerij 'Brew Age' uit Wenen, heeft mij bewezen dat Wenen niet enkel een prachtige stad is met veel historie. Maar bewijst ook dat ze daar iets heel erg moois kunnen, ze kunnen daar iets prachtigs creëren... Ze brouwen daar bier... Zeer speciaal bier....


De Dunkle Materie is een Black IPA van Brew Age, dit is relatief nieuwe soort IPA; die in dit geval het beste qua smaak valt te omschrijven, als een goed huwelijk tussen een Stout en een IPA. 
De heerlijke donkere koffie/bitter-achtige smaak van een stout en uiteraard de zwarte kleur. Gecombineerd met de heerlijke fruitige tinten van een IPA. 
De bitterheid van bieren wordt aangegeven door de aanduiding "IBU" de International Bitter Unit. 
Bij deze Black IPA is de "IBU" 65, wat niet per sé extreem hoog is, maar door de geweldige combinatie van smaken is het toch een zalig bitter biertje geworden. 
Zoals je op de foto kunt zien, is het label van het bier, niet echt zichtbaar; maar dat mag de pret niet drukken. Het is echt een zalige creatie van brouwerij Brew Age uit Wenen! 
Na het proeven van e "Dunkle Materie" waren wij direct benieuwd naar de overige bieren, die jullie uiteraard ook langs gaan zien komen op mijn Instagram en in diverse blogs op de site van Fifty Shades of Men en de Instagram pagina van de Fifty Shades of Men crew.


Hop in the Box in het kort...

Begin van dit jaar kwam ik op internet 'Hop in the Box' tegen, na mijzelf er wat in verdiept te hebben werd ik zeer enthousiast over dit concept. Je neemt een abonnement naar keuze, en elke maand komt er een doosje aan de deur met daarin de ultieme biersurpirse! 8 flesjes bier, waarvan 4 unieke! 
Deze bieren komen van een onbekende brouwer ergens uit de wereld. 
Bij 'Hop in the Box' gaan ze zeer zorgvuldig te werk om de lekkerste bieren in de box te krijgen.

Ik ga jullie heel eerlijk vertellen, dat ik niet direct een abonnement hierop heb genomen; maar dat mijn vriendin deze wel direct voor mij heeft besteld toen ze hiervan hoorde. Ja ja, ik hoor jullie denken...."Bofkont die gozer..." En dat klopt ook helemaal!  


Maar goed, dus ook in de maand Juni kwam er weer een mooie box binnen. 
Dit keer was brouwerij Brew Age uit Oostenrijk aan de beurt! De overige reviews zullen snel op onze site, Instagram en Facebook staan!
Kijk ook op mijn Instagram voor de Engelstalige review van dit biertje!


Geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88

Pssssssst.... Het is bijna Juli, hou onze site en pagina's goed in gaten om te weten te komen wat er in de nieuwe 'Hop in de Box' zit! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?