Beer by Bas: Flip Flopped White Socked Strong Hopped IPA van Flying Dutchman Nomad Brewing Company - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

donderdag 20 juli 2017

Beer by Bas: Flip Flopped White Socked Strong Hopped IPA van Flying Dutchman Nomad Brewing Company

Net als de vorige Beer by Bas gaat deze review over een bier van 'Flying Dutchman Nomad Brewing Company'. De naam van dit biertje is wederom prachtig bedacht, en weergeeft de creatieve geest van deze brouwer perfect.Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA... Hoe de beste man hier überhaupt op komt, is al fenomenaal op zich. En wanneer je dit brouwsel proeft, wordt dat gevoel enkel bevestigd. Wat een gruwelijke creatie!

In mijn vorige artikel over een van de bieren van de 'Flying Dutchman' legde ik al even uit, wie Ronald de Waal is. Ronald de Waal is het brein achter de bieren. Ook deze sluit weer naadloos aan bij zijn excentrieke manier van brouwen. Het bier kwam bij mij terecht via Hop in the Box , 4x2 bieren om te proeven, en elke maand weer een nieuwe verassing. De 'Three Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA' is hier in Nederland de meest bekende bier van deze brouwer, deze is bij diverse verkooppunten redelijk goed verkrijgbaar. Maar de Witte IPA is stiekem, heel stiekem... heel misschien nog wel veel lekkerder!


Het bier

Het is een mix van een Belgisch Witbier en een Amerikaanse IPA. Het bier heeft een prachtige gele kleur en een heerlijke fruitige en bittere smaaksamenstelling. Het bier is behoorlijk koolzuurhoudend, wat in combinatie met de zalige 'hoppige' nasmaak voor een ware smaaksensatie zorgt. Op mijn Instagram vindt je dit biertje ook terug!


Naast het proeven van bieren, is het eten of de snack die je erbij nuttigt natuurlijk steeds belangrijker! Over het fenomeen food paring, werken we achter de schermen ook hard aan een artikel. Hiervoor selecteren wij een aantal bieren, en uiteraard diverse hapjes om te kijken wat voor ultieme combinatie wij jullie kunnen voorschotelen! Bij deze Witte IPA kan ik jullie in ieder geval iets pittigs aanraden, toen ik dit biertje ging proeven, had ik een heerlijk pittige chorizo liggen; deze past er perfect bij! De brouwer raadt zelf een gegrilde sandwich met kaas aan of een broodje kreeft met jalapenos!

Wat misschien nog wel het meest opmerkelijke aan dit biertje is, dat de calorieën erg laag zijn! Slechts 48kcal per 100 ML! Dus dit hoeft voor de critici geen reden te zijn, om dit biertje links te laten liggen! Daarnaast is dit een perfect biertje om van te genieten tijdens een heerlijke zomerse dag. En ondanks dat we in Nederland wonen; blijven we optimistisch en gaan we er vanuit dat we nog heel wat van dit soort dagen gaan krijgen!


Het oordeel 

Bier: Witte IPA
Brouwerij: Flying Dutchman Nomad Brewing Company
IBU: 55
Percentage: 5,5%
Bierrating: 8,5/10
Herkomst: België 
Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Proeverij?
Wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?
Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fiftyshadesofmen.nl.

Meer zien? Volg ons dan op Facebook en Instagram en mis niets! 

Geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88


Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.

Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?