E3 2017 - Degelijk maar niet overdonderend - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 4 juli 2017

E3 2017 - Degelijk maar niet overdonderend

De E3! Oftewel de Electronic Entertainment Expo. De beurs waar menig gamer natuurlijk elk jaar weer naar uit kijkt. En dan voornamelijk naar de drie, of tegenwoordig zes, grote persconferenties. Voorheen had je natuurlijk Sony, Microsoft en Nintendo als grote persconferenties waar de bedrijven danwel nieuwe consoles uit de doeken deden of de grootste praat hadden en dit natuurlijk altijd moesten onderbouwen met, jawel, GAMES!


Maar met de drie grootheden is het tegenwoordig niet meer gedaan! Nee, ook de drie grootste ontwikkelaars hebben elk hun eigen persconferentie! Dan hebben we het natuurlijk over Electronic Arts, Ubisoft en Bethesda Softworks.
Bij alle stukjes staan de aangekondigde games (grotere titels) aangeduid. Klik op de titel van de game om naar de trailer te gaan.
Kleine disclaimer: Ik ben een gamer die vooral georienteerd is op de PlayStation 4! Waarom? Omdat ik al sinds jaar en dag te vinden ben op de PlayStation. Waarom niet meerdere platforms? Omdat ik daar simpelweg geen tijd voor heb. Zijn de overige spelers, Microsoft en Nintendo, dan niet noemenswaardig? Absoluut weg! Ik heb een hekel aan alles wat lijkt op console wars. Waar je je al niet druk om kunt maken. Ik baal van de exclusiviteit van Crackdown en de tijdelijke exclusiviteit van Dead Rising, simpelweg omdat ik die games ook graag zou willen spelen. Maar je kunt niet alles hebben. Lets begin!

Microsoft, XBOX ONE

Laten we beginnen met Microsoft. Deze spelers weten wel waar ze het moeten zoeken en dat bleek ook wel aan de aankondigingen van dit jaar!


Naast de games had Microsoft dit jaar ook nog een leuke aankondiging in de vorm van, jawel, de Xbox One S! Deze console is krachtiger dan de huidige Xbox One en heeft full support, dus geen upscaling, naar 4K! Wel speelt het alle games af zoals dit ook het geval is op de Xbox One maar dan allemaal net even mooier en strakker. Beetje zoals PlayStation 4 Pro ten opzichte van de Playstation 4. Hierbij wel opgemerkt dat de PS4 Pro geen native 4K support heeft en dus de Xbox One S, qua hardware, het krachtigste is.

Metro: Exodus

Metro 2033 en Metro: Last Light zijn games die we alweer een tijdje kennen. Beide games kwamen uit op de Xbox 360 en PS3 en later verschenen hier HD-remasters van de Xbox One en de PS4. Persoonlijk heb ik toen pas kennis gemaakt met de games en de verhaallijnen hebben mij zo weten in te pakken dat deze game een aparte benoeming krijgt. Voor mij de verassing van de Microsoft persconferentie en zeker een die welkom is.

Nintendo, Switch

Als tweede nemen we Nintendo onder de loep. Nintendo is eigenlijk al jaren vooral een verassing op het gebied van hardware, of software gebied zijn het vaak vervolgen. Daar komt eigenlijk dit jaar weinig echte verandering in gezien de aankondigingen:


Klik wederom op de namen voor de trailers van de desbetreffende games.
Persoonlijk springt de Pokemon RPG eruit! Waarom? Omdat ik natuurlijk ooit begonnen ben met Pokemon Red en Blue. Als Nintendo dit goed aanpakt kunnen ze een hele toffe game neerzettend waarbij veel mensen die nog twijfelen over het aanschaffen van een Switch direct om zijn. Misschien met een functie om een sorry cross game te hebben op je smartphone waardoor je door middel van VR daadwerkelijk gevechten met elkaar kunt voeren? Of is dit wishful thinking?

Ubisoft

Ubisoft heeft over het algemeen een leuke persconferentie waarin ze net even teveel hun best doen om te laten zien dan female gamers er in overvloed zijn! Niet om ze onderuit te halen, maar mannen gamen nu een keer meer!
Maar goed, we gaan hier geen politieke discussie starten over meer of minder mannen vs vrouwen, we zijn allemaal gamers dus FUCK THAT SHIT!

Beyond Good and Evil 2


Natuurlijk zitten hier een aantal klassiekers in spe bij maar ook een aantal, voor mij allicht, verassingen! Beyond Good and Evil 2! Komt deze game dan toch nog? Ooit? Laten we het hopen. Wat nu echter wel bekend is geworden is dat het niet, zoals velen dachten, een sequel gaat worden maar een prequel! Please dont fuck this up!


Hoop voor Nintendo? Geen idee maar met de twee Switch games lijkt Ubisoft dit keer Nintendo niet geheel links te laten liggen maar lijkt het erop dat Nintendo weer mee gaat doen in de strijd!

Assassin’s Creed: Origins
Assissins Creed: Origins: Hier was denk ik alles al van gelekt behalve een HD livesession maar ook die is er sinds de E3. Deze Assassins Creed ziet er wel uit als vanouds en deze AC fan kan niet wachten en het is lang geleden dat ik dat heb gezegd over een Assassins Creed game, ondanks dat deze game natuurlijk een jaar langer in ontwikkeling is geweest. Maar of je nu wel of geen fan bent van Assassins Creed, er is genoeg veranderd om zowel oude spelers als nieuwe spelers te verassen en vermoedelijk in te laten zien dat deze game weer op het niveau zit waar we allemaal graag willen waar het zit.


Far Cry 5

Far Cry 5 werd vreemdgenoeg een aantal dagen voor de E3 aangekondigd via een Twitter bericht waar ook officieel de aankondiging van Assassins Creed: Origins werd meegenomen. Toen ik deze trailer bekeek had ik een soort meer van hetzelfde verwacht als de delen 3 en 4 want dat verschil was minimaal (ik moet Primal nog spelen, shame on me). Maar ik was verrast door de trailer! Het zag het goed uit en de setting van de game is net wat voor mij. Bekijk de trailer om zelf een oordeel te vellen. Gelukkig hoeven we niet te lang meer te wachten want 27 februari 2018 kunnen we in ieder geval alvast beginnen met Far Cry 5.

Electronic Arts

Poeh, Electronic Arts krijg ik altijd een beetje mixed feelings van. De sportgames wil ik het niet eens over hebben. Dat ze gewoon een game als Fifa of NBA jaarlijks uit kunnen brengen als nieuwe game en dat er vervolgens mensen zijn die het ook jaarlijks braaf blijven kopen zal mij altijd blijven verbazen. Voor het bedrijf EA natuurlijk ontzettend goed maar het is de consument, ons dus, gigantisch bedonderen en we staan het gewoon toe. Aan de andere kant kent Electronic Arts ook veel parels die bepaalde genres toch hebben gebracht waar ze nu zijn.

EA liet tijdens de E3 een aantal titels zien waar ik bij sommige titels zoiets had van, oke, het is EA. Bij andere titels ging mijn hart sneller kloppen!Goed, heel even de standaard games uit de weg werken: Star Wars, Fifa 18, Madden 18 en NBA 18, hoera. Weer een patch voor 60 euro. Wellicht is dat wat kort door de bocht voor Star Wars maar bij de andere titels zien we dit natuurlijk al jaar in jaar uit.

Even inzoomen dan maar op de titels die er wel toe doen? Here we go!

Antem

Goed, kennen jullie BioWare? Die kleine ontwikkelaar die games heeft gemaakt als Star Wars: Knights of the Old Republic (de eerste, de 2e kwam van Obsidian), Mass Effect en Dragon Age!

Deze titels zorgen ervoor dat ik per direct met volle aandacht ga zitten kijken naar een aankondiging van BioWare. Tijdens de persconferentie van Microsoft konden we al een mooie gameplaytrailer zien van deze game en dit is een om in de gaten te houden. Buiten het feit dat het er grafisch fantastisch uitziet lijkt het op het gebied van gameplay ook helemaal goed te zitten. Zonder hier teveel te vertellen kan ik het beter laten zien in de vorm van een gameplay trailer. Ik zou zeggen, enjoy!


A Way Out

Een tijd geleden alweer (augustus (X360)/september 2013(PS3))  kwam Brothers: A Tale of Two Sons uit via Xbox Live, PSN en Steam. Dit kleine pareltje was van een onafhankelijke studio genaamd Starbreeze Studios,  waar een van de oprichters later de studio Hazelight in het leven riep. A Way out komt van deze Hazelight! Een coop game die zowel split-screen thuis op de bank gespeeld kan worden als online met vrienden. De trailer doet mij vermoeden dat het een instant buy gaat worden voor mij en dat ik er veel plezier aan ga beleven. Check de trailer hieronder om te zien of dit ook voor jou zo zal zijn!

Bethesda Softworks

Bethesda, een studio naar mijn hart. The Elder Scrolls: Morrowind, The Elder Scrolls: Oblivion, The Elder Scrolls: Skyrim, Fallout 3, Fallout 4, Doom en nog zoveel meer! Deze ontwikkelaar geeft om haar fans en dit zie je in de kwliteit van de games die men aflevert. Fenomenale titels met zoveel content dat je echt niet na 10 uurtjes klaar bent om weer verder te gaan met een volgende game.

Maar het is niet voor niets E3 dus mijn ogen waren gericht op Bethesda! Viel dat even TEGEN! Geen Nieuwe The Elder Scrolls, geen nieuwe Fallout, geen Fallout 4 GOTY niets van die games waar ik op zat te wachten. Wat ze wel hadden? Het volgende:

-          Wolfenstein 2
-          The Evil Within 2
-          Skyrim for Nintendo Switch
-          Doom VR
-          Fallout 4 VR
-          Quake Champions

Betekend dit dan direct dat het slechte games zijn die Bethesda aan de wereld heeft laten zien? Nee, zeker niet! Wolfenstein heb ik me uitstekend mee vermaakt en ook Doom en The Evil Within staan nog op mijn to-play lijstje. Maar waar zijn de grote titels waar men op zit te wachten? Skyrim voor Nintendo Switch is natuurlijk heel fijn maar niet E3 aankondiging waardig gezien die game al op de PlayStation 3 is uitgekomen. Doom VR en Fallout 4 VR? Zitten daar echt mensen op te wachten? Quake Champions? Echt? Iemand? Als het zo is, laat het weten in de comments dan zal ik hier nog eens over uitweiden maar tot dusver heb ik geen reden om aan te nemen dat er naast Wolfenstein en The Evil Within mensen waren die daadwerkelijk een gat in de lucht sprongen bij deze persconferentie. En dat van een ontwikkelaar die ik persoonlijk heel erg hoog in het vaandel heb.

Hieronder de trailers van Wolfenstein 2 en The Evil Within 2

Wolfenstein 2

The Evil Within 2

Sony PlayStation

Dan nu het evenement waarop ik zat te wachten om een stukje over te mogen schrijven. Ik zal hier geen ellenlang verhaal neerschrijven want ondanks dat Sony echt genoeg heeft laten zien bleef het nieuwe een beetje uit. Ook release dates bleven bij Coming 2018 of Coming Soon. Wat het wellicht een beetje beter maakt is dat wanneer er stond Coming 2018 dat men bedoeld heeft Early 2018, dus voor de zomer. We gaan het meemaken. Welke games heeft Sony dan laten zien op hun persconferentie?Ja, dit is een mooi rijtje maar zoals ik al schreef, er zit helemaal niets nieuws bij en het doet toch een beetje pijn om hier Death Stranding van Hideo Kojima en The Last of Us 2 van Naughty Dog niet in het rijtje terug te zien. In 2016 waren deze games wel aanwezig en dat waren toen de showstoppers.

Afijn: Ik ben op mijn eigen terrein met games die ik zelf beter ken dus here we go!

Days Gone

In Days Gone speel je als een biker in een wereld die is overlopen door zombies. Blegh hoor ik je denken, weer een zombie game, maar hou nog even vol en blijf nog even hangen. Want zombies zijn niet per definitie slecht! Kijk naar The Last of Us, ondanks dat dit Infected waren, de bewegingen e.d. leken toch aardig op, jawel, zombies. In de trailer laten ze zien hoe je een stukje gaat rijden, van je motor valt, moet knokken en dan, jawel, gameplay! Check de trailer hieronder


Spider-Man

Hey, je slaat God of War over! Ja, ik kan niet elke game hier volop aan bod laten komen want dan verliezen jullie interesse in deze special, voor zover dat nog niet het geval is. Klik op de naam, kijk de trailer en zie dat het awesome wordt. Goed, Spider-Man, Spider-Man, Does whatever a Spider can. Vorig jaar, E3 2016, kwam het mooie nieuws naar buiten dat de Playstation een exclusieve, niet film gerelateerde Spider-Man game zou krijgen! Absoluut fantastisch! Maar geen gameplay. Gelukkig hebben we daar de E3 van dit jaar voor. Spider-Man neemt het op tegen Fisk, alweer, of toch niet? Check it out!Detroit: Become Human


Kennen jullie de games Heavy Rain en Beyond: Two Worlds? Vond je deze games niets aan? Dan kun je verder gaan lezen bij Uncharted. Vond je deze game, net als ik, een verademing in de wereld van videogames en werd je hier heel erg gelukkig van? Dan kun je je plezier niet op met Detroit: Become Human. Een game die geen game had moeten zijn. Huh? Nou, kijk, op 7 maart 2012 toonde de ontwikkelaar Quantic Dreams een trailer om hun nieuwe enginge te tonen en ze doopten dit om tot Kara. Kara is een android dit in het filmpje in elkaar gezet wordt en waar je eigenlijk een full on tech demo krijgt waar deze engine toe in staat is. Sinds die trailer van zon zeven minuten online verscheen is er nogal wat ophef geweest of het wereld wijde web. Men wilde deze game graag zien, spelen en beleven. Maar het is helemaal geen game en de bedoeling was ook niet dat die er ging komen! Maar Quantic Dreams luistert soms wel naar hun fans. Tijdens de Paris Game Week kwam de trailer uit van Detroit: Become Human. Een Android die een moord op moet lossen? Of een moord moet voorkomen? Of in ieder geval, zoiets. Keuzes kennen we van Quantic Dreams dus dit is natuurlijk niet heel erg vreemd. Op het laatste moment van de trailer zien we ineens een bekend gezicht uit 2012, namelijk Kara! En zo werd tech demo een videogame.

Ondertussen in het 2017 en liet Quantic Dreams de voortgang nog eens zien met Detroit: Become Human. Een hele andere invalshoek dan we voorheen hadden gezien maar desalniettemin helemaal niet verkeerd. Check it out!
Uncharted: The Lost Legacy

Uncharted, Nathan Drake. Huh, geen Nathan Drake? What the hell?!? Nee, in The Lost Legacy speel je met twee andere bekende karakters uit de game die je nog niet eerder samen hebt gezien. Vorig jaar kwam de eerste trailer al naar buiten en omdat je op dat moment nog helemaal niets weet over de game heb ik met veel verbazing en spanning zitten kijken wat deze game zou moetn zijn. Toen de titel in beeld kwam zakte eerlijk gezegd mijn enthousiasme (Uncharted 3 zou de laatste zijn en we hebben nu deel 4 en krijgen dus nu The Lost Legacy nog) maar desalniettemin zagen de beelden er wel erg goed uit! Een concrete datum moeten we nog even op wachten maar de trailer kun je hieronder wel alvast bekijken.


PC Gaming

Natuurlijk hebben we ook nog PC gaming maar daar schrijf ik niet over. Niet omdat ik het niet leuk vind om die games ook te bekijken maar simpelweg omdat ik nooit meer game op pc. Mocht je dit artikel nu lezen en zoiets hebben van, ik game wel op pc en het lijkt me wel wat om de #fsomcew te versterken, stuur dan een bericht via het contactformulier.

E3 of not so big dreams

Helaas was de E3 dit jaar niet een van grote dromen zoals in 2015 met de aankondiging van Final Fantasy VII remake, Kingdom Hearts 3 en Shenmue 3. Deze games schitteren sinds die tijd ook in afwezigheid. Desalniettemin was deze E3 niet een E3 om helemaal van in een dip te komen. Met Microsoft die Crackdown 3 aankondigd, Ubisoft die eingelijk toffe beelden laat zien van een nieuwe Assassins Creed en Sony die een aantal toffe titels in petto heeft voor ons als gamers mochten we ook zeker niet klagen. In Augustus is Gamescomm en of daar echt nieuwe titels zullen zijn is de vraag, vermoedelijk niet, maar een nieuwe trailer is wellicht de moeite waard. Verder is het natuurlijk zo dat we je ook gewoon op de hoogte blijven houden van alles wat ook maar met games te maken heeft. Dus houdt deze website goed in de gaten en volg ons op Instagram en Facebook!

Voor nu, happy gaming!Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?