Movies: Spider-Man: Homecoming REVIEW - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 11 juli 2017

Movies: Spider-Man: Homecoming REVIEW

Spider-Man, Spider-Man, does whatever a spider can! Tijd voor een nieuwe Spider-Man!
Net in de bioscoop en nu al in onze reviews, voor onze trouwe fans natuurlijk. Spider-Man: Homecoming! And boy, did he get home!

bron: spidermanhomecoming.com

In het begin…


was er Peter Parker, een doodgewone jongen die gebeten wor……………………………………
Juist, je valt in slaap als je nog een keer het HELE verhaal door moet van het begin van Spider-Man. Dit hebben we gezien in de eerste Spider-Man trilogy met Tobey McGuire en nogmaals in The Amazing Spider-Man met Andrew Garfield. Iedereen kent het tragische verhaal van de spinnenbeet en het verlies van Oom Ben en bla bla bla.


bron: superherohype.com

Marvel Cinematic Universe


Laten we even alles vergeten wat we weten van Spider-Man, behalve dat Spider-Man natuurlijk awesome is en iedereen die ook maar een beetje van Marvel films weet of heeft gezien gaat natuurlijk ook deze film kijken. Spider-Man heeft een beetje een pijnlijke relatie met de andere Marvel superhelden films die we kennen. Maar hoe komt dat? Nou, eigenlijk is dat heel erg simpel. Sony heeft, jaren geleden, de rechten gekocht van Spider-Man omdat men er een film van wilde maken. Logisch natuurlijk! Jaren later dacht Disney, hey, wij hebben hier nog een zak met geld, laten wij Marvel kopen. Op dat moment dachten fans van Marvel, fuck no! Nu denken fans van Marvel, DANKJEWEL DISNEY!! Beetje hetzelfde als met Star Wars, maar ik dwaal af.

Het probleem dat Spider-Man dus in de comics WEL bij de Avengers zit en in de films NIET was dus een kwestie van rechten op het gebruik van het karakter. Handig? Nu niet meer. Dat moet ook Sony gedacht hebben toen ze zagen dat Marvel Cinematic Universe zo gigantisch goed scoorde en Sony Pictures Spidey een beetje boel aan het verpesten was.

Gelukkig was daar Captain America: Civil War. Een Avengers mini-movie die natuurlijk ontzettend gaaf was! Nog niet gezien? Ga die dan zeker kijken! Afijn, onze vriendelijke Spidey werd voor het eerst getoond in een Marvel movie die niet van Disney is! Dus

Hello Spider-Man: Homecoming


Het was een match made in heaven. De nieuwe Tom Holland (zou het dan toch de achternaam zijn) van britse komaf is de nieuwe Spider-Man. Na een kort, maar onvergetelijk, optreden in Captain America: Civil War werd het tijd voor een Spider-Man film die de essentie van de eerste Spider-Man wist te pakken, wist te vernieuwen en die Tobey McGuire (die ontzettend goed was als Spider-Man) daadwerkelijk kon vervangen!

Deze nieuwe Spider-Man slaat het begin over en dat geeft per definitie al meer ruimte om te spelen. Ook geeft het ruimte omdat het verhaal zich afspeelt na de gebeurtenissen van de eerste Avengers film en uiteraard daarna na Captain America.

Adrian Toomes is een harde werker en heeft na de ellende in New York, met de aliens en de Avengers, een mooi contract binnen gesleept bij de gemeente. Hij mag met zijn bedrijf het puin gaan ruimen zodat ze kunnen beginnen met het opnieuw opbouwen van de stad. Natuurlijk kunnen bepaalde instanties dit niet zomaar toelaten en wordt het al vrij snel overgenomen door de overheid.

Adrian Toomes (later bekend als Vulture) laat het hier echter niet bij zitten en neem wat fijn Alien hardware mee om eens fijn mee te knutselen. En we hebben een verhaal mensen!
Spider-Man is op dat moment echter in de waan een echte Avenger te zijn. Hier en daar is hij wel bezig met wat kleinschalig uitschakelen van lokale criminelen maar het is toch niet zo als het was met zijn mentor Tony Stark/Iron Man.

Door de film heen zijn er natuurlijk een aantal cliché momenten waar Spidey tegenop moet boksen (je bent er nog niet klaar voor, laat eerste maar zien wat je waard bent zonder je pak) maar deze zijn prima uitgewerkt. Wat echter opvalt is het cliché die mist! Mary Jane Watson! Peter en Spideys vriendin is gewoon AFWEZIG in deze film. MAJOR SPOILER ALERT NATUURLIJK!!! En ook Gwen Stacy is afwezig 😉

Maar dit biedt wederom kansen voor deze reboot van een reboot! Want er is natuurlijk wel een love interest voor Spider-Man/Peter Parker in de vorm van Liz. Voor mij een onbekende naam maar wellicht dat de comic lezers hier wel iets meer over weten. Suprises in de film komen zeker naar voren dus enjoy!

Image
bron: vulture.com

Final Verdict


Misschien lees je de enthousiasme al een beetje van de pagina af als je dit zo leest maar ik kan eigenlijk maar een advies geven over deze film. Ga hem kijken in de bioscoop! Deze film verdient het ZEKER!
A: Spider-Man
B: Spider-Man, kom op!
C: Iron Man
D: Geen Mary Jane Watson!
E: Spider-Man in MCU!!
F: Stan Lee 😊

Viel er dan helemaal niets tegen? Vast wel maar ik was te overrompeld door al het goede dat dit me niet echt is opgevallen. Misschien mag ik dan klagen dat Flash (de pester van Peter Parker) wel in de film zit, maar niet zo permanent aanwezig is als in eerdere films en ook zeker geen indruk achterlaat.


Eindcijfer: 8/10


Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?