Movies: Stephen King's IT - De eerste trailer - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

donderdag 27 juli 2017

Movies: Stephen King's IT - De eerste trailer

Weten jullie nog van lang geleden dat er een miniserie was van 3 uur over een clown met de naam IT? En weten jullie nog dat het een TV-film was met Tim Curry als Pennywise de Clown?

Dan hebben jullie vast wel meegekregen ondertussen dat er een nieuwe verfilming aan zit te komen. Dit keer in de vorm van twee aparte delen!

bron: comingsoon.net


Pennywise de Clown is voor de horror freaks onder ons natuurlijk geen onbekend fenomeen. Hij kan alle vormen aannemen voor hetgeen je het meest bang bent maar heeft bij ons allen onze angst voor Clowns danwel veroorzaakt of heel erg vergroot. Bedankt Stephen King!

Wat moet je weten

Allereerst, zoals ik al even noemde, is IT of HET in het Nederlands een boek van Stephen King. Stephen King is natuurlijk de meester van de horror die we verder kennen van Riding the Bullet, Running Man, Pet Cemetary, The Stand en nog zoveel meer. Misschien is een van zijn bekendste werken wel The Shining. En dan heb ik het niet over het boek maar over de film met Jack Nicholson. Ondanks dat de film enkele raakvlakken had met het boek was het geen verfilming van het boek. Er is later een versie uitgekomen van The Shining die meer eer deed aan het boek maar de verfilming met Jack Nickolson zal de heugenis niet snel doen vergeten.

Verhaal en de IT van toen

Maar goed, dit blog gaat niet over The  Shining maar over IT. Maar waar gaat IT dan precies over? Nou in een notendop is IT een verhaal dat zich afspeelt in Derry, Maine. Hoe kan het ook anders want bijna elk verhaal van Stephen King speelt zich of daar af of heeft een verwijzing naar Derry, Maine.

IT speelt zich af in twee verschillende tijden. Het verhaal begint in 1957. Een groepje jongeren, de Losers Club (de Stumpers), komen achter een eeuwenoud kwaad dat elke 27 jaar ontwaakt en voor 1,5 tot 3 jaar moord en voedt, om vervolgens weer in slaap te vallen. De Loser club probeert IT in deze eerste periode te stoppen.

De tweede periode speelt zich af in 1983, precies 27 jaar nadat IT is verdwenen. De Loser club is natuurlijk volwassen en kan zich van de gebeurtenissen in Derry niets herinneren. Een leuke bijwerking wanneer je stopt met geloven in enge gebeurtenissen.

Maar met IT van toen bedoel ik natuurlijk de IT verfilming uit 1990. Toendertijd ontzettend eng, hedendaags vooral erg grappig. In ieder geval voor de mensen die hem toen verschrikkelijk eng vonden. Tim Curry was natuurlijk een fantastische Pennywise de Clown en dit zullen dan ook zware schoenen zijn om te vullen. Maar wie oh wie speelt Pennywise de Clown in de remake? Lees snel verder!

bron: moviepilot.com


De IT van nu


De remake van IT verschijnt ook in twee delen! Het eerste deel zal zich focussen op de jonge jaren van de hoofdrolspelers, dus de Loser Club. Hiervan is nu de eerste trailer uit en deze vraag het om gezien te worden. Dus zonder nog teveel te blijven hangen, hierbij de trailer van de film die ons vanaf september opnieuw doodsbang gaat maken voor clowns. Maak je borst nat voor Stephen King’s IT! 


Dit keer geen Tim Curry als Pennywise, die rol is dit keer weggelegd voor Bill Skarsgård die je wellicht kent van de Netflix serie Hemlock Grove.

Eerst de teaser die al een tijdje uit is en daarna de eerste volledige trailer!


Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben ontzettend benieuwd naar deze remakes!bron: impawards.com


En vergeet natuurlijk niet om vanaf 7 september de lokale bioscoop te bezoeken om je angst voor Clowns weer nieuw leven in te blazen.

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?