Beer by Bas: The Crafty Brewing Company Irish Stout - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 1 augustus 2017

Beer by Bas: The Crafty Brewing Company Irish Stout

Vandaag even aandacht voor een biertje die in ons land niet eerder voorbij is gekomen.
De Irish Stout van de Crafty Brewing Company uiteraard uit Ierland. Ik moet wel toevoegen dat de brouwer anders heet van dit bier, dit staat wel in het klein vermeld op het etiket. Maar omdat het in samenwerking of in opdracht van Lidl op de markt is gekomen is de naam veranderd. Stiekem is deze naam denk ik afgekeken van de echte 'Craft Brewing Company' maar dat mag de pret van het proeven niet drukken!
Iedere bierliefhebber, kenner, proever of hoe je jezelf ook wil noemen weet dat de beste Stout bieren over het algemeen uit Ierland komen. Het prachtige machtige land van het zwarte goud. Ik kwam deze Stout in ons eigen land tegen bij de Lidl enige tijd geleden en uiteraard is er dan maar één mogelijkheid... Proeven!

Lidl had een ter ere van Vaderdag een assortiment samengesteld met een aantal bieren uit de UK.
Een prachtig initiatief van een winkelketen als Lidl dat in Nederland toch hoofdzakelijk bekend staat als een prijsvechter met iets te veel karton in de de winkel. Dit beeld is de laatste jaren al enorm (SNEL) aan het veranderen en Lidl is inmiddels een meer dan gevestigde naam in ons land. Door middel van het door hun samengestelde bierassortiment geeft wel aan dat ze ook op het gebied van bieren, flink in ontwikkeling zijn. Naast deze Irish Stout hadden ze nog een aantal bieren waar later uiteraard meer over volgt... en ze hebben sporadisch in andere acties ook steeds vaker en steeds meer keuze in het assortiment! Goede ontwikkeling kan ik enkel zeggen, mijn complimenten! Keep up the good work!

Het Bier

Beer: Irish Stout 4,5%
Brouwer: Rye River Brewing Company
Type: Stout
Origin: Kilcock, Co Kildare Ierland
BbB rating: 7,5/10

Slogan op het etiket zegt: "A Charmingly Smooth Stout With Roast Coffe and Chocolate Notes"

Een 7,5? Ja, inderdaad een 7,5. Het bier is niet slecht, het bier is zelfs behoorlijk goed. Echter een beetje licht van smaak. Je proeft absoluut de smaak van een echte stout met de heerlijk koffie en chocolade smaak en ergens zelf een heerlijke vanille tint! Maar het blijft een beetje een lichte stout helaas. Ik kan enkel zeggen; "Lidl, blijf dit soort dingen vaker doen en gewoon alsjeblieft opnieuw deze stout aan een actie toevoegen, want iedereen moet deze gewoon proeven!

Deze zeer toegankelijke stout is in Ierland zeer regelmatig te koop bij Lidl voor zover ik weet, en wanneer je in Ierland bent zijn er natuurlijk veel meer alternatieven... Maar... Sla deze toch maar niet over! Cheers!

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Samenwerking? Promotie? Proeverij?

Wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fiftyshadesofmen.nl

Wil je niets missen? Like dan onze Facebook pagina en volg ons uiteraard op Instagram!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdadAfbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.

Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?