Nachtflug Imperial Stout van de Duitse brouwerij 'Propeller' - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zondag 13 augustus 2017

Nachtflug Imperial Stout van de Duitse brouwerij 'Propeller'

Vandaag een prachtig brouwsel die je niet elke dag voorbij ziet komen.
De Imperial Stout genaamd 'Nachtflug' van de uit Westfalen, Duitsland afkomstige brouwerij 'Propeller'.
Ik kreeg dit bier van een goede vriend uit Duitsland, hij heeft over dit biertje gezegd dat het een "Imperial Coca Cola" is. Ik vrees dat dit vooral kwam omdat hij cola dronk toen ik deze heerlijke Imperial Stout ging proeven en dat het weinig raakvlakken heeft met de realiteit!

Hans Christian Bosch is het brein van 'Propeller' hij brouwt over het algemeen kleinschalig, echter wil hij geen Micro brouwerij genoemd worden aangezien hij over de capaciteit kan beschikken om een enorme hoeveelheid vaten te brouwen, dit doordat hij goede contacten heeft vanuit zijn verleden als bier sommelier. Toch zijn zijn bieren duurder dan de alledaagse bieren, maar dit komt doordat zijn bieren gewoon van uitstekende kwaliteit zijn... Zegt hij zelf...

Des te meer reden om het bier eens goed te gaan testen...Het Bier: 'Nachtflug'

Wanneer je deze Imperial Stout opent komen er direct heerlijk diepe, donkere geuren uit het flesje.
Je kan direct al duidelijk de koffie tint onderscheiden met een aangename zoete aroma, wanneer je het biertje inschenkt heb je bijna geen schuimkraag. Een prachtig donker randje bovenop het bier en that's it...

Bij het proeven onderscheid je zeer duidelijk de vanille achtige koffie smaak met een extra 'fruitige' touch door de toevoeging van bosbessen. De heerlijke volle romige smaak die dit bier heeft, past perfect bij echte lekkere donkere chocolade eventueel boven op een goed kommetje vanille ijs! Hierover staat op www.genietenmetbier.nl een leuk stukje om te lezen. Er zit vrijwel geen koolzuur in het bier, wat naar mijn mening ook zo hoort bij een imperial stout!

Kortom, een prachtig brouwsel welke ik zeker aan kan raden!

Details: 9,1% ABV Goede nadronk, zacht zoete bittere smaak.
Bierrating: 8,5/10Tips? Ideeën? Toevoegingen? Ik hoor het graag!
Like onze facebookpagina snel en mis nooit meer iets!
Volg ons uiteraard ook op instagram: TheDutchbeerdad en fiftyshadesofmen en bouw samen met ons aan DE bierliefhebbende community die wij allen zo hard nodig hebben in ons leven!

Op dit moment werken wij hard aan een nieuwe site die beter bij onze artikelen past en uiteraard een goed werkende mobiele versie! Tevens werken wij aan de verbetering van onze social media kanalen, binnenkort kunnen jullie uiteraard ook lid worden van onze biercommunity groep op Facebook! Hierover volgt binnenkort meer en in het najaar gaan wij ons eigen Youtube kanaal lanceren!
Hierdoor hoef je niets meer te missen over proeverijen, events en alle gekke dingen die ons als mannen interesseren en intrigeren!

Wil je dat jouw bier ook terecht komt op onze website en social media?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op via social media of het contactformulier op onze hoofdpagina!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdad
Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.

Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?