'Tiger' World Acclaimed Lager Beer Special - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

maandag 14 augustus 2017

'Tiger' World Acclaimed Lager Beer Special

Onze eigen Bas de Goede nam mij in Mei mee op een van zijn zogeheten "Beer Trips" bij onze Oosterburen in Duitsland. Nu kom ik wel vaker in Duitsland maar dat we op Beer Trip gingen was voor mij een nieuwe ervaring. Wat is een Beer Trip? Dat is rijden naar in dit geval Duitsland, je verlekkeren op verschillende bieren en de opvallendste, leukste en meest originele bieren meenemen. Sommigen zijn dan later niet de moeite waard en sommigen zijn dat juist wel. Nu is Bas natuurlijk onze bier kenner maar af en toe schrijf ik ook een stukje over deze vloeistof die ons is gezonden door de Goden uit Walhalla! En direct een hele speciale uit het verre Oosten, uit het hart van Azië, Tiger Beer!Dit biertje is wellicht bij jullie bekend, wellicht ook niet. De grootste reden dat ik deze mee heb genomen was het etiket en de naam. Tiger! Dat belooft wat! Nu heb ik natuurlijk even wat onderzoek gedaan, het biertje gedronken en het is qua kleur en smaak niet heel bijzonder. Het is een pilsner die prima wegdrinkt maar een erg licht karakter kent. Ook de kleur is lichter dan de pils die wij hier in de supermarkten hebben staan. Desondanks is het wel een fijn biertje om zo op de avond een lekker weg te drinken.

Bier: Tiger
Type: Lager Beer
Brouwer: Heineken Brewing Company
Herkomst: Azië
Rating: 7/10Wat dit biertje wel speciaal maakt is de gedachte achter het biertje en de naam, de tijgers. Samen met het Wereld Natuur Fonds strijden de brouwer tegen de illegale jacht op tijgers in hun natuurlijk habitat. Nou, als dat het alleen al niet waard is om dit biertje eens te proberen, dan weet ik het ook niet meer!

Naast het mooie en nobele doel die Tiger Beer nastreeft heeft het ook een aantal leuke prijzen in de wacht weten te slepen. Zo kreeg het in 1998 BIIA's World's Best Lager Beer award! Toch niet slecht voor een bier met een goed doel.

Op de website weet men nogal te pronken met de Aziatische oorsprong van het bier. Zo werd het gebrouwen in de machtige Aziatische zon. Tegenwoordig gebeurd dit ook nog maar dan met zonnepanelen zoals te zien is op de foto hieronder! Miliuebewust, alles doen om de tijgers te redden en ook nog een duurzaam en lekker bier produceren. Dat zouden meer brouwers moeten doen!

bron: tigerbeer.comTips? Ideeën? Toevoegingen? We hoor het graag!

Bouw samen met ons aan DE bierliefhebbende community die wij allen zo hard nodig hebben in ons leven!

Op dit moment werken wij hard aan een nieuwe site die beter bij onze artikelen past en uiteraard een goed werkende mobiele versie! Tevens werken wij aan de verbetering van onze social media kanalen, binnenkort kunnen jullie uiteraard ook lid worden van onze biercommunity groep op Facebook!

Hierover volgt binnenkort meer en in het najaar gaan wij ons eigen Youtube kanaal lanceren!

Hierdoor hoef je niets meer te missen over proeverijen, events en alle gekke dingen die ons als mannen interesseren en intrigeren!

Wil je dat jouw bier hier ook terecht komt op onze website en social media?
Aarzel dan niet en contact ons via social media of het contactformulier op onze hoofdpagina!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)

Volg ons op FacebookInstagram en Twitter
Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.

Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?