Breaking Benjamin is toch wel een hele toffe band - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

maandag 22 januari 2018

Breaking Benjamin is toch wel een hele toffe band

Om de week maar eens goed af te trappen vandaag een muzikale noot (see what I did there?). Ik heb veel bands waar ik met plezier naar luister maar de band van vandaag was een beetje ondergesneeuwd. Maar mede door een nieuwe single en een nieuw album die onderweg is moest ik toch eens even een kleine special schrijven over: Breaking Benjaming!


Kennismaken met Breaking Benjamin

Eigenlijk heb ik Breaking Benjamin leren kennen, zoals ik veel muziek leerde kennen back in the day, via mijn zus. Vroeger, ooit, in een grijs verleden, was ik groot fan van The Kelly Family! Daar schaam ik me niet voor, dat heeft me gevormd in de muziekliefhebber die ik nu ben en persoonlijk vind ik natuurlijk dat ik een ontzettend goede muzieksmaak heb ontwikkeld en dit komt dus mede door mijn zus. Thanks sis! Guns N Roses, Breaking Benjaming, Rammstein. Veel muziek heb ik leren kennen door haar. En nu gooi ik af en toe eens een band terug wat ze natuurlijk ontzettend kan waarderen.

The Diary of Jane was het nummer waarmee ik deze rockband heb leren kennen. Stevige gitaren, fantastische vocals en overall een sound die me heel erg aanspreekt. Uiteraard heb ik toen direct het album Phobia, waar het nummer op staat, gehaald en ben ik maar eens gaat luisteren. I was not dissapointed.

Derde album

Phobia is echter niet het eerste album van deze rockers, dit was al het derde album. Het eerste album heet Saturate en het tweede album We Are Not Alone. Eerlijk gezegd heb ik deze albums wel eens beluisterd maar ik heb nooit echt veel tijd besteed aan deze albums. Ik bleef terugkomen bij Phobia. Nummers als Dance With the Devil of Evil Angel blijven me gewoon bij.

Out of sight, out of mind

Maar net als bij alle artiesten waar ik naar luister raken ze wel eens uit het zicht. Dit ook bij Breaking Benjamin, ondanks dat ik ze echt geweldig vind! Waarom raken ze dan uit het zicht? Ik ben van mening dat dit komt omdat je nieuwe muziek op een bepaald moment nog steeds kunt waarderen maar je toch terug blijft grijpen naar artiesten waar je naar bent gaan luisteren in je puberjaren. Ik merk dit bij mezelf maar ook veelal om mij heen. Van sommige artiesten luister ik helemaal geen nieuwe albums omdat ik ze simpelweg niets vind. Maar bij Breaking Benjamin ligt dit anders. Toen het album Dear Agony uit kwam heb ik deze net zo grijs gedraaid als Phobia destijds.
Phobia is alweer 12 jaar uit in augustus en Dear Agony stamt uit 2009 en is dus ook alweer 9 jaar oud in september. Hebben ze sindsdien dan helemaal niets meer uitgebracht?


Dark Before Dawn

In 2010, na de tour voor Dear Agony brak de band op meerdere manieren. Op plek een brak de band letterlijk met elkaar. Hoe dit kwam is mij onbekend maar het is wel bekend dat de zanger, Benjamin Burnley, erg ziek was.

Na een hiatus van vier jaar lijkt Burnely weer opgeknapt te zijn van zijn ziekte en heeft hij met een compleet nieuwe line-up Breaking Benjamin weer bij elkaar en nemen ze het album Dark Before Dawn op. Dit album kent een aantal klassiekers, wat mij betreft, onder de noemers Failure en Ashes of Eden.


Welkom 2018

Maar ineens is daar 2018, zon 12 jaar dus na mijn kennismaking met deze fantastisch band! Op vijf januari was daar de eerste single van het nog te verschijnen album Ember in de vorm van Cold Red River. En wat een mega plaat is dat geworden. Een sound waar ik ontzettend vrolijk van word en die 2018 voor mij nu al een muzikaal succesjaar maakt. En er komen vast nog een aantal albums uit dit jaar die ik wil/moet luisteren dus ik kan enkel vooruitkijken naar een mooi jaar!


Het jaar waarin ik Breaking Benjamin ga herontdekken en ik hoop dat ik met dit artikel jullie een beetje heb laten warm draaien. Kende je de band nog niet? Youre welcome! Kende je de band al wel en vind je mij nu een toffe dude omdat ik Breaking Benjamin luister of vind je me juist een dumbass omdat ik de eerste twee albums niet echt heb geluisterd? Het kan allemaal maar het leukste zou zijn als  ik dit kan teruglezen in de comments! Dus laat je bevindingen achter, daar zijn de comments tenslotte voor!

Voor nu zeg ik alleen maar, rock on!

Dit artikel is geschreven door: Peter (cloudstrifenl)

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagram en Twitter!➼➼➼ #blogvaneenvader part deux
➼➼➼ Tattoo sessie bij Tattoo Studio Baroque (Oosterwolde, Friesland)


Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?