Tattoo Studio Baroque, de geschiedenis, het heden en de toekomst - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 30 januari 2018

Tattoo Studio Baroque, de geschiedenis, het heden en de toekomst

Tatoeages, wie heeft er tegenwoordig geen? Steeds meer mensen nemen tegenwoordig een tatoeage. De namen van de kinderen, een geliefde, huisdieren of een volledig eigen invulling, niets is tegenwoordig nog te gek.

In deze blog wil ik jullie meenemen in mijn gekke tatoeage avontuur bij de beste tatoeëerders van (Noord) Nederland! Maar eerst een stukje geschiedenis.

No automatic alt text available.

Kleine geschiedenis van tatoeages

Leuke weetjes staan er altijd op het wereld wijde web. Zo heb ik tijdens het schrijven van dit artikel geleerd dat het woord tattoo komt van het Tahitiaanse woord Tatau wat blijkbaar merken betekent. Ik heb dit eens verder onderzocht en dit klopt!

De oorsprong is wat onduidelijk maar de mytische oorsprong zegt dat de eerste tatau gezet is bij de zonen van een oppergod met de naam Taaroa. De historische oorsprong is echter heel erg vaag en wetenschappelijk niet vast te stellen. Er wordt van uitgegaan dat het zetten van een tatau terug gaat tot het begin van de maori-beschaving.

Ötzi - de ijsmummie uit de Kopertijd

Naast bovenstaande is er ook nog het verhaal van Ötzi de ijsmummie. Deze man leefde in een periode tussen 3365 en 2931 voor Christus. Opmerkelijk hierbij is dat deze mummie honderden jaren ouder is dan de piramide van Cheops en veel ouder dan alle andere gletsjermummies. En wat nog opvallender is, deze man had 61 tatoeages op zijn lichaam! Hier kan ik enkel de conclusie trekken, tatoeages zijn al verschrikkelijk oud, net als Ötzi.

Een reconstructie van Otzi en een foto van de mummie met tatoeage.


My second first tattoo

Mijn eerste tatoeage is gezet bij een andere studio. Ondanks dat ik tevreden ben met het resultaat heb ik toch besloten om mijn horizon te verbreden en iets dichter bij huis te kijken. Daarom noem ik mijn tweede tatoeage ook my second first tattoo.

Mijn eerste inksessie duurde ongeveer drie uur, half uur voorbereiden en 2,5 uur daadwerkelijk tatoeëren. Mijn idee was om een tattoo te zetten zoals een van mijn favorieten gitaristen, Richie Sambora, heeft. 


En hier is uiteindelijk het volgende resultaat uit voortgekomen.

No automatic alt text available.

Dark Souls

Nu ben ik, naast dat ik groot fan ben van muziek waar het stevige gitaarwerk niet vermeden wordt, ook een gamer in hart en nieren. Een van mijn favorieten game reeksen is Dark Souls. Ik heb toen gekozen om een project te starten om mijn geheel eigen Dark Souls tatoeage te ontwerpen en te laten zetten! Ondertussen zijn we vijf sessies verder en hebben we al een mooi stuk gehad. Hier een tweetal sessies.

No automatic alt text available.
Ornstein - Eerste Sessie

Smough - Derde en vierde sessie

Tattoo studio Baroque

De bovenstaande sessies zijn natuurlijk niet zomaar gekomen. Ik heb lang nagedacht om uberhaupt een tattoo te zetten. Het zit er toch voor altijd en wanneer je niet tevreden bent was je hem er niet even snel weer vanaf! Nadat ik twee jaar had lopen dubben uiteindelijk de stap genomen om in Oosterwolde binnen te lopen bij Tattoo Studio Baroque. Dat dit een lange afsprakenlijst en vele uren in de stoel betekende had ik toen nog niet bedacht.

Ik hoor jullie nu echter denken, waarom Baroque in Oosterwolde Friesland? Want dat het dicht bij huis is betekent nog niet dat het een kwalitatief goede shop is, toch? Nee, dat klopt helemaal. Wat ik heel erg belangrijk vind bij mijn tattoo shop is, naast dat ze kwalitatief goed werk leveren, een lekkere sfeer en plezierige mensen. Al is een tatoeëerder nog zo goed, als je niet met hem of haar door een deur kunt dan kom je niet terug.Dat gevoel gaat je hier echter niet bekruipen! De openheid waarmee je ontvangen wordt, hoe het gesprek over je tatoeage verloopt en hoe open de zaak zelf is nodigt alleen maar uit! Daan, Gretha en Eddy leveren vakwerk en zijn ook nog eens de vriendelijkheid zelve! Dit gepaard met een muzieksmaak waar ik het liefste over naar huis schrijf (rock, metal, punk en alles met gitaar) zorgt er ook gewoon voor dat je terug blijft komen.

Normaal gesproken ben ik niet zo van het reclame maken maar in dit geval kan ik enkel lof uitspreken over deze fantastische studio! Ben je nog in twijfel of je een tattoo wilt nemen en woon je in de buurt van Oosterwolde Friesland? Loop dan op donderdag, vrijdag of zaterdag gewoon eens binnen bij de vriendelijk mensen van Tattoo Studio Baroque!Natuurlijk zijn ze goed te vinden op Facebook en Instagram en hebben ze hun website
www.tattoo-baroque.nl. De echte ervaring vind je toch echt aan de Stationsstraat 13c in Oosterwolde, Friesland. Ik zou zeggen, loop eens binnen! Waar wacht je nog op?

Image may contain: text and indoor


Dit artikel is geschreven door: Peter (cloudstrifenl)

Heb je ook een tatoeage? Wil je je eigen verhaal delen? Zet ze in de comments!

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagram en Twitter!Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?