Linkin Park - One More Light Live 15/12/2017 - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 3 februari 2018

Linkin Park - One More Light Live 15/12/2017

In december bracht Linkin Park een live album uit met als titel One More Light Live. Voor hun en voor de fans een toch redelijk emotioneel album sinds Chester Bennington niet meer onder ons is. Bijzonder hoe een volledig onbekende toch zo'n indruk kan maken.

Als fan van Linkin Park is het dan ook moeilijk om een kritisch oordeel te vellen over dit album en mede daarom heb ik even gewacht met het reviewen van dit album. Nu we ondertussen in februari zijn aanbeland heb ik het live album een aantal keren beluisterd en schrijf ik mijn bevindingen hieronder.


Setlist

Dat het album moet luisteren als een concert met een speeltijd van 1 uur en 3 minuten is duidelijk. Je hoort het publiek, je hoort de muziek en je hoort dat Linkin Park live gewoon erg goed is.


Chester en Mike zijn beide erg goed bij stem op het album en de nummer lopen vloeiend. De nummers van het album One More Light die vorig jaar mei uitkwam (review hier) pakken live goed uit en de setlist is goed op elkaar afgestemd. Nu staan er op dit album 16 nummers waarvan acht van hun laatste album komen.

De volledige tracklist van het album is als volgt:
 1. Talking to Myself
 2. Burn it Down
 3. Battle Symphonies
 4. New Divide
 5. Invisible
 6. Nobody Can Save Me
 7. One More Light
 8. Crawling
 9. Leave Out All The Rest
 10. Good Goodbye (feat. Stormzy)
 11. What I’ve Done
 12. In The End
 13. Sharp Edges
 14. Numb
 15. Heavy
 16. Bleed It Out
Sharp Edges (One More Light Live)

Gave momenten

Wat altijd gave momenten zijn tijdens een concert is wanneer het publiek een nummer zo goed kent dat ze de tekst zingen en dat de zanger een tijd stil is. In The End is natuurlijk het nummer die Linkin Park voorgoed op de kaart zette en ook op deze live cd wordt weer goed duidelijk waarom.

Hetzelfde geld voor Numb. Dan merk je ook wel een beetje dat de grootste fandom nog steeds bij Hybrid Theory en Meteora zit.

One More Light is en blijft live fantastisch en deze versie is ook nog eens opgenomen in ons kikkerlandje tijdens hun concert in de Ziggo Dome.

Chester

Ik noemde het al even in het begin, ik ben iets later begonnen met deze review dan in de planning lag omdat Chester in juni zichzelf van het leven beroofde. Dit album is uitgebracht als een eerbetoon aan Chester en wat mij betreft is dat gelukt. Het album is een waardig afsluiter voor wat Linkin Park was. Een band van een hoog kaliber met een van de beste zangers die je je kunt wensen in een band.

Vervolg Linkin Park

Het is duidelijk dat Linkin Park niet gaat stoppen nu Chester er niet meer is. Dit heeft Mike Shinoda bevestigd. Hoe ze dit gaan doen is nog niet bekend maar dat het moeilijk zal worden zonder Chester is wel duidelijk. Ik kijk er in ieder geval weer naar uit.

Mike Shinoda heeft net een drietal nummers uitgebracht als EP met de naam Post Traumatic. Deze nummer zijn volledig geschreven en opgenomen door Mike en zelfs de video’s die erbij zitten heeft hij er zelf opgezet. Een volledig solo project. Check de nummers hieronder.

Place to Start

Over Again

Watching As I Fall

The Verdict

Het is een iets anders soort review geworden dan ik in eerste instantie voor ogen had en misschien is het dan ook gewoon beter om het woord review te laten varen. Ik ken dit album ook geen cijfer toe. Niet omdat het niet kan maar omdat het album voor mij een andere lading heeft nu Linkin Park verder zal moeten zonder Chester. Daarom krijgt dit live album een flink duim omhoog en als je de band een warm hart toedraagt, van welke periode dan ook, dan is dit live album ook voor jou.


Dit artikel is geschreven door: Peter (cloudstrifenl)

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagram en Twitter!Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?