Peter's HQ: The Good, the Bad and the Ugly - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 16 februari 2018

Peter's HQ: The Good, the Bad and the UglyPoeh! Wat een week! Afgelopen weekend was het zover, het grote samenwoon project ging van start en vanaf nu is het officieel. Ja, samenwonen. Wat een stap. Maar de week die volgde was toch wel even iets anders dan ik me had voorgesteld en nee, dit kwam niet door het samenwonen. Wel kwam dit door de twee politieke nieuwszaken van de afgelopen week. Pia Dijkstra (D66) had een stemming over de donorwet in de Eerste Kamer en onze minister van Buitenlandse Zaken moest na een dramatisch optreden toch aftreden. Daarom deze week, The Good, The Bad en the Ugly.

The Good

Natuurlijk bedoel ik met “The Good” het samenwonen. We waren al een tijdje bezig om alles te verhuizen en kasten te kopen en in te richten maar wanneer het moment daar is dat de karren achter de auto zitten en de kasten en bankstellen ingeladen worden dan wordt het ineens heel erg echt.

Na een weekend volop aan de bak, met uitstekende hulp uiteraard, is het allemaal verplaatst, ingericht en in gebruik genomen op de ‘nieuwe’ locatie. Boeken staan in de kast, dvd’s zijn bij elkaar gezet (op alfabetische volgorde natuurlijk) en de kasten zijn ingericht. Nu op naar de zomer want de tuin is ook wel aan een opfrisbeurt toe.


Image result for samen wonen

The Bad

The Bad van deze week is, wat mij betreft, de nieuwe donorwet. Min of meer betekend deze wet dat je donor bent tenzij je actief aangeeft dat je geen donor wilt zijn. Beetje hetzelfde als een staatslot thuisgestuurd krijgen tenzij je actief aangeeft dat je die niet wilt. Lijkt een beetje een rare vergelijking maar in principe is het natuurlijk hetzelfde.

Verwijten

Toen ik deze mening formuleerde op social media kreeg ik een flinke bak ellende en kritiek over mij heen. “Wat een idiote vergelijking”, “Ja, doe er maar wat voor” of de allermooiste “Wacht maar tot je zelf een orgaan nodig hebt”. Allemaal, stuk voor stuk, drogredeneringen natuurlijk.

Het is geen idiote vergelijking omdat het het principe blootlegt van iets krijgen wat je niet wilt en dan zelf maar moet zeggen dat je het niet wilt en tot die tijd krijg je het toch.

Vooral “wacht maar tot je zelf een orgaan nodig hebt” vind ik een bijzondere opmerking. Net alsof je wanneer je tegen deze wet bent geen donor kunt of wilt zijn. Dit is natuurlijk ontzettende lariekoek. 

Ik ben al sinds ik donor mag zijn, vanaf mijn 16e of 18e, donor. Als ik niets meer aan mijn lever heb maar iemand anders kan er nog wel mee leven, neem hem dan maar.

Lost het het probleem wel op?

Dit vraag ik me ten zeerste af. Het probleem die constant genoemd wordt is dat we te weinig donoren hebben en dat deze wet daarom zo belangrijk is. Het is echter nog steeds niet verplicht om je keuze te registreren. Wil je wel of geen donor zijn. Maar helemaal ja tenzij is het ook niet omdat de familie nu moet beslissen over je organen en als er geen familie is, dan mag een arts bepalen.


Werkt het zelfs averechts?

Volgens de recente cijfers zijn er sinds de wet is aangenomen op 13 februari al meer dan 30.000 nee registraties bijgekomen. Er kwamen in totaal 29.477 nieuwe registraties bij waarvan 24.505 aangeven geen donor te willen zijn en 2782 geven aan wel donor te willen zijn. Er zijn daarnaast ook registraties gewijzigd. 6.272 mensen wijzigden hun keuze naar nee en 5.453 wijzigden hun keuze naar ja. Nu kan dit natuurlijk een piekmoment zijn maar de toon is gezet. 1 juli 2020 treed de wet officieel in dus je kunt er nog even over nadenken.

Wat was dan beter geweest?

Ik heb wel eens eerder genoemd dat, volgens mij althans, het beter was geweest om iedereen te laten registreren vanaf het 18e levensjaar. Je moet dan verplicht een zorgverzekering hebben, stel dan ook de vraag of iemand wel of geen donor wil zijn. Volgens mij heb je dan het probleem van niet geregistreerde mensen opgelost en krijg je daadwerkelijk inzicht in wie wel en wie geen donor wil zijn.

Donor worden!

Ongeacht wat ik van deze wet vind ben ik wel groot voorstander van donor zijn. Wanneer je iemand zijn of haar leven kunt redden wanneer die van jouzelf ten einde is dan is dat volgens mij een nobel streven. Maar ook wanneer je geen donor wilt zijn is dat natuurlijk prima! Maar zoals ik al in mijn hele pleidooi zei, geef het dan aan. Denk er nog eens over na, verdiep je nog eens in de materie. Wanneer je klaar bent om je keuze te maken kun je deze doorgeven op www.donorregister.nl.


Een leven redden. Je hebt het in je.

The Ugly

Ook was er deze week een ugly. En wel een hele ugly. Het aftreden van de minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra. Maar wat was er nu precies aan de hand en is het aftreden wat mij betreft wel terecht?

Halbe Zijlstra was erbij

Ohw nee, toch niet. Halbe Zijlstra heeft een leugen vertelt over de president van Rusland, Vladimir Poetin. Hij zou aanwezig zijn geweest bij een bijeenkomst, als medewerker ergens in een hoekje. Daar zou Vladimir Poetin gezegd hebben dat hij terug wil naar het “groot Rusland” waarbij Wit-Rusland, Oekraïne en de Balkan landen weer bij Rusland horen. En Kazachstan was, zo zei Zijlstra, “nice to have”. Dit alles zou zich hebben afgespeeld in 2006, dus 12 jaar geleden.

Wat blijkt nu! Halbe was er helemaal niet bij! Het bleek te gaan om woorden die een voormalig Shell medewerker gehoord zou hebben. De aanwezigheid was dan gelogen maar de inhoud van het verhaal staat. Hoe we dat kunnen meten of weten is onbekend maar Mark ‘Pinokkio’ Rutte was het daar heel erg mee eens.

Aftreden

De positie van Halbe Zijlstra als Minister van Buitenlandse Zaken stond, op zijn zachts gezegd, op de tocht. Hoe kan een man in die postitie zo’n leugen zo lang volhouden en verwachten, of hopen, dat het nooit uit zal komen. Halbe Zijlstra heeft uiteindelijk dan ook besloten om op te stappen als Minister van Buitenlandse Zaken. Dit was het enige juiste besluit die ze heeft kunnen nemen. Zeker wanneer je het Nederland op zo’n negatieve manier op de kaart zet dat kranten in het Verenigd Koninkrijk en zelfs de Verenigde Staten over je schrijven. Dan ben je een gefaald staatsman en moet je de politieke arena verlaten. Zie hieronder zijn verklaring.

Memes


Buiten het feit dat Zijlstra moest aftreden bracht het wel leuke “Halbe was erbij” memes op. Hieronder een kleine greep. Voor nu, tot volgende week!
Dit artikel is geschreven door: Peter (cloudstrifenl)

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagram en Twitter!Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?