The Walking Dead - wat is er gebeurd? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 27 februari 2018

The Walking Dead - wat is er gebeurd?

Gisteravond was het dan eindelijk zover. Na een break van 10 weken kwam The Walking Dead eindelijk terug. En na die schokkende midseason finale zat iedereen er ook wel op te wachten. Ja, dit stuk bevat spoilers over The Walking Dead tot en met aflevering 9 van seizoen 8 welke uitgezonden is op 26-02-2018. Je kunt niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb.

Winter is coming, and by winter we mean war.

In den beginne

Ik kan me nog goed herinneren hoe mijn reactie was op de allereerste trailer van The Walking Dead. Dit was ergens in augustus 2010 en toen moesten we nog minimaal tot oktober wachten voordat de serie in de Verenigde Staten werd uitgezonden.


Bij het kijken van de trailer wist ik niet dat dit een verfilming is van een stripboek. Wel was ik onder de indruk van deze eerste beelden en uiteraard ben ik trouw kijker vanaf de eerste aflevering.

En wat was ik onder de indruk! Dit kon niet anders dan een topper worden. Het eerste seizoen kent welgeteld zes afleveringen en deze zitten vol met verhaal, drama, diepgang en zombies.

Niemand is veilig

Niemand is veilig in The Walking Dead en dat is wellicht een van de krachten van de serie. Het was natuurlijk al vrij heftig dat Rick in de eerste aflevering een zombie meisje door het hoofd schoot maar dit zet zeker door in latere seizoenen.

Denk bijvoorbeeld aan de gevangenis waar de gang zit in een gevangenis en Lori haar bevalling niet helemaal gaat zoals gepland. Wanneer Carl dan direct na de geboorte zijn eigen moeder "onschadelijk" moet maken is vrij heftig en intens.

Of denk eens aan de twee meisjes Lizzie en Mika die met Carol mee mochten in seizoen 4. Lizzie is de weg kwijt en steekt haar eigen zusje dood. Carol laat Lizzie vervolgens naar de bloemen kijken om... Nou ja, kijk de scene hieronder maar.


Afglijden

Iedereen had natuurlijk min of meer hun handen voor de mond met de laatste aflevering van seizoen 6. Negan werd geïntroduceerd! Deze ultieme badass maakte iemand dood van de groep, maar wie? In de premiere van seizoen 7 komen we erachter dat het ging om ons rode vriend Abraham. Zijn kennismaking met Lucille was wel head on. Letterlijk. De legendarische woorden "Suck my nuts" waren natuurlijk wat de scene afmaakte. Hij is dan wel dood maar hij blijft de badass die hij altijd al was. Iedereen was gerust gesteld... Dit tot Daryl dacht wel even een slag uit te kunnen delen. Hierop moest nog iemand, die er vanaf het begin in zat, stiekem toch dood. Het ging natuurlijk om Glenn. In case you forgot: "Maggie I will find you". Nou, niet meer in dit leven vriend!


Seizoen 8

Dat was, voor mij althans, een van de laatste spannende afleveringen van The Walking Dead. Het ging al een tijdje langzamer en langzamer en het werd al steeds meer herhaling van dezelfde verhaallijnen (iemand gaat dood, er komt een nieuwe badass, Rick moet laten zien dat hij de baas is, enzovoorts). Dit maakt de serie er niet leuker op om te kijken en je ziet op internet ook steeds meer mensen die echt zitten te wachten op vernieuwing, of nieuwe spanning of een andere reden om ze geïnteresseerd te houden in de serie. Wat mij als kijker op dit moment het meeste boeit zijn de afleveringen die draaien om Morgan (Lennie James) en zijn innerlijke strijd.

Uiteraard was afgelopen maandag een nieuwe aflevering en we wisten allemaal dat Carl gebeten was. Hoe dit in het plot verwerkt werd was nog onbekend maar het is nu duidelijk dat, na een ellenlange passage met eindeloos gepraat over hoe het was en wat er misschien wel allemaal gaat komen, Carl het heft in eigen handen neemt en zichzelf van het leven beroofd. Dit zien we niet maar horen we wel. Carl blijft het zombie zijn dus bespaard.

Related image

Tijd

Het wordt tijd dat The Walking Dead weer met interessante verhaallijnen komt. Het gevecht tussen Rick en Negan duurt nu al bijna twee seizoenen voort en het schiet allemaal niet echt op. Nu heb ik gelezen dat er nog een grote oorlog aan zit te komen waarbij nog een nieuwe partij zijn intrede gaat doen maar ik ben bang dat ze dit rekken voor het reeds aangekondigde negende seizoen. Wat mij betreft is dat dan ook het einde van The Walking Dead. Het heeft een mooie run gehad maar het wordt tijd om de serie te eindigen. Het hoogtepunt zijn ze wat mij betreft wel overheen maar laten we hopen dat ze stoppen voordat het dieptepunt bereikt is. Eindigen voordat de serie zelf veranderd in een zombie. Wat mij betreft kan dit niet snel genoeg.

Kijktip

Nu ik persoonlijk The Walking Dead niet heel erg interessant meer vind is het wellicht des te interessanter om eens te kijken wat er dan nog wel leuk is. Als ik je dan een tip mag geven, probeer dan de spin-off FEAR The Walking Dead eens. Toch zombies kijken maar met, mijns inziens, een veel interessanter verhaal.

Related image

Dit artikel is geschreven door: Peter (cloudstrifenl)

Vergeet niet om je bij onze community te voegen op FacebookInstagram en Twitter!


Speciaal voor jou geselecteerd!

➼➼➼ Bioscoopfilms - Lente 2018
➼➼➼ Stranger Thing - Seizoen 2 Review
➼➼➼ De Netflix kraker van deze week 'Irreplaceable You'

Wat nog komen gaat!

➼➼➼ Een vooruitblik: Sons of Anarchy spin-off - Mayans MC
➼➼➼ Collectieve kunst uit Hamilton - De zoektocht naar Canadees Speciaal bier
➼➼➼ Peter's HQ: Cowboys en Indianen mogen niet meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?