BREAKING NEWS! Het Zonnetje schijnt en de Coolmees is gespot! - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zondag 8 april 2018

BREAKING NEWS! Het Zonnetje schijnt en de Coolmees is gespot!

Het moment waarop we al die donkere maanden hebben gewacht komt met elke tik van de klok dichterbij. Na de donkere minuten, uren, dagen, weken en maanden mocht de klok eindelijk weer verplaatst worden naar de stand waarop deze hoort. Zomertijd. Zomertijd is het moment dat de zon haar warmte heviger over de aarde uitstraalt, de mensen weer fluitend de deur uitgaan met hetzelfde geluid als waarmee de vogels de buitenlucht vullen. Een van die vogels is de Coolmees, en wat is het heerlijk dat we haar eindelijk mogen begroeten...
Wat is het heerlijk dat de Coolmees ons komt verblijden met haar aanwezigheid. De Coolmees is alweer het vierde hoofdstuk in de Bird Collab Tour. De Coolmees is het nieuwe kuikentje dat is uitgebroed door de mannen van Bird brewerij ditmaal in samenwerking met brouwhelden uit Rotterdam. Niemand minder dan Brouwerij Noordt die al flink naam voor zichzelf aan het maken is, heeft samen met Bird Brewery een lekker brouwseltje voor ons gemaakt.

Deze maand is het een Hoppy Lager geworden met de bijpassende naam Coolmees, de Rotterdammers onder ons hoef ik niet uit te leggen waar de verwijzing naar gedaan wordt met dit brouwsel.
Wat moeten we verwachten van de Hoppy lager?
Lager is een term voor bier dat in Nederland vrijwel uitgestorven is, dit was eerder simpelweg de benaming voor een ouderwets tafelbier. Een tafelbier is een laag alcoholisch bier, met over het algemeen een ABV van 3,5% of zelfs lager. In Duitsland is deze benaming voor bier tegenwoordig weer helemaal hip, naar de trend die in het Verenigd Koningkrijk eigenlijk altijd is blijven bestaan.
Deze benaming doet dus nog ook weer gewoon zijn intrede in ons land en 'Hoppy' moet toch simpelweg staan voor: Meer smaak! Tijd voor het paspoort.

Naam: Coolmees
Brouwer: Bird Brewery & Brouwerij Noordt
Herkomst: Rotterdam, Zuid Holland
Soort: Hoppy Lager
ABV: 4,1%
Details: 27 IBU 16 EBC
Kleur: Koperkleurig
Geur: Lichte Citrus tonen.
Smaak: Solide Pilssmaak met vele Citrustonen. (Citroen & Sinaasappel)
Verkooppunt: www.sterk.amsterdam
Waardering: 7 / 10
Untappd: 3,25 / 5
Untappd is voor mij toch het platform waarop je op perfecte wijze je bieren en venues kunt bijhouden en raten. Ik heb de Coolmees op mijn untappd als volgt omschreven:
A tiny bit herbal with nice Citrus aromas. Orange and Citron power! 

De smaak die je eerst proeft is wat kruidig, dit zal te maken met de gebruikte hopsoorten (Munich) en daarna krijg je naar mijn idee het gevoel alsof je een sinaasappel hebt leeggeslurpt met daarna een flink hap uit een citroen. Noem het een soort Tequila shot ervaring. De geur en beginsmaak van dit brouwsel zijn vrij plat en eentonig. Maar de smaak ervaring die even later op gang komt, is best bijzonder. Zeker voor een lager... Oftewel Hoppy Lager!

Alvast een toast op de volgende acht collab brews die Bird Brewery door ons hele land in de planning heeft. Ook deze heeft me weer aangenaam verraast. Is hij fenomenaal? Nee. Is hij lekker? Ja! Met de aankomende heerlijke warmer wordende dagen, ben ik ervan overtuigd dat deze zeer goed in de smaak gaat vallen! En niet vergeten, met onze kortingscode scoor je 10% korting bij Sterk Amsterdam op al je Bird bieren! Check snel de voorgaande artikelen over de Bird Collab Tour voor de code. 

All you need is... Fifty Shades of Men! 

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88

Dit heb je misschien gemist!


Kijk snel op onze Social Media kanalen en Likevolg en abonneer je snel!
Voeg je bij de vetste community gemaakt door mannen!
Mis niets meer over de belangrijkste bijzaken in het leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?