Peter's HQ: Love it or Hate it - Remasters, Reboots, Remakes - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 6 april 2018

Peter's HQ: Love it or Hate it - Remasters, Reboots, Remakes

"Kunnen ze dan helemaal niets nieuws bedenken?" "Zijn ze in Hollywood hun inspiratie kwijt ofzo?" "Zijn er geen creatievelingen meer?" Dit zijn zo'n beetje de vragen die ik krijg en soms zelf ook stel bij de zoveelste remaster, reboot of remake van bepaalde producten. Series die jaren later een reboot krijgen met oude en nieuwe cast, games die een remaster krijgen of films die een remake krijgen. Waarom eigenlijk? Wat is er op tegen? Ik heb niet de antwoorden op deze vragen maar wel een idee. Daarom deze week in Peter's HQ: Love it or Hate it -Remasters, Reboots, Remakes.Ik had natuurlijk deze week ook weer een artikel kunnen schrijven over het feit dat "Kolonisten van Catan" niet meer mag van een stelletje drammers die vinden dat de term kolonisten te beladen is. Ik had ook een stukje kunnen schrijven over het kansloze gezeur dat er meer diversiteit MOET komen onder rechters wat inhoudt dat er meer allochtone rechters moeten komen. Dit keer ga ik daar echter niet te diep op in. Mijn standpunt over deze punten, ik blijf een potje "Kolonisten" spelen en het boeit me echt geen klap wie het recht uitdelen in het land. Een rechter moet zich toch houden aan de wet. Of dit nu een man, vrouw, autochtoon of allochtoon is. Lekker belangrijk. Zo, dan kunnen we het nu hebben over belangrijke bijzaken van het leven.

Series

Waneer series een reboot krijgen dan wordt de serie vaak voortgezet maar dan jaren later. Vaak keert een deel of zelfs de gehele cast terug om de karakters die we kennen van vroeger nog eens een keertje te doen leven. Fuller House is hier een goed voorbeeld van. De Tanners zijn terug en deze serie is een dikke knipoog naar Full House en doet dit op zo'n manier dat het ondertussen alweer aan het vierde seizoen bezig is! Ook is recentelijk Roseanne nieuw leven ingeblazen en zijn er alweer twee nieuwe seizoenen van Prison Break.

Hollywood

In Hollywood zijn ze niet vies van een remake hier en daar. Zeker de laatste jaren krijgen veel films een nieuw jasje. Denk bijvoorbeeld aan King Kong. De eerste film komt uit 1933 en is daarna twee keer opnieuw uitgebracht. Ook heeft de aap natuurlijk in vele andere films zijn opwachting gemaakt. Of neem recenter films als Jumanji en Tomb Raider. Beide niet zo sterk als het origineel maar daar doen ze in Hollywood niet zo moeilijk over. Zolang het maar geld oplevert.

Image result for king kong 1933
King Kong 1933

Natuurlijk is het daarom ook niet zo gek dat ze oude films, succevolle films, in een nieuw jasje steken. Zo kennen we natuurlijk ook de nieuwe Planet of the Apes trilogy waar ik de laatste film, War for the Planet of the Apes, nog beoordeelde met een 9.

Helaas pakt het niet altijd zo uit. De originele Jumanji met Robin Williams was een meesterwerkje op zich waar Jumanji met The Rock toch een stuk minder sterk was naar mijn mening. Net of de humor tegenwoordig geforceerd moet worden. Desondanks doet deze film het ontzettend goed in de bioscoop en dat zal dan ook een van de drijfveren zijn achter de vele reboots in Hollywood.

Image result for jumanji vs jumanji

Gaming

In het land van de videogames was het tot de PlayStation 3 en de Xbox 360 nog redelijk beperkt met de reboots/remakes of remasters. Vandaag de dag is dat echter wel een ander verhaal. Veel games uit de "vorige" generatie komen uit op de huidige generatie. Sommige games zijn simpele "ports" die worden omgezet, anderen zijn remasters waarbij grafisch nog het een en ander is verbeterd en waarbij de framerate is verbeterd. Ook heb je zo nu en dan een daadwerkelijke remake waarbij de game vanaf de grond opnieuw is opgebouwd en waarbij het echt geschikt is gemaakt voor de huidige generatie.

Haat/Liefde

Persoonlijk heb ik een haat/liefde verhouding met deze films en games. Wanneer Jumanji opnieuw uitkomt dan staat de remake op voorhand al 10-0 achter. Wanneer ik de film dan niet slecht vind ik het eigenlijk gewoon een heel vermakelijke film. Bij games telt dit anders. Een goed RPG die opnieuw wordt uitgegeven is wellicht nog eens de moeite waard. Andere games, zoals Burnout Paradise, zou ik nooit nog eens willen spelen. Leuk ooit, maar nu niet meer. Desondanks kijk ik dan wel weer uit naar de Dark Souls Remaster of de remake van Final Fantasy VII.

Al me al is het niet zo belangrijk wat ik er van vind of wat een ander er van vindt. Er is voor ieder wat wils Persoonlijk ben ik meer een fan van originele films en games. Een origineel verhaal doet het vaak beter dan de zoveelste vertelling van hetzelfde. Zolang mensen echter blijven kijken en betalen voor de eenvoudige remake dan zal er denk ik niet snel iets veranderen.

Maar goed, wanneer er op deze manier gereageerd wordt op een remake, wie ben ik dan om een oordeel te vellen?
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?