Peter's HQ: Marvel Cinematic Universe - Part II - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 20 april 2018

Peter's HQ: Marvel Cinematic Universe - Part II

Deze week in Peter's HQ het tweede deel van mijn duik in de Marvel Cinematic Universe! Vorige week heb ik jullie meegenomen op een reis door het verleden, vanaf de eerste Iron Man film tot het einde van Fase II, Ant-Man. Maar dat is natuurlijk niet het einde. Wat is er gebeurd sinds Ant-Man en waar zijn we beland? Daarom deze week: Marvel Cinematic Universe - Part II.


Het begin van Fase III

De derde fase van de Marvel Cinematic Universe begint met mijn persoonlijke favoriet, Captain America: Civil War (2016). Na de gebeurtenissen uit Ant-Man, waarin Captain America zijn goede vriend Bucky (The Winter Soldier) terugvind, gaat het niet zo best met het superhelden team. Missies gaan verkeerd en er breekt daadwerkelijk een oorlog uit tussen twee Avenger teams. Als ze dat maar goed weten te maken.

Na de gebeurtenissen van Civil War wordt Bucky in een comateuze slaap gebracht en hier zien we een kleine opstap naar The Black Panther (2018) maar niet voordat we naar Doctor Strange (2016) gaan. Een nieuw karakter die we nog niet eerder hadden gezien.

Gerelateerde afbeelding

Strange indeed

In de after credits gaat de dokter in gesprek met een andere bekende van iedereen die Marvel kent, de Asgardian, de god van de donder, Thor. Thor is op zoek naar zijn vader en dokter Strange gaat hem daarbij helpen. Ook krijgen we een klein voorproefje op een eventueel vervolg op Doctor Strange...

Nadat de dokter ons heeft geholpen om zaken in een nieuw perspectief te zien was het tijd voor de Guardians of the Galaxy: Volume 2 (2017) om ons nogmaals mee te nemen. En ondanks dat we niet echt een hint krijgen voor een nieuwe film in de MCU krijgen we toch nog even onze grote vriend Stan Lee te zien.

A new collaboration

Nadat we de webslinger Spider-Man al in meerdere films voorbij zagen komen werd het hoog tijd voor Sony en Disney's Marvel studios om te kijken naar een samenwerking voor de webslinger. Dit met het succes dat zichzelf Spider-Man Homecoming (2017) noemt. Niet het zoveelste origin verhaal, die kennen we ondertussen wel. We krijgen een nieuw soort Spider-Man te zien die zijn krachten al heeft maar nog niet volledig begrijpt. Leren zal hij wel moeten met het gevaar dat op de loer ligt maar gelukkig is Tony Stark niet de beroerdste om hem een handje te helpen. Na de credits krijgen Captain America nog een keer te zien voor een leuke commercial.

Afbeeldingsresultaat voor sony pictures marvel

Thor and back again

Toen was het ineens november 2017. De derde Thor film stond op het programma in de vorm van Thor: Ragnarok. We hoorden aan het einde van Doctor Strange al een deel van het verhaal en dit zien we ook terug in deze film. Deze film had humor, moest Thor het opnemen tegen zijn groene vriend en kreeg hij toch wel te maken met wat vervelende dingen. Zijn hamer stuk, een oog verloren, maar eindgoed algoed. Toch? In de post-credits scene zien we dat Thor en Loki terugkeren naar aarde omdat Asgard verwoest is. Wanneer Loki zich afvraagt of het verstandig is om hem terug te laten keren naar Aarde zegt Thor dat er geen vuiltje aan de lucht is. Op dat moment zien we de zoveelte opbouw naar de komst van Thanos wanneer hun ruimteschip in het niets valt bij het ruimteschip van de paarse baddy.

Afbeeldingsresultaat voor thor eyepatch


Voordat ze de aarde bereiken hebben we echter nog een film die begin van dit jaar op de markt is gekomen. Dan heb ik het natuurlijk over Black Panther (2018). Nadat T'Challa de troon heeft overgenomen van zijn vermoorde vader (in Civil War, remember?) bedreigt een buitenstaander zijn kroon. Deze buitenstaander is in het verleden slachtoffer geworden van een fout van de vader van T'Challa.

De laatste brug tot dusver

Met Black Panther komen we aan in het heden, het nu. De laaste brug wordt geslagen door te laten zien dat Bucky weer uit zijn comateuze slaap is gehaald en leeft tussen de bevolking van Wakanda. Daar noemen ze hem de "White Wolf".

Afbeeldingsresultaat voor coming soon

De laatste brug voor het geweld losbarst, de laatste voor de grote oorlog. Jullie weten natuurlijk allemaal waar ik het over heb. Want, dames en heren, over anderhalve week is het zover! Vanaf volgende week woensdag, 25 april, kunnen we gaan genieten van Avengers: Infinity Wars. Vanaf 25 april zien we eindelijk, na al die jaren wachten en opbouw, de paarse badass Thanos die met zijn Infinity Stones flink wat schade aan wil richten. Ik ben er klaar voor, jullie ook? Om jullie nog heel even zoet te houden hieronder de trailers van dit, nu al, epische slotstuk. Of is het toch geen slotstuk? Daarover volgende week meer in Peter's HQ: Marvel Cinematic Universe - Part III!
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?