De Alliantie tussen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

donderdag 24 mei 2018

De Alliantie tussen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company

Er gingen al wat geruchten rond, maar nu is het toch definitief bevestigd. De collabbrew van Herto Jan en Bronckhorster Brewing Company is een feit en komt in zeer gelimiteerde oplage op de markt!

De Alliantie is het resultaat van de bierwedstrijd 'Nederlands nieuwe' die werd geïnitieerd door 'Bierburo' met het oog op de Week van het Nederlandse bier die vandaag van start is gegaan. De bevriende brouwers Hertog Jan en Bronckhorster zijn gevraag om een nieuw traditioneel Nederlands bier te brouwen met een moderne twist uiteraard.

Wat is het geworden!?

Wat het geworden is, dat weten we pas echt vanaf 31-05 wanneer het officieel in de verkoop gaat, en slechts in zeer geringe oplage beschikbaar is op www.bronckhorster.beer. Wat we wel weten, is dat het een Altbier is geworden. Deze inmiddels vergeten biersoort werd al in 1753 voor het eerst gebrouwen in Venlo en omstreken. Het Altbier krijgt nieuw leven ingeblazen door brouwers Gerard van den Broek (Hertog Jan) en Steve Gammage (Bronckhorster). Dit is een van oudsher troebel, bovengistendbier met een erg moutig karakter en een mooi bitterheid.

De Alliantie

De eigen twist die de brouwers aan dit Altbier hebben gegeven zijn best bijzonder op het oog.
Ze hebben een bijzondere combinatie van gist en hopsoorten gebruikt en daarmee een fruitig karakter aan dit van oorsprong zo moutige bier. Door de hopsoort Mosaic vindt je veel citruskenmerken en een vrij hoge bitterheid en door het gebruik van Hallertau hebben ze beloofd dat we er ook Honingmeloen en Aardbei in gaan proeven. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de gist van Hertog Jan zelf. De bovenstaande combinatie geeft dit Altbier een stevige bitterheid waardoor het qua smaak in de richting kruipt van een IPA.

Wij zijn erg benieuwd! Tot 31 mei 2018! Uiteraard doen we bij Fifty Shades of Men ons best om het bier voor je te proeven!

Ken je Bronckhorster nog niet? Klik op de link naar hun site. Of bekijk alles over de Week van het Nederlandse Bier door hier te klikken.

Namens Fifty Shades of Men en alle crewmembers willen bij Bronckhorster feliciteren met de prijs "Het beste bier van Nederland" voor hun 'Nightporter'!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88 / thedutchbeerdad

Live life to the fullest...

Kijk snel bij ons op Facebook, Like onze pagina en join een van onze groepen!
Volg ons op Instagram! En abonneer je snel op ons YouTube kanaal Fifty Shades of Men en join je bij de vetste online community die dicht bij jou staat! Deze artikelen zijn geselecteerd voor jou!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?