Peter's HQ: Eurovision Songcontest - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 18 mei 2018

Peter's HQ: Eurovision Songcontest

Eerlijk is eerlijk, het Eurovision Songcontest is een begrip. Al jaren heerst de strijd tussen de Europese landen en minder Europese landen zoals Australië en Israël, om die felbegeerde eerste plek. De winnaar van dit jaar is geworden Israël. Ons kikkerlandje moest het doen met de 18e plek. Wat ik vind van het Eurovision Songcontest, ? Dat lees je deze week in Peter's HQ.Afbeeldingsresultaat voor eurovision 2018

Het kan mij gestolen worden

Ik ben persoonlijk niet zo'n Eurovision kijker. Heb het dus ook niet gezien. Hier en daar een aantal fragmenten en gezien ik toen niet onder de indruk was zal dat van het verdere festijn ook niet zo zijn geweest. Het is gewoon niet mijn ding. Maar het is hot dus ik voelde me toch een beetje verplicht om er een stukje over te schrijven. Gelukkig zijn er mensen die het wel heel erg leuk vinden want sommige nummer zijn, mijns inziens, te lachwekkend voor woorden. Soms omdat het nummer gewoon om te lachen was, soms omdat de uitspraak van het Engels niet verstaanbaar was door het dikke accent en soms gewoon omdat de act nergens op sloeg. Ik zal verder geen namen noemen MELOVIN.

De winnaar

Tja, hier kan ik heel veel woorden aan vuil maken maar dat doe ik lekker niet. Het is gewoon bizar dat Israel heeft gewonnen. Niet dat Netta niet kan zingen, dat kan ze wel. Het nummer slaat gewoon helemaal nergens op. Ik vraag me dan ook oprecht af waarom mensen op haar gestemd hebben. Maar dat heb ik wel vaker met zulke wedstrijden en zeker met Eurovision.


Onze eigen Waylon

De eerste keer dat ik het nummer hoorde kon ik enkel twee valse noten opmaken uit de eerste regels. Of het echt vals is denk ik niet maar helemaal zuiver klinkt het in ieder geval niet. Misschien komt het ook wel een beetje omdat ik Waylon een gigantisch arrogant mannetje vind. Zal het niet zijn maar zo komt hij over. Misschien is het ook wel de show business, ik hen hem ten slotte niet persoonlijk. Maar of ik hem nu wel of niet arrogant vind, zingen kan hij wel! Daarbij was het nummer ook nog eens uitermate geschikt voor zo'n songcontest. 18e van de 43 is natuurlijk geen slechte plek.Al was het resultaat in 2014 beter toen hij samen met Ilse de Lange op het podium stond. Weten we dat nog? Kennen we de Common Linnets nog? Hieronder gewoon nog een keer dan.Mijn winnaar

De meesten die mijn stukjes lezen weten ondertussen wel dat ik een rocker ben natuurlijk. In hart en nieren ook nog eens! Daarom zal mijn persoonlijke favoriet wellicht niet heel erg verrassend zijn. Dat is natuurlijk Hongarije's AWS met het nummer Vislát Nyár. Niet dat dit bijzonder goed is hoor, verre van zelfs, maar het is wel lekker tegendraads met het andere. Check het hieronder.


Tot volgende keer maar weer

Heb je het songfestival iets nauwkeuriger gevolgd dan ik en heb je een andere favoriet? Of vond je juist de winnaar zeer terecht? Laat het weten in de comments. Voor nu, tot de volgende keer maar weer!

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?