Bullet for my Valentine - Gravity - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

maandag 25 juni 2018

Bullet for my Valentine - Gravity

En ineens was daar ook het nieuwe album van Bullet for my Valentine! De heren hebben de laatste jaren best wat klappen te verduren gekregen met het vertrek van bassist Jay James en na hun laatste album ook drummer Micheal "Moose" Thomas. Ondanks deze tegenslagen hebben de heren tijd gevonden om een nieuw album op te nemen en uit te brengen. Brengt dit album wat het moet brengen?
Afbeeldingsresultaat voor gravity bullet for my valentine

Een nieuwe band, een nieuwe sound

Met het vertrek van Jay en Thomas lijkt het wel alsof Bullet for my Valentine een nieuwe band is. De afslag die de heren hebben genomen met dit album is dan ook heel anders dan hun vorige albums. Meer electronic en minder metal maar toch stevig. Waar Venom nog "back to basics" was hebben ze dat helemaal laten varen. Verwacht je een album zoals je gewend bent, laat die hoop varen. Bullet is veranderd, maar ook ten goede?

Leap of Faith

Het eerste nummer van het album heet Leap of Faith en dat is precies wat ze met dit album gedaan hebben. Het is een nieuwe sound wat de vaste fanbase nog wel eens kan vervreemden. De eerste single, Don't Need You, was absoluut geen eerste inleiding voor de rest van het album en valt nu vooral op door niet in het geheel te passen.Over It was de eerste single die het album ook aankondigde en deze single zet meer een toon voor de rest van het album. Het nummer werd met gemixte gevoelens ontvangen en ondanks dat het geen slecht nummer is kon ik het toch niet echt plaatsen bij Bullet for my Valentine.

Highs and lows

Nummers die er voor mij echt uitspringen zijn Leap of Faith, Gravity en Don't Need You.

Leap of Faith pakt op met een mix tussen oud en nieuw, glijdende gitaren, stevige riffs maar ook het nieuwe poppy/electronic en zelfs nog een scream. Dit in tegenstelling tot Don't Need You welke volledig leunt op de oude sound. Dit is de stevigste track, muzikaal gezien.


The Very Last Time weet niet echt te imponeren. Een zachte ballad. Te soft naar mijn mening. Dit proberen ze in de laatste anderhalve minuut nog een beetje op te krikken maar dit lukt ze toch niet echt.

Met Coma lukt het de heren echter wel om een krachtige ballad neer te zetten. Dit nummer doet mij muzikaal gezien erg denken aan het nummer Venom.

Verdict

Al met al is het luisteren van dit nieuwe album absoluut geen straf geworden. Het kent zijn krachtige en karakteristieke Bullet momenten en weet door de nieuwe sound toch verfrissend aan te voelen. Als groot fan van vooral hun eerste album heb ik toch gemixte gevoelens en dat maakt het ook lastig om de nieuwe sound echt te laten wennen. Het is geen slecht album maar je moet er wel met open vizier in gaan. Ga je erin met het idee van de oude Bullet dan kom je bedrogen uit.


 1. Leap of Faith - 8/10
 2. Over It - 6.5/10
 3. Letting You Go - 7/10
 4. Not Dead Yet - 7.5/10
 5. The Very Last Time - 5.5/10
 6. Piece of Me - 6/10
 7. Under Again - 6/10
 8. Gravity - 9/10
 9. Coma - 8/10
 10. Don't Need You - 10/10
 11. Breathe Underwater - 8/10


#FSOM cijfer: 7.4Help me, help you

Ben je nu geinsteresseerd in het album? Koop het dan door te klikken op onderstaande link!


Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl / dutchplaystationgamer

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Speciaal geselecteerd voor jou!

➼➼➼ Mike Shinoda - Post Traumatic
➼➼➼ Breaking Benjamin is terug met Ember
➼➼➼ Ledger - Not Dead Yet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?