Jurassic World: Fallen Kingdom - een draak van een film! - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 16 juni 2018

Jurassic World: Fallen Kingdom - een draak van een film!

De dino's zijn terug in dit tweede deel van Jurassic World en het vijfde deel in de Jurassic filmreeks. De trailers wisten de aandacht te trekken en na het succes van Jurassic World was een vervolg geen hele grote verrassing. Maar was het ook de moeite waard? Dat lees je hier.Afbeeldingsresultaat voor jurassic world fallen kingdom

Het eiland Isla Nublar staat op het punt om al het leven verwijderd te zien worden door een vulkaan uitbarsting. De vraag is nu of de overheid de dieren moet gaan redden gezien het dilemma dat ze de dino's hebben gemaakt en eigenlijk al zijn uitgestorven.

Aan de andere kant heb je activitsten die vinden dat ze gered moeten worden. Onder deze groep bevind zich Claire, de helding uit Jurassic World. Zij zamelt geld in voor een reddingsoperatie. Wanneer ze een generuse donor vind gaat de reddingsoperatie beginnen!

Het eiland

De geldschieter heeft eigenlijk maar een eis, Blue, de velociraptor, moet mee terug komen. Owen is natuurlijk de persoon die Blue kent en daarom is het van cruciaal belang dat hij mee gaat. Na het sluiten van Jurassic World zijn Owen en Claire zijn niet het gelukkige stelletje die ze waren na de gebeurtenissen uit het eerste deel. Afijn, Owen gaat mee en de operatie red de dino's is officieel begonnen.

Afbeeldingsresultaat voor jurassic world fallen kingdom

Het goede en het minder goede

De eerste helft weet te boeien. Het eiland, de dino's, de actie en de spanning van het uitbarsten van de vulkaan zijn allemaal interessant genoeg om je aandacht er bij te houden. Er wordt een klassieke slechterik waarvan je haren overeind gaan staan. De film weet je aandacht wel te pakken.

Ook de terugkeer van Jeff Goldblum als Ian Malcolm is natuurlijk een kers op de taart. Helaas begint het vanaf hier een beetje af te glijden. De dino's verdwijnen naar de achtergrond en het wordt een beetje een actiefilm zoals we die kennen van Stallone en Schwarzenegger.

Gerelateerde afbeelding

Dat is echter niet waar deze film in uit moet blinken. Ik kom voor de dino's en die wil ik dan ook zien. Ik grote hoedanigheid en met alle geweld. Helaas bleek niets minder waar.

Mix van twee

Het was een mix van twee films. Jurassic Park; The Lost World en Jurassic World komen samen in deze film maar dan niet op een manier die echt spraakmakend is. Dit is jammer want het had wel meer kunnen zijn. De verhaallijn vanaf het eiland is zwak, ongemakkelijk en de karakters die zijn voorgesteld zijn plat en verwaarloosbaar. Ook de "enge dino" is van een niveau die je snel weer vergeet, een slap aftreksel van de Indomnius Rex.

Afbeeldingsresultaat voor jurassic world fallen kingdom indoraptor

Gelukkig was het niet alleen maar doom and gloom, al lijkt het misschien wel zo. De film weet te vermaken en dat is natuurlijk het doel van de film. Helaas pakt het te weinig om echt een memorabel deel in de reeks te zijn. Hopelijk pakken ze de draad weer op met het vervolg die ongetwijfeld gaat komen.

#FSOM cijfer: 6.5

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl / dutchplaystationgamer

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?