Movie shorts! Rampage, Ready Player One & Tomb Raider reviews - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

dinsdag 26 juni 2018

Movie shorts! Rampage, Ready Player One & Tomb Raider reviews

Movie shorts, een kort artikel met daarin meerdere film reviews over films. Deze keer mijn bescheiden mening over Rampage, Ready Player One en Tomb Raider.Soms kijk ik tijden geen film en zo ineens kijk ik er drie achter elkaar. Eigenlijk vier maar de eerste Paddington nu nog een keer reviewen is wellicht wat overbodig. Kinderfilm die wel leuk was, laat ik het daar maar bij houden. maar ik heb ook nog andere films gezien en bij deze mijn drie kort maar krachtige reviews.

Rampage

Afbeeldingsresultaat voor rampage

Rampage is een knallende actiefilm van het niveau Dwayne "The Rock" Johnson zoals we die kennen. Een chemisch wapen komt vanuit de ruimte terug op aarde en veranderd drie dieren, een krokodil, een wolf en een witte gorilla, in monsters waar Godzilla een puntje aan kan zuigen.

Het verhaal is niet bijster interessant maar een goede popcornknaller is het zeker! De film vermaakt van begin tot einde. Het is wel een film waar je met de juiste mindset naar moet gaan kijken. Verwacht je een klassieker, zoek dan verder. Zoek je een film die je gewoon vermaakt zolang het duurt en je met een goed gevoel op terug kunt kijken? Ga Rampage dan zeker kijken!

#FSOM cijfer: 7,5

Ready Player One

Afbeeldingsresultaat voor ready player one

Ready Player One is het nieuwste werk van Steven Spielberg. Bekend van grote films als Jaws, E.T., Jurassic Park en Shindler's List is de verwachting natuurlijk hoog. Een film die zich focust op een van de grote thema's van nu, videogames, maar dan in een nieuw jasje. Het grootste deel van de film speelt zich af in de OASIS, een virtuele gamewereld waarin alles mogelijk is en niets te gek. Wanneer James Halliday, de maker van OASIS, komt te overlijden laat hij zijn gehele erfenis na aan een speler van de OASIS. Welke speler moet worden bepaald aan de hand van zogeheten Easter Eggs (een leuke verassing in games). Degene die als eerste alle drie de Easter Eggs wint en dus de drie sleutels in ontvangst neemt wordt multimiljonair. Wij volgen speler Wade Watts, beter bekend als Parzival, en al snel blijkt dat zijn reis een is vol gevaren, in zowel de virtuele wereld als in de echte.

Voor mij probeert de film teveel in te weinig tijd. De grafische vormgeving en de referenties naar moderne popcultuur vliegen je om de oren maar weten nergens echt te verbluffen. Leuke en soms elegante verwijzingen naar klassieke films en games zorgen ervoor dat je door de nostalische waarde zeker geinvesterd blijft. Verwacht hier echter geen Spielberg klassieker, dan kom je er niet zonder kleerscheuren vanaf.

#FSOM cijfer: 7

Tomb Raider

Afbeeldingsresultaat voor tomb raider 2018

Last but ont least kwam Tomb Raider de revue passeren. Met het oog op de games en de eerste twee films waren mijn verwachtingen niet torenhoog. De meeste game verfilmingen zijn niet zo heel denderend. Denk maar eens aan Silent Hill, Max Payne, Resident Evil en Assassin's Creed. Niet echte klassiekers zullen we maar zeggen. Tomb Raider doet het voor mij iets beter. Angelina Jolie draagt het stokje over aan de onbekendere Alicia Vikander.

Lara haar vader is al jaren spoorloos en vermoedelijk dood. Wanneer ze na jaren toch besluit om te tekenen voor zijn erfenis krijgt ze een Japanse puzzel waarin een foto zit en een kleine aanwijzing. Deze kleine aanwijzing zorgt ervoor dat Lara afreist naar Japan om op zoek te gaan naar de mysterieuze Himiko, dezelfde zoektoch waar haar vader door is verdwenen. Wat volgt is een gevecht met huurlingen en de dood zelf.

Al met al kijkt Tomb Raider wel leuk weg maar is het ook niet meer dan dat. De nieuwe serie games, waar de film losjes op is gebaseerd, biedt genoeg materiaal om mee te werken maar daar wordt maar weinig meer gedaan. Een gemiste kans voor deze avonturier.

#FSOM cijfer: 6

Movie Shorts

Zo, drie korte reviews voor de prijs van een. Een segment die vast vaker voorbij dus houdt FSOM in de gaten.

Lijkt het je wel wat om zelf ook eens zulke shorts te schrijven? Vul dan snel het contactformulier in en neem contact met ons op!

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl / dutchplaystationgamer

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?