layStation Plus - hoe, wat & waarom - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 29 juni 2018

layStation Plus - hoe, wat & waarom

Een nieuwe week, een nieuwe Peter's HQ! Deze week wil ik eens kijken naar de voor en nadelen van PlayStation Plus. Waarom zou je het wel moeten nemen, welke variant en waarom? Check it out!

Wat is PlayStation Plus eigenlijk?

Vandaag precies acht jaar geleden, op 29 juni 2010, werd PlayStation Plus geintroduceerd in de wondere wereld van gaming. Het PlayStation 3 tijdperk vierde zijn hoogtij dagen en met deze service, wat toen nog niet nodig was voor online play, kreeg je maandelijks een dosis gratis games en kreeg je de mogelijkheid om je save games te uploaden naar de Cloud van Sony. Hoe veilig wil je je save games hebben?

Naast al deze zaken krijg je met PlayStation Plus ook nog eens (extra) korting op games uit de PlayStation store. Zo kun je soms toptitels krijgen voor 3 of 4 euro.

We schrijven nu echter 29 juni 2018 en de service is in de tussentijd iets veranderd. Ook hebben we de PlayStation 3 min of meer achter ons gelaten en hebben we al een tijdje de PlayStation 4. Het nadeel van de nieuwe console is dat PlayStation Plus nu verplicht is om online te kunnen gamen. Iets waar PlayStation gamers de Xbox gamers tijden mee hebben zitten bashen was nu echt verleden tijd. Online Play is een betaalde functie.

Afbeeldingsresultaat voor playstation plus

Instant Game Collection

Ik noemde het al even, je krijgt maandelijks een mooie dosis gratis games! Alhoewel, gratis, je betaald natuurlijk voor je abonnement, maar het is een leuke bijkomstigheid. Het voordeel van deze games is dat je ze gedurende een maand (1 juli tot 1 augustus bijvoorbeeld) deze titels kunt downloaden of toevoegen aan je gamebibliotheek. Vanaf dat moment kun je de games voor altijd gebruiken. Bijna voor altijd dan, je moet hier wel een PlayStation Plus abonnement voor blijven hebben. Het maakt echter niet uit of je een tijdje geen PlayStation Plus hebt, zodra je weer activeert kun je weer gebruik maken van alle games die je hebt "gekocht".

Afbeeldingsresultaat voor instant game collection

De mogelijkheden op een rijtje

Met al deze mogelijkheden is het natuurlijk niet geheel onbelangrijk om te weten wat dit dan moet kosten. Daar zijn verschillende varianten voor. Daarom de mogelijkheden op een rijtje.

Afbeeldingsresultaat voor playstation plus prijzen

Naast deze prijzen is het ook mogelijk om eenmalig een proefabonnement te nemen. Dit is geheel kosteloos! Voor een ander abonnement moet je dus een bedrag betalen, maar is het het ook waard?


Waar voor je geld?

Dit is natuurlijk de grote vraag, krijg je waar voor je geld. Hier kan ik maar een antwoord op geven: ja.

Je krijgt een online dienst die, toegegeven met nodige opstartperikelen, goed werkt, je krijgt maandelijks gratis games, je krijgt (extra) korting op games uit de PlayStation store en je kunt je save games veilig stellen. Al met al lijkt me dit geen slechte deal.

Enige reden die ik me kan bedenken als PlayStation 4 gamer om geen PlayStation Plus te nemen is wanneer je niet online wilt gamen en/of de gratis games die je krijgt je niet kunnen interesseren. Anders zeg ik: gewoon doen!

Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl / dutchplaystationgamer

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?