#87 Het Berliner Weisse avontuur van de Grolsch Proefbrouwerij - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 4 augustus 2018

#87 Het Berliner Weisse avontuur van de Grolsch Proefbrouwerij

Het werd op het hoogtepunt gebrouwen door circa 700 brouwerijen, werd gedronken door Napoleon en consorten als 'Champagne van het Noorden'. Frederick Wilhelm himself zorgde persoonlijk voor de verspreiding door Pruisen. Al in 1572 duiken de eerste berichten van dit brouwsel op en bij het brouwen zijn er ook geruchten dat de flessen in het warme zand werden gestoken. Ik heb het natuurlijk over niets anders dan "Berliner Weisse"...
Enkele eeuwen geleden, was er een tijd, een tijd waarin de Berliner Weisse haar hoogtijdagen kende. Als zijnde het meest populaire bier in Berlijn dat gebrouwen werd door circa 700 brouwerijen, kende dit bier in haar tijd en regio geen gelijke. Tot aan de 20e eeuw bleef dit bier mateloos populair, de  populariteit hield ineens op in diezelfde eeuw en werd het nog maar door 2 brouwerijen gebrouwen. 
De Berliner Weisse kun je nuttigen met 'ein Schuss' of gewoon lekker zonder, 'ein Schuss' slaat op een vruchtenstroop of een moderne vruchtensiroop variant hiervan. Hiermee kun je het fris-zure bier een extra boost geven met een smaak die jou aanstaat. 

Kenmerken

Het bier uit Berlijn met een enorme historie heeft over het algemeen 3% alcohol en een herkenbare fris-zure smaak en zeer troebel/bewolkt uiterlijk. 

Grolsch Proefbrouwerij creatie no. 8

Grolsch Berliner Weisse is de 8e creatie van meesterbrouwer Marc Jansen in de Grolsch proefbrouwerij en deze viel bij een aantal zeer gelukkige mensen recent op de deurmat. Tijd om te proeven dus!

Het bier zat uiteraard weer keurig verpakt in een doosje op maat, naast het flesje bier met prachtig stijlvol labeltje eraan, zaten twee ieniemienie beugelflesjes waar ik spontaan verliefd op werd. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat de kratten beugels in mijn jeugd als onderdeel van het interieur van mijn hangout niet weg te denken waren. 

In de 2 kleine beugel flesjes zaten siroop van Saru Soda. In beide flesjes een andere soort siroop, hiermee kan de Berliner Weisse naar smaak aangepast worden. De flesje waren gevuld met Zwarte bes siroop en Gember-Sereh. Hiermee kan dus ook het zurige karakter van de Berliner Weisse aangepast worden. 

Mijn oordeel

Bij het proeven van de 8e creatie uit de Grolsch proefbrouwerij heb ik ervoor gekozen om 3 gelijke glazen te gebruiken. Hierdoor kon ik de 'normale' Berline Weisse proeven, en de tweede met een deel Zwarte bes siroop en de derde met een deel Gember-Sereh siroop. Het was dus eigenlijk een heel spektakel met alvast een conclusie. Het is leuk om te gaan proeven...maar is het ook lekker!?

YES!! Afhankelijk van je smaak kun je natuurlijk een voorkeur hebben voor een bepaalde siroop. maar ik vond de eau naturel gewoon het lekkerst! Geen poespas, gewoon super fris en een heerlijk zuurtje. Door de siroop toe te passen verdwijnt het zure smaakje helemaal niet, maar voeg je wel een smaakmaker toe. de Zwarte Bes maakt er een donker, zoeter brouwsel van. Wat je doet denken aan een heerlijke variant van Cassis. De Gember Sereh ontkomt er niet aan, dat de Gember erg overheerst. Maar als liefhebber van gember in mijn eten, kan ik dit wel waarderen. Het geeft het bier naast haar fris-zure smaken en aroma's een enorme diepgang die bijna niet te vergelijken is met een andere smaak variatie.

De 'gewone' Grolsch Berliner Weisse is wat mij betreft het lekkerst. De toegevoegde siropen maken het wel erg leuk om even te proeven of om je proefervaring te delen met een mede liefhebber. Gooi vooral niet teveel siroop erin is mijn gratis advies, en nog een klein ideetje voor je volgende proeverij thuis...het bier leent zich uitstekend om ook met andere biersoorten en dranken te mengen!

Drink en geniet! (Geen18geenAlcohol)

Dit artikel is gemaakt door: Bas de Goede / Untappd: degoedebas88 / Instagram: thedutchbeerdad 
Kijk snel bij ons op facebook, Like onze pagina en join een van onze groepen!
Volg ons op Instagram! En abonneer je snel op het YouTube kanaal van Fifty Shades of Men!

Bij Fifty Shades of Men volg ik samen met mijn mede beergeek DutchBeerGeek (Gerben) de Grolsch Proefbrouwerij op de voet. Klik HIER en bekijk het proefmoment van Gerben op zijn eigen YouTube kanaal! Klik op een van de linkjes voor eerdere artikelen over creaties van Marc Jansen uit de Grolsch Proefbrouwerij!Jou bier op Fifty Shades of Men? 

Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com! 
Ben jij of  jou onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 


Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Media.
Social Media Management & Micro Marketing.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?