Geen Assassin's Creed in 2019! Goed idee of toch niet? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 24 augustus 2018

Geen Assassin's Creed in 2019! Goed idee of toch niet?

Het Franse Ubisoft heeft met Assassin's Creed in de afgelopen 11 jaar een fantastische franchise opgebouwd. We hebben al verschillende era's kunnen beleven met Altaïr, Ezio, Connor, Kenway enzovoorts. Volgend jaar slaan ze echter, net als in 2016, een jaartje over. Goed idee? Of niet? Deze week mijn visie hierop.
Jaarlijks kregen we een nieuwe game voorgeschoteld van deze franchise. Op een rijtje ziet dit er als volgt uit:


Assassin’s Creed titel
Jaartal van uitkomst
Assassin’s Creed
2007
Assassin’s Creed II
2009
Assassin’s Creed: Brotherhood
2010
Assassin’s Creed: Revelations
2011
Assassin’s Creed III
2012
Assassin’s Creed III: Liberation
2012
Assassin’s Creed IV: Black Flag
2013
Assassin’s Creed: Rogue
2014
Assassin’s Creed: Unity
2014
Assassin’s Creed Syndicate
2015
Assassin’s Creed Origins
2017
Assassin’s Creed Odyssey
2018

Dus eigenlijk hebben we nu twee keer een jaar "vrij" gehad, in 2008 na de release van het eerste deel en in 2016 na Syndicate.


Waarom eigenlijk een pauze?

De ingelaste pauze voor de Assassins was niet heel erg verrassend. Nadat Unity uitkwam op de PlayStation 4 waren er zoveel problemen met de game dat er door middel van patches bijna een volledig nieuwe game gedownload moest worden. De problemen waren ook niet niets: gezichten die wegvielen, springen en klauteren werkte niet, crashes op verschillende momenten in de game, de framerate was alles behalve stabiel. Kortom, er waren nogal wat problemen.

Afbeeldingsresultaat voor ac unity face glitch

Een jaar na Unity was uitgekomen kregen we in 2015 toch Assassin's Creed Syndicate. Tijdens het spelen van deze game merkte ik dat ik toe was aan vernieuwing in de franchise. Syndicate kampte gelukkig niet met de problemen van Unity maar meer dan een vermakelijke game was het ook niet. Dit kwam voornamelijk door de herhalende gameplay en het in mijn ogen mislukte concept om als man of vrouw te spelen (voegt niets toe). Het was tijd voor vernieuwing. Die vernieuwing kwam in pas in 2017.

Assassin's Creed: Origins

Toen was daar, vorig jaar, na een lange twee jaren eindelijk Assassin's Creed: Origins. Het had alles wat de vorige games zo misten en het bracht de game eindelijk naar de nieuwe standaard van open world games. Een immens grote map, een nieuw gevechtssysteem, een werkend missie systeem en daadwerkelijk interessante side quests! Een verademing voor alles wat we gewend waren tot dusver op de PlayStation 4. Toen ik hoorde dat er dit jaar alweer een Assassin's Creed zou uitkomen was ik dan ook verrast en ook wel een beetje op mijn hoede.

Afbeeldingsresultaat voor assassin's creed origins

Assassin's Creed: Odyssey

De eerste beelden die ik zag van deze nieuwe Assassin's Creed die uitkomt op 4 okotber was tijdens E3 2018. Waar mijn eerste gedachte bij Origins was, "Cool, dit wil ik spelen", was het nu "Hmm, een skin voor Origins". Nu is dat niet perse verkeerd want Origins is een fantastische game en als fan van de serie ga ik het ook zeker spelen. Toch voelde het voor mij een beetje gehaast. Ook de nieuwe dialoog opties voor het RPG element vind ik bijzonder omdat dit invloed heeft op het verhaal en de uitkomst. Ik ben wel benieuwd hoe dit uitpakt. De zeegevechten maken hun terugkeer en als ze dit net zo goed weten te doen als in Assassin's Creed IV: Black Flag dan voegt dit wat mij betreft zeker iets toe. De setting van de Grieken spreekt mij persoonlijk wel aan. Erfgenaam van Leonidas, de goden die zich ongetwijfeld toevoegen aan de strijd, er is straks weer voldoende te beleven.

Afbeeldingsresultaat voor assassin's creed odyssey

Jaartje vrij maakt me blij

Persoonlijk ben ik wel een groot voorstander van een of meerdere jaren vrij. Een nieuwe game is natuurlijk leuk maar de kwaliteit moet wel gewaarborgd blijven en met een jaar extra kunnen ze dit wellicht beter realiseren. Origins was een frisse wind door een franchise die bijna op het einde liep. Hopelijk maakt Ubisoft deze fout niet nog een keer. Daarvoor zijn er nog genoeg verhalen te vertellen in verschillende tijdperken.

Worden jullie ook blij van een jaar vrij?

Eens met mijn verhaal? Of misschien wel helemaal niet? Laat het weten in de comments!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op cloudstrifenl of dutchplaystationgamer!
Tot volgende week!Dit artikel is geschreven door: Peter
Eindredactie door: Marcel

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?