Het Planet Oedpius bierfestival in Amsterdam - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

donderdag 23 augustus 2018

Het Planet Oedpius bierfestival in Amsterdam

Enige tijd geleden checkte ik zoals altijd een biertje in op Untappd en kreeg toen de promolink van Planet Oedipus te zien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet van dit bierfestival gehoord had en dat het juist daardoor direct mijn interesse wekte. Via de link die ik ontving van Untappd zou ik korting krijgen op m’n ticket, een proefglas krijgen en een gratis biertje. Al met al zou het me dus nog 11 eurootjes kosten. Nou, dan wil ik wel een bierfestival proberen! :)


11 augustus begon met prachtig weer! Zonnetje, niet te warm, klein briesje! Perfect weer om heerlijke bieren te proberen. Op de webpagina van het festival stond een mooie line-up van brouwerijen. Ook een aantal thuisbrouwers kregen de kans hun creaties te laten proeven aan de bezoekers! Mooi initiatief van Oedipus!

Na een ritje met de trein en bus arriveerde we (ik en mijn maten) rond half 4 op het terrein van Planet Oedipus! Inmiddels al vrij dorstig en vol enthousiasme over het festival! Na een korte rij werden onze tickets gescand en ontvingen wij een glas. Echter bleef het beloofde gratis bietje via de untappd promo uit. Ook bij navraag werd ons verteld dat het gratis biertje in de korting van de ticket zat, terwijl er duidelijk op de ticket stond “including 1 free beer”. Afijn, we hadden zelf geen zin om het festival met gedoe te beginnen dus wij het terrein op, richting de tokensbar.

4 tokens 11 euro. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wat verbaasd over was. Zeker aangezien het om 15cl-glas ging. Maar goed, tokens gekocht en bierproeven maar!Al gauw meerder bieren van bekende brouwers als Kaapse Brouwers, Uitlje, To øL, Moersleutel en van Moll gedronken. Echt elk biertje was een geslaagde keuze! Wat dat betreft chapeau voor de brouwers! 

De grote verassing van de dag kwam van thuisbrouwer Daan&Zonen. Heb van hen 2 heerlijke bieren mogen proeven. Hun Mango Soup IPA en Bourbon Dessert BA waren allebei echte top-bieren waar ik heerlijk van heb genoten! Deze brouwerij ga ik zeker in de gaten houden!

Rond 17:00 stuitte ik tegen een klein probleempje op. Ondanks dat het festival tot 23:00 duurde waren al een aantal brouwerijen door een paar bieren heen. Nu snap ik dat dat kan gebeuren maar het maakt het voor de bezoeker niet minder vervelend. Meerde BA-bieren en bekende stouts waren op. Jammer, maar helaas. Het is niet anders. Gelukkig genoeg keus tussen al die andere bieren!

De sfeer op het festival was gezellig druk. Als je van mensen kijken houdt ben je op Planet Oedipus op het juist adres! Heb m’n ogen uitgekeken! Op een positieve manier dan he! 
Verder moet ik zeggen dat ik de opstelling wat rommelig vond, ietwat chaotisch. Brouwers waren heel dicht op elkaar opgesteld. Wat aan de ene kant een gezellig en knus effect met zich mee bracht maar aan de andere kant ook onduidelijkheid en onoverzichtelijkheid.


Ik praat nu wel heel negatief over het festival maar over de bieren mag ik zeker niet klagen! 
Ik heb de volgend bieren mogen proeven (gevolgd door mijn Untappd score):


Brouwerij Daan&Zonen - Mango Soup IPA (3.75.5)
White Stock Beer Co. - Borderless (3.5/5)
Lervig - Tasty Juice (4/5)
Van Moll - Black & Tan (intant Black IPA) (3.75/5)
To ØL - Don’t Gose Towards The Light (3.5/5)
AF Brew - Crossover Milk (3.5/5)
De Moersleutel - Cheesy Name? Diary You Have It (3.5/5)
Labietis - Purva Merdus (Red Wine Barrel Aged) (3.75/5)
Het Uiltje - Mosaic Mammoth (3.75/5)
Brouwerij Daan&Zonen - Bourbon Dessert BA (4.25/5)

Zoals je ziet allemaal mooie scores! Met als afsluiter die heerlijke bourbon BA van Daan&Zonen!Al met al heb ik echt een top middag gehad maar moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zeker weet of ik volgend jaar nog eens zal gaan. Het gedoe met dat gratis biertje van de ticket, de naar mijn mening prijzige tokens, bieren die snel op waren en de wat rommelige organisatie/opstelling maken het voor mij moeilijk om nu een eindoordeel te geven over dit festival.
Als ik het festival een score mag geven net als op Untappd, kom ik denk ik op een 3/5. 
Een prima festival met geweldige brouwers en fantastische bieren. Ook thuisbrouwers krijgen de kans en dat is voor mij een dikke plus! Maar qua organisatie zou er wat mij betreft nog het één en ander verbeterd kunnen worden.

Proost! Peet


Het festivalbezoek en het schrijven van dit artikel zijn gedaan door: Peter / Beerystagram

Eindredactie: Bas de Goede / Instagram thedutchbeerdad 
Kijk snel bij ons op facebook, Like onze pagina en join een van onze groepen!

Volg ons op Instagram! En abonneer je snel op het YouTube kanaal van Fifty Shades of Men!
Ben jij of  jou onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 

Neem dan contact op met Kim Michaelis  via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis.
Social Media Management & Micro Marketing.

Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar crewmembers en partners 
tenzij anders vermeld. Het gebruik van deze afbeeldingen is enkel toegestaan 
met toestemming van eerder genoemde partijen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?