Hoe ga je om met je gaming backlog? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 17 augustus 2018

Hoe ga je om met je gaming backlog?

Vrienden! Een nieuwe week, een nieuw blog. Deze week wil ik het eens hebben over een probleem waar veel gamers last van hebben, een backlog. Elke gamer op elk platform heeft ongetwijfeld wel eens te maken gehad met dit probleem. Wellicht heb je niet eens weet van het feit dat je hier last van hebt omdat je de term niet kent. Kortom, wat is een backlog en hoe ga je hier nu mee om? Een aantal tips om de druk eraf te halen.

Je kent het wel, je hebt net een toffe game uitgespeeld en je staat op het punt om een nieuw avontuur te beginnen. Op dat moment komt een lastig dilemma, welke game kies je! Je hebt God of War nog in de kast staan die vraagt om gespeeld te worden, in maart heb je Bloodborne gekregen via PS+ maar je ziet daar een beetje tegenop, The Walking Dead - The Final Season is net uit met een eerste episode... Het is om gek van te worden. Want buiten deze titels om heb je wellicht nog een hele stapel games liggen die uit zijn gekomen maar waar je gewoon nog niet aan bent begonnen.

Luxe probleem

Het is een beetje een luxe probleem. Er komen ontzettend veel titels uit die gewoon gespeeld moeten worden maar er is bijna geen tijd om ze allemaal te spelen waardoor er al snel een backlog ontstaat, een stapel games die je nog moet spelen. Persoonlijk heb ik hier ook flink last van. Ondanks dat er bepaalde titels uitkomen die ik direct wil en dan ook ga spelen zijn er altijd games die je even aan de kant legt of games die nogal wat tijd vergen. Mijn backlog ziet er als volgt uit.


14 games op disc waarvan ik een aantal games wellicht al heb uitgespeeld maar ik nog een aantal trophies van moet vrijspelen, een aantal games waarvan ik een deel gespeeld heb (Final Fantasy X bijvoorbeeld en een van de Kingdom Hearts games) maar de rest moet nog. En gezien ik nu net ben begonnen met The Walking Dead - The Final Season, ik vanaf 7 september ga beginnen aan Spider-Man en in de maanden daarop ook allemaal games uitkomen die ik eigenlijk vanaf dag 1 wil spelen blijft de backlog liggen.

Een zeldzaam moment van keuzevrijheid

Maar stel er komt een moment dat je even op adem kunt komen en je daadwerkelijk een game uit je backlog kunt gaan spelen. Welke kies je dan? En hoe maak je die keuze?

Ik denk dat dat een beetje afhankelijk is van je wensen. Ben je een trophy hunter en wil je de platinum trophy dan is het goed om te kijken hoe lang je daar gemiddeld over doet. Ga je puur voor het verhaal en dan is de game wat jou betreft klaar dan is dat een hele andere overweging.

Daarbij, hoeveel tijd heb je om de game uit te spelen tot de volgende game uitkomt die je zeker voorrang gaat geven!

Een hulpmiddel die je hiervoor kunt gebruiken is de website How Long to Beat. Wanneer je hier zoekt op bijvoorbeeld God of War (2018) dan krijg een overzicht van gemiddelden waardoor je kunt kijken of die game geschikt is voor jou op dit moment. Zie het voorbeeld hieronder.Maar ik wil de trophies!

Nou, ook daar is wel een oplossing voor. Wanneer je een trophyhunter bent dan kun je natuurlijk alles zelf doen. Alle collectables zelf opzoeken, alle puzzels zelf oplossen enzovoorts. Maar wanneer je bij het vinden van de collectables een beetje hulp wilt heb ik twee mooie tips voor je.

De eerste is de website PlayStationTrophies.org. Op deze website kun je een game opzoeken die je gaat spelen, naar het forum gaan en hier een trophy guide opzoeken. Voor bijna elke game staat daar een gedetailleerde guide met daarin de omschrijving van trophies en hoe je deze het makkelijkste kunt halen. Ook zit er een soort roadmap bij (volgorde van spelen) om de speelduur te minimaliseren en de trophies het snelste te halen.

Wanneer de guide daar niet staat omdat de game wellicht nog te nieuw is dan is er ook nog PowerPyx. Deze website werkt op dezelfde manier en biedt soms juist nog extra video's of tips en trucs.

Niet lezen maar gamen

Nu je hier wel weer lang genoeg tijd hebt gespendeerd kan ik niet anders zeggen dan game on en tot volgende week! Uiteraard ben ik heel er benieuwd naar jullie backlog en wat jullie dan spelen. Reageren kan natuurlijk in de comments!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op cloudstrifenl of dutchplaystationgamer!
Tot volgende week!Dit artikel is geschreven door: Peter

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?