The Pirate life for me! - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 10 augustus 2018

The Pirate life for me!

Wat?!? Geen Peter's HQ? Jawel, maar dan zonder de naam Peter's HQ. Gewoon wekelijks ene blog over games, gaming. Wat is er nieuw, wat vind ik interessant, waar kijk ik naar uit en wat speel ik momenteel. En dat allemaal van de Dutch PlayStation Gamer! Deze week eens een kleine throwback. Ik heb me de afgelopen week weer eens gestort op een gouden ouwe. Met de fantastisch ogende trailer van Skull and Bones werd het voor mij tijd om nog eens een poosje door het leven te gaan als Edward Kenway. The Pirate life for me!
Traitor!

Het was voor mij alweer even geleden maar ik wist nog dat je in het begin ene Duncan, een Master Assassin, moet achtervolgen nadat je schip ten onder is gegaan en je aangespoeld bent op een eiland. Dus eigelijk is Edward Kenway helemaal geen Assassin. Het leuke hiervan is dat je in de eerste drie delen altijd een Assassin bent uit de lijn van Desmond Miles. Het leuke is dat je er al snel achter komt dat Edward Kenway natuurlijk de vader is van Haytham Kenway, de tamplar waarmee je het eerste deel van ACIII speelt en later speel je als Connor, Edward zijn kleinzoon. Waar Edward geen weet had van de strijd tussen de Assassins en de Templars werd hij er toch in betrokken.

Afbeeldingsresultaat voor ac iv black flag

The Pirate life for me

Edward Kenway is echter niet iemand die zijn nobele piraten leven achter zich laat maar juist voortzet. Zij het wel met dezelfde skillset als een echte Assassin! Het verhaal is verder wellicht leuk maar voor mij niet het meest interessante van deze game. Want wees eerlijk, wie heeft er niet altijd al een keer piraat willen zijn? Vroeger speelden ik piraatje, cowboytje of indiaantje en dan ging de voorkeur toch uit naar de piraat. Verkleed als piraat naar school of waar dan ook heen was natuurlijk een grote must. de standaard "baard" werd erop getekend en de hoed ging op en gaan met die banaan.

Wanneer er dan een game voorbij komt als Assassin's Creed IV Black Flag dan maak je mij niet alleen als gamer heel erg gelukkig met een zeer solide game maar je laat een kleine droom in vervulling gaan door het gevoel een daadwerkelijke piraat te zijn!

Piraat zijn is leuk maar...

Piraat zijn is heel erg leuk en het vechten en grofgebekte is natuurlijk fantastisch maar dat maakt deze game niet uniek. Wat deze game, voor mij althans, uniek maakte was het zeilen. Je speelwereld veranderde in een grote stad of een bos met dorpen ineens in de open zee! Met je schip de Jackdaw kun je overal heen zeilen, de wereld ontdekken, vissen vangen door harpoenen te gooien, maar er is een onderdeel in Black Flag die mij doet glimlachen als een klein kind in een snoepwinkel die een zak snoep mag gaan vullen.

Ik heb het natuurlijk over de shanties! Er is voor mij weinig zo gaaf dan van punt a naar punt b zeilen met je crew die aan het zingen is. "Leave her Johnny", "Drunken Sailor" & "Fish in the Sea" zijn enkele voorbeelden van sfeer die ze verdomd goed weten te pakken.

Skull and Bones

Ubisoft heeft afgelopen E3 al een klein beetje meer laten zien van Skull and Bones en mede door de ervaring die ik heb met Black Flag werd ik heel erg enthousiast! De game ziet er niet alleen fantastisch uit maar lijkt ook nog eens fantastisch te spelen. Moorden, plunderen en als een echte piraat natuurlijk de zeegevechten.

De vraag is alleen hoe lang dit interessant blijft. Waar je bij Assassin's Creed bij het boarden ook daadwerkelijk zelf moest vechten zit dat niet in Skull and Bones. Ook is er verder geen exploratie over land want een gemiste kans lijkt te zijn. Of ze dit nog gaan toevoegen of onthullen voor de release is nog even de vraag maar als ik kijk naar de gameplay die er tot dusver is dan komt deze game er zeker.


En jullie?

Kijken jullie ook zo uit naar deze titel? En hebben jullie ook genoten van Black Flag? Laat het weten in de comments!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op cloudstrifenl of dutchplaystationgamer!
Tot volgende week!Dit artikel is geschreven door: Peter

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?