The Walking Dead - The Final Season Episode 1: Done Running Review - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 18 augustus 2018

The Walking Dead - The Final Season Episode 1: Done Running Review

Telltale Games is terug met hun laatste seizoen van The Walking Dead. In deze serie bepaal jij hoe het verhaal eruit ziet en bepalen de keuzes die jij maakt het verloop van het verhaal. Na 3 seizoenen en een Michonne spin-off zijn we eindelijk bij het laatste seizoen aanbeland. De eerste aflevering is sinds dinsdag 14 augustus verkrijgbaar en uiteraard heb ik deze voor jullie gespeeld. Deze review kan enkele spoilers bevatten! Happy reading!
Gerelateerde afbeelding

Clementine is back

The Walking Dead van Telltale maakt nog wel eens een verandering in het speelbare personage. In het eerste seizoen speel je als Lee, het tweede seizoen als Clementine, het derde seizoen als Javier en dit laatste seizoen speel je weer als Clementine.

Bij het starten van de game krijg je allereerst de keuze om een oude save te laden van een vorig seizoen. Op deze manier kun je de keuzes die je hebt gemaakt in de vorige seizoenen meenemen. Zo wordt ook dit verhaal weer jouw verhaal. Heb je geen save meer bij de hand maar weet je nog wel de keuzes die je hebt gemaakt? Treur niet, Telltale heeft hiervoor een website in elkaar gezet. Een zogeheten Story Builder. Via deze Story Builder kun je de keuzes uit de vorige seizoenen nog eens uiteen zetten en hoef je niet alle seizoenen opnieuw te spelen.

Afbeeldingsresultaat voor the walking dead the final season episode 1

Maar zoals ik al zei is Clementine in dit seizoen terug en is ze nog steeds dezelfde bad-ass die we hebben mogen leren kennen in het eerste seizoen. Ook is AJ (Alvin Junior) nog steeds bij Clementine. In het begin van dit laatste seizoen stuiten Clementine en AJ op een treinstation. Hier komen ze erachter dat de vorige bewoners hun eten goed hadden beveiligd alvorens hun eigen leven te nemen. Op het moment dat Clementine en AJ het eten willen pakken gaat er een granaat af. Een granaat betekent lawaai en lawaai trekt de Walkers aan. Na een rocky start weten ze weg te komen maar niet zonder een horde zombies die hen achtervolgd. Wanneer hun auto crasht worden ze gered door een mysterieuze vreemdeling. Hoe dit uitpakt kom je te weten wanneer je de game gaat spelen. Wat ik wel kan zeggen is dat het verhaal een typisch voorbeeld is van de manier waarop Telltale hun verhalen vertelt en dit zorgt voor spannende momenten. Hierdoor heb je aan het einde van de aflevering direct het gevoel dat je wilt door spelen. Helaas moeten we nog even wachten op episode 2.


Op z'n Telltales... maar dan anders

We zijn ondertussen wel gewend van Telltale games dat de verhaallijn wel tof is om te spelen. De handelingen die je moet verrichten zijn vaak eenvoudig. De actiescènes daargelaten.

Ook deze episode kent de nodige issues wat dat betreft. Je krijgt nu af toe de mogelijkheid om een zombie te stunnen alvorens hem om te leggen. In het begin kan dit erg verwarrend overkomen. Gezien deze actie tijd kost en de animatie ervoor zorgt dat je ondertussen gegrepen wordt door een andere zombie, resulteert dit nog wel eens in een "game over" scherm. Zodra je deze nieuwe methode onder de knie hebt merk je dat je hier gebruik van gaat maken als tactiek wanneer je meerdere zombies tegenover je hebt staan. Dit zorgt ervoor dat de gevechten in deze game niet als een opgave voelen, maar dat je daadwerkelijk wordt gedwongen om na te denken over je acties. Een zeer goede uitbreiding op het gevecht systeem!

Helaas ook de nodige glitches

Bugs ben ik tijdens het spelen van deze episode niet tegengekomen. Helaas wel de glitches die we gewend zijn van Telltale. Wanneer je de camera om Clementine heen draait kun je enige screen tearing ervaren. Ook voelden de kleuren niet altijd goed. Dit zorgde soms voor een bizarre situatie waardoor het karakter net als een kameleon ontzichtbaar werd.

Gelukkig zijn dit kleine glitches en halen ze de snelheid niet uit de game.

Afbeeldingsresultaat voor the walking dead the final season episode 1

Trophies zijn anders

Ondertussen zijn we wel gewend geraakt aan de eenvoud van de trophies in The Walking Dead serie. Je speelt een hoofdstuk uit van een episode en je krijgt een trophy. Na hoofdstuk 6 krijg je de gouden trophy voor het uitspelen van de episode en je stap naar een mooie platinum was gezet.

In dit laatste seizoen moet je hier echter iets meer voor doen. Zo zijn bepaalde trophies afhankelijk van collectables en andere trophies zijn afhankelijk van bepaalde dialoogkeuzes. Dit was even wennen en je moet zelfs stukken van de episode herspelen om zo alle trophies te behalen. Dit zorgde ervoor dat de speelduur voor mij dit keer niet lag op anderhalf uur maar dat ik toch zo'n 3 a 3,5 uur bezig ben geweest met deze episode. Kortom, meer waar voor je geld.

Mijn conclusie

Met deze eerste episode van het laatste seizoen van The Walking Dead heeft Telltale Games een waardige opener van de afsluiter gemaakt. Actie, drama, consequenties, het zit er allemaal in. Doe daar een vermakelijk verhaal bij en de nodige tweaks aan de gameplay die de ervaring ten goede zijn gekomen en je hebt een toffe game in handen. Heb je de vorige seizoenen met plezier gespeeld? Dan is dit seizoen gewoon weer een must play!

#FSOM cijfer: 8/10


Gelukkig heeft Telltale Games ook al een tijdlijn voor de toekomstige episodes bekend gemaakt. De tijdlijn is als volgt:

  • Episode 2: Suffer the Children komt uit op 25 september
  • Episode 3: Broken Toys komt uit op 6 november
  • Episode 4: Take Us Back komt uit op 18 december
Kortom, vanaf 18 december kunnen we het hoofdstuk The Walking Dead - The Final Season afsluiten. De kleine lettertjes onder deze data gaven echter wel aan dat ze nog kunnen veranderen dus houdt daar rekening mee.

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op cloudstrifenl of dutchplaystationgamer!
Tot volgende week!Dit artikel is geschreven door: Peter
Eindredactie: Marcel

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?